Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 5. 2016,
10.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Prva liga Telekom Slovenije Miha Zajc Milan Mandarić Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca NK Olimpija NK Olimpija Rok Kronaveter

Nedelja, 22. 5. 2016, 10.46

6 let, 7 mesecev

Rok Kronaveter po koncu sezone 2015/16

Predsednik Olimpije bo za najboljšega potreboval močno verigo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

"Sezono smo končali tako, kot smo si želeli. Z dobro tekmo in lepo zmago nad Krko," je bil vesel Rok Kronaveter. Sezono je končal sanjsko. Z naslovom prvaka, nazivom najboljšega igralca in strelca Prve lige Telekom Slovenije ter statusom članskega reprezentanta.

Za Mariborčana, ki je obnorel Ljubljano in ji pomagal, da se je prek nogometne evforije obarvala v zeleno prestolnico, ne bo počitka. Večina njegovih soigralcev je po dolgem slavju, ki se je v soboto po dogajanju na Kongresnem trgu zavlekel pozno v noč, že razmišljala o tem, kam bo odšla na poletne počitnice, pred Rokom Kronavetrom pa so drugačni izzivi. Podobno kot še dva njegova soigralca (Miha Zajc in Nejc Vidmar) se bo v ponedeljek odpravil na Brdo pri Kranju, kjer se bo slovenska reprezentanca pripravljala na atraktivni prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo.

Nogometaši Olimpije bodo v Nacionalni nogometni center Brdo na Gorenjskem prispeli židane volje. Svoje sta dodala zanesljiva zmaga nad Krko in izjemno ozračje, ki je v soboto vladalo v Stožicah. "Sezono smo končali tako, kot smo si želeli. Z dobro tekmo in lepo zmago nad Krko. Najbolj pomembno je to, da smo navijačem podarili lep zaključek sezone in se poveselili," je izžareval dobro voljo 29-letni Štajerec.

V toplih krajih, kjer bo spočil sebe in užival z družinskimi člani, namerava dlje časa uživati decembra, do takrat pa pričakuje naporen nogometni ritem. Če se bo izkazal v reprezentančnem dresu, ga selektor Srečko Katanec morda vpokliče med najboljše tudi za potrebe kvalifikacijskih tekem za SP 2018. Ciklus se bo začel septembra.

Ni mu žal, vesel je za Andraža Šporarja

Če bi se nogometaš Olimpije z igralno številko 7 proti Krki vsaj enkrat vpisal med strelce, bi nagrada za najboljšega strelca pripadla le njemu, tako pa si jo je razdelil še z Andražem Šporarjem in Jean-Philippom Mendyjem. "Dali so mu nekaj priložnosti. Morali bi ga zadnjih pet minut postaviti povsem v napad, pa se mu morda izšlo. Škoda," se je pošalil Miha Zajc, ki se bo s Krono družil tudi na reprezentančnih pripravah.

S soigralci si je v soboto na slavnostnem odru na Kongresnem trgu v Ljubljani dal duška. | Foto: S soigralci si je v soboto na slavnostnem odru na Kongresnem trgu v Ljubljani dal duška.

Kronaveter si ni vzel preveč k srcu zapravljene priložnosti, da bi mu na lestvici strelcev v hrbet gledali prav vsi stanovski kolegi. "Ni mi žal. Če bi dosegel proti Krki še en gol, bi bilo fino, tako pa se je izteklo, da bomo nagrado prejeli trije. Vesel sem za Andraža, da je med najboljšimi, saj je imel krasno sezono," se je spomnil na nekdanjega soigralca in kapetana, ki je vseh 17 zadetkov dosegel že v jesenskem delu, nato pa podpisal zajetno pogodbo z Baslom.

Bo odšel v tujino? Nekaj se dogaja …

Kronaveter je že igral v tujini. Tam je tudi že osvajal naslove (Györ na Madžarskem), po odlični sezoni v dresu Olimpije pa je priznal, da je bila vrnitev v domovino odločitev in pol. Bo kot najboljši posameznik in strelec Prve lige Telekom Slovenije ostal zvest zeleno-belim barvam tudi v prihodnje ali ga bo premamila želja za ponovnim odhodom v tujino?

"Za zdaj ostajam. Kar pa se bo dogajalo med prestopnim rokom, pa bomo videli. Ne skrivam, da se nekaj dogaja. Več bo jasnega, ko se vrnem s poletnega dopusta. Takrat bom imel sestanek s predsednikom," je napovedal srečanje z Milanom Mandarićem, ki si na vso moč prizadeva, da bi strelec odločilnega zadetka za naslov Olimpije (gostovanje v Velenju) ostal v Stožicah. Predsednik Olimpije je svojo namero opisal poetično in v šali dejal, da želi Kronavetra prikleniti z verigo in ga tako zadržati v klubu.

Bo "Krona žabar", kot so Mariborčana poimenovali navijači Olimpije, branil barve ljubljanskega kluba tudi v sezoni 2016/17? | Foto: Bo "Krona žabar", kot so Mariborčana poimenovali navijači Olimpije, branil barve ljubljanskega kluba tudi v sezoni 2016/17?

"Potreboval bo res močno verigo, da mu uspe," mu je v svojem slogu odgovoril novopečeni slovenski reprezentant, ki doživlja evropske nastope Olimpije kot veliko motivacijo. Če bo takrat še član zeleno-belih. "Vsi si želimo, da se dobro pripravimo. Čakajo nas zahtevni tekmeci, na katero se bomo morali bolje pripraviti kot na tekmece v slovenskem prvenstvu. Imamo možnosti," verjame, da evropska sezona Olimpije z malce sreče pri žrebu ne bo trajala le dve tekmi. Vprašanje je le, ali bo takrat nekdanji nogometaš ptujske Drave še vedno član ljubljanskega kluba.

Ne spreglejte