Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 2. 2020,
9.54

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

2

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Nogometna zveza Slovenije slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Četrtek, 13. 2. 2020, 9.54

4 leta, 2 meseca

Prijateljska tekma med Slovenijo in Portugalsko

V Ljubljano prihaja Cristiano Ronaldo, Kekova četa proti evropskim prvakom!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

2

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo se v bogati nogometni karieri še ni pomeril proti slovenski izbrani vrsti. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo se v bogati nogometni karieri še ni pomeril proti slovenski izbrani vrsti.

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca se bo 31. maja v prijateljskem srečanju na stadionu Stožice v Ljubljani pomerila z aktualnim evropskim prvakom Portugalsko, za katerega nastopa tudi eden najboljših nogometašev na svetu Cristiano Ronaldo. Nogometna zveza Slovenije (NZS) se je dogovorila za atraktivno srečanje v sklopu praznovanja 100-letnice krovne organizacije na Slovenskem.

V Sloveniji so gostovale že mnoge nogometne velesile. Ljubitelji nogometa na sončni strani Alp so lahko v živo spremljali številne (nekdanje) svetovne prvake. Slovenija je že gostila Francijo, Anglijo, Italijo, Nemčijo in Urugvaj.

Portugalci se pripravljajo na zahtevno skupino

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek, odkar se je vrnil na vroči stolček v domovini, še ni imel opravka s tako zahtevnim tekmecem kot je Portugalska. | Foto: Grega Valančič/Sportida Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek, odkar se je vrnil na vroči stolček v domovini, še ni imel opravka s tako zahtevnim tekmecem kot je Portugalska. Foto: Grega Valančič/Sportida Konec maja bo zbirko atraktivnih tekmecev dopolnila še Portugalska. Aktualni evropski prvak, katerega kapetan in najboljši strelec vseh časov je Cristiano Ronaldo, bo 31. maja odigrala prijateljsko tekmo s Kekovo četo, atraktivno srečanje pa bo potekalo na stadionu Stožice v Ljubljani. To bo sploh prvo srečanje članskih izbranih vrst Slovenije in Portugalske, ki je lani osvojila tudi krstno izvedbo lige narodov.

Portugalska se bo v tem času pripravljala na vrhunec letošnjega nogometnega leta, evropsko prvenstvo, ki bo prvič v zgodovini potekalo v 12 državah. Aktualni evropski prvaki so se po žrebu znašli v izjemno zahtevni skupini F, v kateri se bodo pomerili s Francijo in Nemčijo, zadnjega tekmeca pa bodo podale dodatne kvalifikacije.

Sportal Avtogol stoletja, čofotanje, nora navijača in še marsikaj ... Tudi koronavirus.

Dragoceni vstopnici na voljo za 40 evrov

NZs sporoča, da bodo vstopnice za srečanje med Slovenijo in Portugalske najprej v prodaji v paketu s prijateljsko tekmo s Turčijo, ki bo v Stožicah odigrana 27. marca. Cena paketa v predprodaji za člane ''Biti kot eno'' znaša 40 evrov, v redni prodaji, do tekme s Turčijo, pa bo cena paketa 45 evrov.

Nastop Ronalda lahko preprečita le zdravje in preboj Juventusa v finale

Slovenski nogometaši se bodo v pripravah na ligo narodov pomerili tudi z evropskim prvakom. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski nogometaši se bodo v pripravah na ligo narodov pomerili tudi z evropskim prvakom. Foto: Vid Ponikvar V izbrani vrsti Portugalske ne manjka zvezdnikov svetovnega kova, največje pozornosti pa je že dolgo deležen Ronaldo. 35-letni napadalec Juventusa ne spada le med najboljše nogometaše, ampak tudi najbolj priljubljene športnike na svetu. V tem tisočletju sta z večnim tekmecem Lionelom Messijem osvojila večino priznanj, namenjenih najboljših nogometašem na tej zemeljski obli, letos pa bo skušal na Euru ponoviti podvig izpred štirih let in ostati na evropskem prestolu.

Edini razlog, ki lahko poleg morebitnih zdravstvenih težav prepreči nastop Ronalda v Ljubljani, tiči v ligi prvakov. Najmočnejše klubsko tekmovanje se bo v tej sezoni končalo 30. maja, le dan pred napovedano in že dogovorjeno prijateljsko tekmo med Slovenijo in Portugalski.

Juventus se bo v osmini finala lige prvakov pomeril proti Lyonu. | Foto: Reuters Juventus se bo v osmini finala lige prvakov pomeril proti Lyonu. Foto: Reuters

Če bi se v finale lige prvakov, ki ga bo letos gostil Istanbul, uvrstil tudi italijanski prvak Juventus, bi gostovanje Portugalcev v Stožicah minilo brez največjega zvezdnika.

Predsednik Mijatović izpolnil obljubo

Leto 2020 je v znamenju 100-letnice krovne nogometne organizacije na Slovenskem. Predsednik Radenko Mijatović je ponosen, da bo v Sloveniji gostovala tako močna reprezentanca kot je Portugalska. | Foto: Grega Valančič/Sportida Leto 2020 je v znamenju 100-letnice krovne nogometne organizacije na Slovenskem. Predsednik Radenko Mijatović je ponosen, da bo v Sloveniji gostovala tako močna reprezentanca kot je Portugalska. Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo tako ljubiteljem nogometa ob 100-letnici krovne organizacije na Slovenskem podarila velik spektakel. Ideja o gostovanju Portugalske je zorela kar nekaj časa, vse od prijateljske tekme med futsal reprezentancama Slovenije in Portugalske, po kateri so Portugalci v dvorani Stožice tudi postali evropski prvaki v dvoranskem nogometu.

Predsednik NZS Radenko Mijatović je izpolnil obljubo, da bo Slovenija ob jubileju krovne zveze gostila eminentnega tekmeca, še pred tem pa bo aprila ob 100-letnici potekala slavnostna akademija. 

"To bo glavni dogodek. Ozrli se bomo na sto let zveze, pripravili ustrezen program s pomembnimi gosti. Govorimo o ljudeh iz evropskega in svetovnega nogometa in seveda tudi o slovenskih legendah. Pogledali pa si bomo tudi dokumentarni film, ki ga pripravljamo za to obletnico. Imeli bomo tudi razstavo fotografij skozi vsa obdobja zveze, z medobčinskimi zvezami bomo pripravili lokalne akademije z lokalnimi gosti ... Dogajalo se bo skozi vse leto. Eden vrhuncev pa bo tudi prijateljska tekma s Portugalsko. Ta bo 31. maja v Ljubljani. Hvaležni smo portugalski zvezi, da se je odzvala vabilu. S predsednikom portugalske zveze Fernandom Gomesom, ki je tudi podpredsednik Evropske nogometne zveze, imamo zelo dobre odnose. Za to tekmo smo se praktično dogovorili že pred finalom evropskega prvenstva v futsalu 2018 pri nas, ko je bila Portugalska tudi evropski prvak. Fernando je držal besedo," je pojasnil prvi mož slovenskega nogometa v pogovoru za STA.

V portugalski reprezentanci ne manjka zvezdnikov. Poleg Cristiana Ronalda velja opozoriti na velemojstre kot so Bernardo Silva in Joao Cancelo (oba Manchester City), Joao Felix (Atletico Madrid), Bruno Fernandes (Manchester United), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Joao Moutinho,  Ruben Neves in Diogo Jota (vsi Wolverhampton), Goncalo Guedes (Valencia), Pepe (Porto), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ruben Dias in Pizzi (oba Benfica), Ricardo Pereira (Leicester City) …  | Foto: Reuters V portugalski reprezentanci ne manjka zvezdnikov. Poleg Cristiana Ronalda velja opozoriti na velemojstre kot so Bernardo Silva in Joao Cancelo (oba Manchester City), Joao Felix (Atletico Madrid), Bruno Fernandes (Manchester United), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Joao Moutinho, Ruben Neves in Diogo Jota (vsi Wolverhampton), Goncalo Guedes (Valencia), Pepe (Porto), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ruben Dias in Pizzi (oba Benfica), Ricardo Pereira (Leicester City) … Foto: Reuters

Glede tega, ali so imeli Portugalci kakšne posebne zahteve za tekmo v Sloveniji, je Mijatović pojasnil: "Bili so zelo korektni in niso imeli nobenih posebnih zahtev. Ta tekma sodi v priprave za EP 2020 in bo tudi Portugalski zelo dobrodošla. Slovensko vrsto namreč smatrajo za zelo dobrega tekmeca za priprave na EP." O tem, ali bo Ronaldo igral v Ljubljani, težko govori, saj se zaveda, da je lahko splet okoliščin vedno tak, da kateri izmed portugalskih zvezdnikov ne bo igral. ''Govorimo o kompletni portugalski vrsti. Ne moremo pa vedeti, v kakšnem stanju bodo posamezniki 31. maja,'' je dodal predsednik NZS. 

S Turki, Albanci, Portugalci ...

Jan Oblak in druščina želijo spomladi odigrati pet prijateljskih tekem. Škofjeločan se bo konec maja pomeril proti klubskemu soigralcu Joau Felixu. | Foto: Vid Ponikvar Jan Oblak in druščina želijo spomladi odigrati pet prijateljskih tekem. Škofjeločan se bo konec maja pomeril proti klubskemu soigralcu Joau Felixu. Foto: Vid Ponikvar Slovenska reprezentanca, ki je po četrtih mestih v kvalifikacijski skupini za EP 2020 kot tudi skupini lige narodov ostala brez možnosti za nastop na EP 2020 (z dobrimi nastopi v ligi narodov bi si zagotovil dodatne kvalifikacije), se bo spomladi pripravljala na novo izvedbo lige narodov. 

Slovenija bo tekmece v ligi narodov izvedela na žrebu, ki bo 3. marca pod okriljem Evropske nogometne zveze (Uefa) na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom potekal v Amsterdamu. 27. marca bo v Stožicah v prijateljskem dvoboju gostovala Turčija, tri dni pozneje se bo Slovenija v Vidmu pomerila z Albanijo, konec maja pa še v Ljubljani s Portugalsko. Do začetka lige narodov  namerava Kekova četa, trenutno 64. reprezentanca sveta (Portugalska na svetovni lestvici Fife zaseda sedmo mesto), odigrati še dve prijateljski tekmi, eno konec maja, eno pa v začetku junija.

Ne spreglejte