Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
14. 2. 2017,
15.22

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

UEFA liga prvakov Sergio Agüero Josep Guardiola angleško prvenstvo Manchester City Gabriel Jesus

Torek, 14. 2. 2017, 15.22

12 mesecev

Poškodba Gabriela Jesusa

Velik udarec za Manchester City in Guardiolo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Gabriel Jesus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Angleški nogometni klub Manchester City je za dalj časa izgubil pomembnega igralca. Veselje po zmagi nad Bournemouthom (2:0), s katero so se sinjemodri povzpeli na drugo mesto, se je prelevilo v žalost, saj bo moral napadalec Gabriel Jesus zaradi zloma kosti v stopalu počivati vsaj tri mesece. Izguba je zelo prizadela trenerja Josepa Guardiolo.

Manchester City je v ponedeljek v zadnji tekmi 25. kroga angleškega prvenstva premagal Bournemouth (2:0) in obudil upanje o osvojitvi naslova prvaka. Za vodilnim Chelseajem zaostaja osem točk, odličen izkupiček na zadnjih treh srečanjih pa je razvedril obraz trenerja Josepa Guardiole.

Nekdanji strateg Barcelone in Bayerna je po številnih spodrsljajih, s katerimi je City izgubljal mesta na razpredelnici, kazal vedno večje znake nezadovoljstva. Zadnji zmagovalni niz je na njegov obraz znova naselil nasmešek, a idila vendarle ni trajala dolgo.

Guardiola je molil, a ga bog ni uslišal

Na gostovanju v Bournemouthu je v 14. minuti odšepal z igrišča. | Foto: Reuters Na gostovanju v Bournemouthu je v 14. minuti odšepal z igrišča. Foto: Reuters Ko je Cityju, ki ga kmalu čakajo tudi evropske obveze v ligi prvakov (v osmini finala se bo pomeril z Monacom), končno steklo, je bogati klub iz Manchestra za dalj časa izgubil brazilskega reprezentanta Gabriela Jesusa. Odkar je prišel na Otok, je na petih tekmah dosegel tri zadetke in pomagal klubu do občutnega dviga na lestvici.

Zaigral je tudi na gostovanju v Bournemouthu, kjer pa se ni dolgo zadržal na igrišču. Zaradi poškodbe je zapustil igro že po 14 minutah, navijači Cityja pa so stiskali pesti, da se ni huje poškodoval.

Zaskrbljen je bil tudi Guardiola. Po srečanju je angleškim novinarjem zaupal, kako bo molil za brazilskega osmoljenca in upal, da ni staknil hujše poškodbe. Želja se mu ni uresničila. Brazilski najstnik bo zaradi zloma kosti v stopalu počival vsaj nekaj mesecev, najverjetneje vsaj tri. Po najbolj črnem scenariju je že končal sezono, od katere so si arabski lastniki kluba obetali ogromno.

Namesto njega je vstopil Argentinec

City se bo prihodnji teden v prvi tekmi osmine finala lige prvakov pomeril z Monacom. | Foto: Reuters City se bo prihodnji teden v prvi tekmi osmine finala lige prvakov pomeril z Monacom. Foto: Reuters To je velik udarec za Manchester, saj je nekdanji zvezdnik Palmeirasa na zadnjih srečanjih ujel strelsko formo. V ponedeljek je namesto njega v igro vstopil Sergio Agüero. 

Argentinski zvezdnik se ni vpisal med strelce, a si je vseeno prislužil Katalončeve pohvale. S tem je nakazal, da bi lahko v kratkem končal strelski post. Nazadnje je zadel v polno pred dobrim mesecem dni. Jesus je na zadnjih dveh tekmah, na katerih je odigral, dosegel tri zadetke ... 

Ne spreglejte