Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
29. 4. 2017,
9.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,10

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Andraž Kirm Mitja Viler naj gol

Sobota, 29. 4. 2017, 9.05

6 let, 6 mesecev

Pred večnim derbijem v Stožicah

Pred večnim derbijem vesela novica za Olimpijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,10

3

Andraž Kirm Matej Palčič Olimpija Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes ob 20.30 bo v sklopu 31. kroga Prve Lige Telekoma Slovenije na sporedu večni derbi med Olimpijo in Mariborom. To bo že šesti v tej sezoni, na dozdajšnjih petih pa so bili nekoliko bolj zadovoljni Mariborčani.


Tekma med velikima tekmecema bo za Olimpijo zgolj priložnost, da se svojim navijačem odkupi za slabe predstave v spomladanskem delu. V drugem delu sezone je prvič zmagala šele pretekli konec tedna, ko je v Krškem po zadetku Issaha Abassa vendarle osvojila tri točke.

Kdo bo zmagal v soboto?

  • Olimpija
    46,19 %
    394 glasov
  • Maribor
    53,81 %
    459 glasov
Oddanih 853 glasov

"Igrati pametno in kolektivno"

"Vsaka tekma z Mariborom je za nas izjemno pomembna, pa tudi za vse ljudi, ki podpirajo Olimpijo." | Foto: Vid Ponikvar "Vsaka tekma z Mariborom je za nas izjemno pomembna, pa tudi za vse ljudi, ki podpirajo Olimpijo." Foto: Vid Ponikvar

Pri Olimpiji želijo, da se ta trend nadaljuje. "Pred domačimi navijači želimo zmagati. Upam, da nas bodo prišli podpirat v velikem številu, saj vsi vemo, koliko nam pomeni njihova podpora," je pred obračunom z Mariborom za uradno stran Olimpije dejal Andraž Kirm.

32-letni izkušeni vezist Olimpije dodaja, da čeprav ne bo imela več tistega pravega tekmovalnega naboja – Mariborčani imajo pred Ljubljančani neulovljivih 15 točk prednosti –, je vedno lepo premagati tekmece: "Pred derbijem se ni treba posebej motivirati. Vsaka tekma z Mariborom je za nas izjemno pomembna, pa tudi za vse ljudi, ki podpirajo Olimpijo. A igrati bomo moramo pametno in kolektivno. En za drugega, tako kot na obeh pokalnih tekmah. Čas je, da prikažemo boljšo igro, in upam, da bomo to storili že na tekmi z Mariborom.''

Vrača se Miškić

Pred derbijem iz zmajevega gnezda prihaja vesela vest, saj se po poškodbi trebušne stene vrača hrvaški vezist Danijel Miškić. Proti Mariboru Olimpiji še ne bo mogel pomagati, bo pa kandidiral za nastop prihodnji konec tedna, ko bodo zmaji gostovali pri Rudarju.

Mariborčani so na zadnjem gostovanju v Stožicah izgubili. Šlo je za pokalni obračun. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani so na zadnjem gostovanju v Stožicah izgubili. Šlo je za pokalni obračun. Foto: Vid Ponikvar

Cilj Maribora je jasen

Povsem drugačen motiv imajo gostje, saj bi v primeru zmage že osvojili 14. naslov državnih prvakov. "Ljubljančani so težko bolj motivirani od nas, saj lahko že v Stožicah vse rešimo," je bil kratek in jedrnat branilec vijoličastih Mitja Viler, a tudi jasen, po kaj Maribor prihaja v slovensko prestolnico. 

Kaj bi bilo bolj boleče, kot to, da se Maribor za lansko odvzetje krone zmajem maščuje kar naj njihovem dvorišču.

Šesti derbi v tej sezoni

Olimpija in Maribor se bosta danes udarila že šestič v tej sezoni. Medtem ko so v prvenstvu Štajerci dvakrat zmagali in enkrat remizirali, je za presenečenje v polfinalu pokala Slovenije, če seveda upoštevamo burno sezono zmajev, za malo senzacijo poskrbela Olimpija.

Ta je po preobratu v Stožicah zmagala z 2:1, prednost pa je zadržala tudi na povratni tekmi v Ljudskem vrtu (1:1) in se uvrstila v veliki finale.

Izkupiček z derbijev v tej sezoni:

Maribor: 2 zmagi, 2 remija, 1 poraz
Olimpija: 1 zmaga, 2 remija, 2 poraza

Ne spreglejte