Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
21. 2. 2017,
14.15

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

UEFA liga prvakov Monaco Manchester City Leonardo Jardim Pep Guardiola

Torek, 21. 2. 2017, 14.15

1 leto

Pred tekmo osmine finala lige prvakov v Manchestru

Potrtemu Guardioli se že dolgo niso tako tresle hlače

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Pep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Manchestru bomo danes (20.45) priča zanimivemu obračunu osmine finala lige med domačim Manchester Cityjem in vodilno ekipo francoskega prvenstva Monacom.

Nogometaši iz kneževine so v skupinskem delu v zahtevni skupini z Bayerjem Kevina Kampla in Tottenhamom zasedli prvo mesto, zato bo prva tekma na Etihadu v Manchestru.

Pep Guardiola, ki je v zadnjem času malce dvignil formo svojo ekipe, a igralec (Gabriel Jesus), ki je bil za boljšo formo najbolj zaslužen, je zaradi zloma kosti v stopalu odšel na operacijo, okrevanje pa bo trajalo dva do tri mesece. Zna se celo zgoditi, da je za hitronogega Brazilca sezona že končana.

Ravno ta poškodba je Guardiolo povsem potrla, saj se bo moral zdaj v napadu zanašati na razglašenega Argentinca Sergia Agüera, ki ga katalonski trener odkrito ne mara. A druge izbire zdaj niti nima, ostane mu le še mladi nigerijski napadalec Kelechi Ihenacho.

Kdo bo zmagal na prvi tekmi?

  • Manchester City
    35,48 %
    22 glasov
  • Monaco
    64,52 %
    40 glasov
Oddanih 62 glasov

V Monacu igrajo morilci

Nekdanji rdeči vrag Radamel Falcao je na zadnjih 14 tekmah Monaca dosegel 13 zadetkov. | Foto: Reuters Nekdanji rdeči vrag Radamel Falcao je na zadnjih 14 tekmah Monaca dosegel 13 zadetkov. Foto: Reuters

''Vsi nam gledajo pod prste, nas analizirajo in nas bodo, o tem sem prepričan, če izgubimo, raztrgali,'' pred obračunom opozarja svoje igralce Guardiola, ki se zaveda, da ga čaka izjemno težka naloga.

''Navdušen sem nad Monacom. So fizično zelo močni, imajo odlične bočne branilce, ki igrajo kot krilni napadalci, in krilne napadalce, ki igrajo kot zvezni igralci in napadalci. Ko dobijo žogo v nasprotnikov kazenski prostor, so skoraj neustavljivi. So pravi morilci na tem področju. Ko imajo priložnost za zadetek, jo izkoristijo, skratka gre za popolno ekipo, za moje pojme najboljša ekipa za doseganje zadetkov v Evropi,'' ni mogel prehvaliti Monaca katalonski trener na klopi sinjemodrih.

Tako City kot Monaco sta minuli konec tedna le remizirala. Prvi se je opekel v pokalu FA pri  Huddersfieldu, drugi pa je remiziral z Bastio, kljub temu pa so v francoskem prvenstvu ohranili prednost treh točk pred PSG in Nico.

V Manchester po zmago

''V zadnjih treh sezonah smo zamenjali veliko igralcev in zdaj smo nazaj v izločilnih bojih. To dokazuje, da delamo dobro in da smo se sposobni upirati vsakomur. Če štejemo tudi kvalifikacije, bo to že naša 11. tekma v tej sezoni lige prvakov. Prav vse smo želeli zmagati, tudi v Manchester gremo s takim ciljem,'' pravi trener Monaca Leonardo Jardim.

Statistika pravi, da Monaco proti Angležem ne izgublja. | Foto: Reuters Statistika pravi, da Monaco proti Angležem ne izgublja. Foto: Reuters

Nogometaši iz kneževine so se do zdaj v izločilnih bojih lige prvakov že šestkrat pomerili z angleškimi klubi in vedno so se po teh dvobojih veselili. Bo tako tudi po dvoboju z nesramno bogatim Man Cityjem?

Povratna tekma bo v Monacu 15. marca.

Verjetni postavi:

Man. City: Caballero; Fernandinho, Otamendi, Stones, Kolarov; Silva, Touré, De Bruyne; Sterling, Agüero, Sané;

Manjkata: Gabriel Jesus, Kompany
Vprašljiv: Clichy

Monaco: Subašić; Sidibé, Glik, Raggi, Mendy; Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar; Germain, Falcao;

Manjkata: Jemerson, Boschilia

Ne spreglejte