Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
26. 4. 2017,
18.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

naj gol Blessing Eleke Safet Hadžić NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 26. 4. 2017, 18.10

6 let, 6 mesecev

Trener Olimpije pred sobotnim derbijem z Mariborom

Naredili bodo vse, da sovražniku preprečijo veselico v Stožicah #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
NK Olimpija Cretu Benko | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V soboto ob 20.30 v Stožicah bo v sklopu 31. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v tej sezoni na sporedu že šesti večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Trener Olimpije Safet Hadžić napoveduje boj do zadnjih atomov moči, da zmaga ostane v Ljubljani.

Čeprav z rezultatskega vidika tekma ne bo posebno pomembna, saj imajo Štajerci pred aktualnimi prvaki neulovljivih 15 točk naskoka, bodo Ljubljančani poskušali prikazati igro s polfinala slovenskega pokala in še drugič v tem mesecu premagati Mariborčane.

Ni več dvoma, kdo bo prvak, vprašanje je le, kdaj. Vijolice si lahko 14. naslov slovenskih prvakov zagotovijo že s točko v Stožicah (op. p. če Domžale v petek ne premagajo Rudarja), a Olimpija bo naredila vse, da slavje in polivanje s šampanjcem osovraženim rivalom prestavi še za kakšen teden.

 

Kadrovski položaj Olimpije

Blessing Eleke je zaradi kazni izpustil tekmo proti Krškemu, zdaj pa bo kandidiral za nastop proti Mariboru. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Eleke je zaradi kazni izpustil tekmo proti Krškemu, zdaj pa bo kandidiral za nastop proti Mariboru. Foto: Vid Ponikvar Trener Olimpije Hadžić  je priznal, da so poškodovani igralci skoraj že pripravljeni na vrnitev, a derbi za večino na seznamu poškodovanih vseeno prihaja prekmalu. Za nameček so po tekmi v Krškem izgubili še Juliusa Wobayja.

V kader se po disciplinski kazni vrača Blessing Eleke, ki naj bi sredi prejšnjega tedna z dvema soigralcema ponočeval v enem izmed ljubljanskih lokalov.

Opozorilo je dobil le Nigerijec, saj sta preostala poškdovana. Spor s trenerjem Hadžićem je zdaj pozabljen in Eleke bo kandidiral za nastop na sobotni tekmi.

Kdo bo zmagal v soboto?

  • Olimpija
    46,19 %
    394 glasov
  • Maribor
    53,81 %
    459 glasov
Oddanih 853 glasov

Gledajo nase, ne na Maribor

''Ne glede na to, kaj se lahko zgodi po tej tekmi, bomo naredili vse, da jo dobimo. Ne gre le za Maribor, na koncu prvenstva želimo biti vsaj drugi. Seveda je motivacija tudi to, da lahko preprečimo, da se Mariborčani ne bodo veselili naslova na našem štadionu, a gledamo predvsem nase. Do konca prvenstva želimo osvojiti čim več točk,'' je na začetku uradnega druženja za novinarji dejal trener zeleno-belih Safet Hadžić, ki je v začetku aprila na klopi zmajev zamenjal Marijana Pušnika.

Hadžić je še vedno neporažen, v nedeljo pa mu s svojimi izbranci uspelo priti tudi do prve zmage v spomladanskem delu. Sam si želi, da se ta trend nadaljuje tudi po derbiju. Če želijo Ljubljančani preprečiti veselje Maribora že pet krogov pred koncem sezone, morajo v soboto zmagati.

Trener Olimpije Safet Hadžić je v pokalu mojstrsko zaustavil Maribor. Vajo bo želel ponoviti tudi v soboto. O taktiki ni želel govoriti. | Foto: Vid Ponikvar Trener Olimpije Safet Hadžić je v pokalu mojstrsko zaustavil Maribor. Vajo bo želel ponoviti tudi v soboto. O taktiki ni želel govoriti. Foto: Vid Ponikvar

V pokalu dokazali, da zmorejo

''Maribora se ne bojimo. Ekipi se dobro poznata. Maribor je kakovostna ekipa, a  verjamem, da imamo lepe možnosti za novo zmago. To smo dokazali tudi v pokalu. Nič drugače ne bo zdaj. Pričakujem nov napet derbi, na katerem bodo odločale malenkosti. Še enkrat ponavljam, da bomo naredili vse, da zmagamo in s tem preprečimo slavje Maribora v Stožicah,'' je še dodal Hadžić.

Šesti derbi v tej sezoni

Olimpija in Maribor se bosta v soboto udarila že šestič v tej sezoni. Medtem ko v prvenstvu Štajerci dvakrat zmagali in enkrat remizirali, je za presenečenje v polfinalu pokala Slovenije, če seveda upoštevamo burno sezono zmajev, za malo senzacijo poskrbela Olimpija.

Ta je po preobratu v Stožicah zmagala z 2:1, prednost pa je zadržala tudi na povratni tekmi v Ljudskem vrtu (1:1) in se uvrstila v veliki finale.

Izkupiček z derbijev v tej sezoni:

Maribor: 2 zmagi, 2 remija, 1 poraz
Olimpija: 1 zmaga, 2 remija, 2 poraza

Ne spreglejte