Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 4. 2022,
19.25

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Crystal Palace Chelsea Liverpool Manchester City pokal FA

Nedelja, 17. 4. 2022, 19.25

2 leti

Pokal FA, polfinale

Liverpool po zmagi nad Man Cityjem dobil nasprotnika v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Liverpool | Liverpool se bo v finalu pomeril s Chelseajem. | Foto Reuters

Liverpool se bo v finalu pomeril s Chelseajem.

Foto: Reuters

Nogometni konec tedna je v Angliji v znamenju najstarejšega nogometna tekmovanja – pokala FA. V prvem polfinalu na Wembleyju sta se namreč v soboto udarila tekmeca za ligaški naslov Manchester City in Liverpool. Po pravi strelski poslastici se je napredovanja s 3:2 (2:0) veselila četa Jürgena Kloppa. V drugem polfinalu pa je Chelsea v nedeljo z 2:0 izločil Crystal Palace.

Jürgen Klopp, Pep Guardiola
Sportal Srhljivka še brez odločitve: "To lahko opišemo kot boksarski obračun"
Manchester City - Liverpool
Sportal Na derbiju brez zmagovalca, delitev točk med Manchester Cityjem in Liverpoolom

Chelsea se je kot drugi v nedeljo prebil v finale FA pokala in bo v svojem desetem finalu lovil deveti naslov. Četa Thomasa Tuchla je v drugem polfinalu v londonskem obračunu z 2:0 izločila Crystal Palace, ki je trenutno na 13. mestu premier lige. Chelsea je v vodstvo v 65. minuti popeljal Ruben Loftus-Cheek, zmago pa je deset minut kasneje potrdil Mason Mount. Aktualni evropski prvaki so v finalu igrali tudi v lanski sezoni, a jih je v finalu za svoj prvi naslov z 1:0 porazil Leicester City.

Mason Mount je dosegel drugi gol za Chelsea. | Foto: Reuters Mason Mount je dosegel drugi gol za Chelsea. Foto: Reuters

Chelsea se bo 14. maja v jubilejnem 150. finalu tega tekmovanja na Wembleyju pomeril z Liverpoolom, ki je v soboto izločil Manchester City.

Ekipi sta se pomerili že v preteklem krogu premier lige in si razdelili točko (2:2). Tudi na drugem medsebojnem obračunu v slabem tednu sta bili ekipi v soboto strelsko razpoloženi. Zaradi poškodbe gležnja, ki jo je utrpel na tekmi lige prvakov, za City ni igral Kevin de Bruyne, ki je bil sicer na klopi meščanov. Tekma se je začela povsem po notah Liverpoola, ki ga je v deveti minuti v vodstvo popeljal branilec Ibrahima Konate. Ta je dosegel že svoj tretji zadetek na tretji zaporedni tekmi. Le osem minut kasneje je vodstvo Redsov po veliki napaki sicer rezervnega vratarja Man Cityja Zackaryja Steffena podvojil Sadio Mane. Ta je na veselje navijačev Liverpoola v 45. minuti zadel še drugič.

Zackary Steffen si je v prvem polčasu privoščil veliko napako, po kateri mu je žogo brez težav odvzel Sadio Mane in zadel za 2:0. | Foto: Reuters Zackary Steffen si je v prvem polčasu privoščil veliko napako, po kateri mu je žogo brez težav odvzel Sadio Mane in zadel za 2:0. Foto: Reuters

Kljub zaostanku pa se angleški prvaki niso predali. Takoj na začetku drugega polčasa je na 1:3 znižal Jack Grealish, upanje sinjemodrih pa je že v sodnikovem podaljšku v 91. minuti prebudil Bernardo Silva. A zasedba Pepa Guardiole do konca tekme ni več našla poti do gola Liverpoola, ki se je tako uvrstil v veliki finale in ostaja pri možnostih, da v tej sezoni osvoji kar štiri lovorike.

Manchester City je tako končal niz desetih tekem brez poraza (šest zmag, štirje remiji). Tako kot lani in predlani je City izpadel v polfinalu tega tekmovanja. Liverpool je trenutno v še boljši formi kot Man City, saj je v koledarskem letu 2022 izgubil samo eno tekmo (19 zmag, štirje remiji). Kar 13 jih je dobil za dva gola ali več. Redsi imajo v tem tekmovanju sedem zmag, v finalu pa bodo igrali 15.

Navijači Liverpoola kupovali Cityjeve vstopnice
Pred sobotno tekmo na Wembleyju je bila pripravljena tudi policija. Navijači Liverpoola so namreč že pokupili vseh 34 tisoč vstopnic na delu stadiona, ki so ga namenili njim. In so zdaj začeli kupovati še vstopnice, ki so namenjene navijačem Cityja. Pri teh namreč ni toliko zanimanja zanje. Po pravilih teh vstopnic navijači Liverpoola sicer ne bi smeli kupovati.
Chelsea Ricketts
Sportal Saga, povezana s prodajo Chelseaja, se zapleta
Jan Oblak
Sportal Oblaku se po veliki drami ni izšlo, poslastica v Liverpoolu

Pokal FA, polfinale:

Sobota, 16. 4.:

Manchester City : Liverpool 2:3 (0:3)

Nedelja, 17. 4.:
Chelsea : Crystal Palace 2:0 (0:0)

Ne spreglejte