Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2022,
16.56

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,77

11

Natisni članek

SP 2022 v nogometu Katar 2022 Portugalska nogometna reprezentanca Portugalska Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Nedelja, 11. 12. 2022, 16.56

1 leto, 4 mesece

Katar 2022

Prvič po bolečem izpadu in solzah se je oglasil Cristiano Ronaldo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,77

11

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je v soboto v solzah zapustil zelenico. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je v soboto v solzah zapustil zelenico.

Foto: Reuters

Portugalska je v soboto na svetovnem prvenstvu s porazom proti Maroku (0:1) v četrtfinalu sklenila svetovno prvenstvo. Po bolečem porazu sta bila med najbolj glasnimi Pepe in Bruno Fernandes, ki sta močno skritizirala sodniško delo, povsem drugače pa se je odzval Cristiano Ronaldo, ki je po porazu v neutolažljivem joku hitro zapustil igrišče in odvihral v garderobo. Portugalec se je danes prvič po izpadu odzval na družbenih omrežjih.

Georgina Rodriguez
Sportal Partnerica Cristiana Ronalda ostro nad selektorja: Danes si sprejel slabo odločitev

Potem ko se je na družbenih omrežjih oglasila partnerica Cristiana Ronalda Georgina Rodriguez, ki je skritizirala odločitve portugalskega selektorja Fernanda Santosa, je svoj komentar po zanj končanem prvenstvu podal še portugalski zvezdnik. Ta je bil na tem prvenstvu znova ves čas v ospredju, mediji so spremljali vsak njegov trenutek, za še bolj vroče dogajanje pa je poskrbel portugalski selektor Santos, ki je Ronalda na zadnjih dveh tekmah Portugalcev na začetku tekme posadil na klop.

Mnogi so se po izpadu Portugalske že razpisali o tem, da je bila to verjetno zadnja tekma 37-letnega Portugalca v dresu reprezentance. Ta je v soboto stadion Al Thumama v Katarju zapustil brez komentarja za medije, a se je danes na vroče dogajanje z dolgo objavo odzval na družbenih omrežjih.

"Zmagati na svetovnem prvenstvu za Portugalsko so bile največje in najbolj ambiciozne sanje v moji karieri. Imel sem srečo, da sem na mednarodni sceni osvojil že ogromno, tudi za Portugalsko, a postaviti ime naše države na najvišjo raven na svetu so bile moje največje sanje," je svoj zapis začel portugalski zvezdnik.

"Boril sem se za to. Trdo sem se boril za te sanje. V mojih nastopih na svetovnih prvenstvih v 16 letih sem ob odličnih soigralcih in podpori milijonov Portugalcev vedno dal vse od sebe. Vse sem pustil na igrišču. Nikoli se nisem odrekel boju in nikoli nisem nehal sanjati."

"Na žalost so se včeraj sanje končale. Ni vredno, da bi se na to odzval z vročo glavo. Želim le, da vsi vedo, da je bilo veliko povedanega, veliko napisanega, veliko špekulacij, vendar se moja predanost Portugalski ni spremenila niti za trenutek. Vedno sem bil še ena oseba več, ki se je borila za cilj vseh, in nikoli ne bi obrnil hrbta svojim soigralcem in svoji državi.

Za zdaj je to vse, kar imam povedati. Hvala, Portugalska. Hvala, Katar. Sanje so bile lepe, dokler so trajale ... Zdaj je napočil trenutek, da čas postane moj svetovalec in da vsak sam pri sebi naredi svoje zaključke," je še zapisal Ronaldo, ki tako še ni potegnil nobenega zaključka pod svojo reprezentančno pot.

Preberite še:

Maroko navijači
Sportal Portugalca besno nad sodnike, neutolažljiv jok Ronalda in norija v Bruslju #video
Ronaldo Otavio
Sportal Ronaldov soigralec razkril, kako se je ta odzval ob novici, da ne bo igral
Francija Katar 2022 Olivier Giroud
Sportal Francozi po novi veliki drami in poslastici končali angleške sanje
Ne spreglejte