Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
11.50

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Jose Mourinho Manchester United Alexis Sanchez Arsenal

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 11.50

6 let, 3 mesece

Prekaljeni maček Mourinho pred poslom, o katerem se bo še govorilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Jose Mourinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Praktično ni več dvomov: Alexis Sanchez bo v kratkem podpisal pogodbo z Manchester Unitedom in pol leta pred iztekom pogodbe zapustil Arsenal. Veliko se je pisalo o tem, da si želi zvezdnik spet zaigrati pod okriljem Josepha Guardiole, na koncu pa je Čilenec v roke segel Joseju Mourinhu.

Sanchez v Arsenalu igra že četrto sezono, vsako leto pa je bil kljub dvema osvojenima pokaloma FA vse bolj nezadovoljen. Veliko se je govorilo o nestrinjanju s trenerjem Arsenom Wengerjem, zato je bil njegov odhod iz Londona le še vprašanje časa. O njem se je govorilo že poleti, ko je zanj City ponujal veliko vsoto denarja, a trmasti francoski trener na klopi topničarjev je še upal, da bo zvezdnika med novo sezono prepričal o podaljšanju pogodbe.

Čilenec si ni premislil in zdaj je že dolgo jasno, da zapušča London, v nasprotju s pričakovanji pa se bo to zgodilo že januarja, ne poleti, ko bi lahko brez odškodnine odšel, kamorkoli bi želel.

Bo Manchester United z Alexisom Sanchezom resen kandidat za osvojitev lige prvakov?

  • Da.
    35,38 %
    167 glasov
  • Ne.
    64,62 %
    305 glasov
Oddanih 472 glasov

"Kmalu, zelo kmalu"

Prestop v United bi bil lahko potrjen že danes. Gvoroi se, da mu bodo pri Unitedu dali kultno številko sedem, ki so jo pred njim nosili George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham in Cristiano Ronaldo. | Foto: Prestop v United bi bil lahko potrjen že danes. Gvoroi se, da mu bodo pri Unitedu dali kultno številko sedem, ki so jo pred njim nosili George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham in Cristiano Ronaldo. V boj za Čilenca je pred dnevi stopil tudi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho. Kot vse kaže, so hitro našli skupni jezik. O podrobnostih prestopa so se že dogovorili, čakali naj bi le še na to, da Arsenal dobi zamenjavo ali celo dve.

"Nisem oboževalec januarskega prestopnega roka, a če se ti ponudi dobra priložnost, se moraš zanjo boriti do konca. Več ne bom govoril, lahko povem le to, kar že vsi veste. Alexis Sanchez je izjemen nogometaš," je bil redkobeseden Mourinho, Wenger pa je dan kasneje potrdil, da Sanchez res odhaja. Pred tekmo z Bournemouthom ga je pustil doma, ker z glavo ni pri nogometu: "Ne vem, kam bo šel, a kmalu bo jasno. Zelo kmalu."

Že od nekdaj želi v United?

Ob vseh govoricah je na dan prišel tudi intervju iz leta 2010, ko je bil Čilenec še soigralec Samirja Handanovića pri Udineseju. Takrat je njegov prijatelj priznal, da si Sanchez nekega dne želi zaigrati za United in da bi za to naredil vse. Pot ga je vodila v Barcelono, nato v Arsenal, zdaj pa je vendarle pred svojim sanjskim prestopom.

Ker ima čilski reprezentant z Arsenalom še pogodbo, lahko topničarji pričakujejo okoli 30 milijonov evrov odškodnine, kar jim bo prišlo prav pri nakupu zamenjav.

Zamenjavi že pred vrati Emiratov?

Topničarji so blizu dogovora z brazilskim zvezdnikom Bordeauxa Malcomom, veliko pa se govori tudi o napadalcu Borussie Pierre-Emericku Aubameyangu, ki so ga pri nemškem velikanu že siti. Gabonec menda zamuja na treninge, ponočuje in uživa alkohol, kar je privedlo do novega suspenza.

Kaj lahko bi se zgodilo, da je odlični napadalec že odigral zadnjo tekmo za črno-rumene. Arsenal je zanj pripravljen odšteti okoli 60 milijonov evrov, Brazilec pa jih bo stal deset manj.

Aubameyang se na vso moč trudi, da bi ga vrgli iz kluba. Arsenal pa čaka z vrečo denarja. | Foto: Reuters Aubameyang se na vso moč trudi, da bi ga vrgli iz kluba. Arsenal pa čaka z vrečo denarja. Foto: Reuters

Kaj se bo zgodilo z Özilom?

Zanimivo je, da se United močno zanima za še enega topničarja. To ni nihče drug kot nemški reprezentant Mesut Özil, ki se mu ravno tako izteka pogodba. Nekateri mediji menijo, da bi se lahko do konca januarja tudi Nemec preselil na Old Trafford, a v tem primeru bi se moral United odreči enemu od svojih igralcev. Prvi kandidat za odstrel je sicer odlični armenski ofenzivni vezist Henrikh Mkhitaryan, ki je začel dobro, nato pa močno padel v formi in ne najde več poti iz krize.

Arsenal zapušča tudi Theo Walcott, ki se dogovarja z Evertonom, najverjetneje pa tudi Jack Wilshere. Ta vsak dan pričakuje novo pogodbo, Wenger pa jo vedno pozabi doma, če se malce pošalimo.   

Ne spreglejte