Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
28. 4. 2017,
13.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije Stožice NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Petek, 28. 4. 2017, 13.13

6 let, 6 mesecev

Darko Milanič bo hitro videl, koliko je ura

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Darko Milanič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Glavno vprašanje sobotnega velikega derbija med Olimpija in Mariborom, ki se bo v Stožicah začel ob 20.30, je, ali bodo Mariborčani že pet krogov pred koncem sezone postali prvaki ali bodo zmaji z zmago slavje Štajercev prestavili na drug termin.


To bo že šesti večni derbi v tej sezoni. V slovenski ligi so dvakrat zmagali Mariborčani, enkrat se je obračun končal neodločeno, v pokalu pa se je z zmago in remijem v finale presenetljivo uvrstila Olimpija.

Sobotni obračun velikih rivalov sam po sebi ne bo kdo ve kako pomemben, saj je velikanska prednost 15 točk Maribora pred Olimpijo taka, da ne bo pravega tekmovalnega naboja.

Vseeno se mnogi sprašujejo, ali bo prvenstvo odločeno že v soboto ali bodo Štajerci 14. zvezdico slavili s kakšnim dnevom zamika. Mariborčani trdijo, da prihajajo v Ljubljano po zmago in nov naslov.

Olimpija jim bo skušala prekrižati načrte

"Imamo lepo priložnost, da veliko tekem pred koncem postanemo državni prvaki. Vse bomo naredili, da bomo to priložnost izkoristili, zavedamo pa se, da bo Olimpija želela to naše slavje preložiti na kakšen drug dan. Tekma bo zagotovo zelo zahtevna," je na petkovi novinarski konferenci dejal trener vijoličastih Darko Milanič.

Leon Benko je v začetku aprila v Stožicah lastnoročno pokopal Mariborčane. | Foto: Vid Ponikvar Leon Benko je v začetku aprila v Stožicah lastnoročno pokopal Mariborčane. Foto: Vid Ponikvar

Ko so bili zadnjič v Stožicah, so doživeli šok

Ko je Maribor nazadnje gostoval v Stožicah, se je Olimpija po preobratu in dveh zadetkih Leona Benka ob koncu tekme veselila zmage z 2:1. To je bila tudi prednost, ki je zmajem zagotovila nastop v velikem finalu slovenskega pokala.

Milanič pričakuje podobno tekmo tudi v soboto in ne verjame, da jih bodo domači napadli z vsemi silami.

"Že na ogrevanju bo znano, s kakšno ekipo se bo Olimpija lotila tekme. V zadnjem času veliko rotira ekipo, postavitve ne spreminja. Ne pričakujem napadalne Olimpije, ampak bolj obrambno, želela pa nas bo ogrožati iz protinapadov," je svoja pričakovanja pred derbijem s sedmo silo delil Milanič, ki je še vedno ne more računati na branilca Denisa Šmeja, Marwana Kabho in Dareta Vršiča.

"Na razpolago so vsi razen igralcev, ki so že dalj časa odsotni. Imamo predvideni dve različici, načrt pa bo odvisen tudi od razpleta današnje tekme v Domžalah in vremena. To preprosto moram upoštevati pri pripravi,'' je še sklenil prvi mož trenerske stroke Maribora.

Kdo bo zmagal v soboto?

  • Olimpija
    46,19 %
    394 glasov
  • Maribor
    53,81 %
    459 glasov
Oddanih 853 glasov
Ne spreglejte