Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2024,
10.00

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

Natisni članek

avstrijska nogometna reprezentanca Francoska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024 Kylian Mbappe Kylian Mbappe

Torek, 18. 6. 2024, 10.00

1 teden, 1 dan

Kylian Mbappe

Po zlomu nosu Mbappe ne potrebuje operacije, bo pa dobil posebno masko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11
Kylian Mbappe poškodba Euro 2024 | Kylian Mbappe bo kljub poškodbi nosu lahko nadaljeval igro na Euru, bo pa potreboval posebno zaščitno masko.  | Foto Reuters

Kylian Mbappe bo kljub poškodbi nosu lahko nadaljeval igro na Euru, bo pa potreboval posebno zaščitno masko.

Foto: Reuters

Iz francoske nogometne zveze so sporočili, da bo njihov glavni zvezdnik in kapetan Kylian Mbappe, ki si je na tekmi z Avstrijo (1:0) zlomil nos, evropski turnir lahko nadaljeval. Kljub bojazni, da bo moral na operacijo, se je izkazalo, da ta za zdaj ne bo potrebna, bo pa 25-letni Francoz v nadaljevanju prvenstva nosil posebno zaščitno masko. Novopečeni as madridskega Reala je prek socialnih omrežij šaljivo povprašal navijače, kakšno masko naj si nadane. Prejel je ogromno predlogov, nekateri so bili zelo duhoviti.

Euro 2024 Portugalska Češka Cristiano Ronaldo
Sportal Dvakrat šok za Ronalda, a vendarle zmaga. V Dortmundu kot v Turčiji.

Francoskega nogometnega zvezdnika Kyliana Mbappeja, ki si je med tekmo z Avstrijo v dvoboju s Kevinom Dansom poškodoval nos in zelenico moral zapustiti še pred koncem tekme, so sinoči pregledali v univerzitetni bolnišnici v Düsseldorfu, iz francoske zveze pa so po preiskavah posredovali spodbudne informacije.

Fotogalerija
1
 / 8

"Mbappe se vrača v tabor francoske reprezentance. Francoskemu kapetanu je pomagalo zdravniško osebje in zdravnik Franck Le Gall, ki je diagnosticiral zlom," so sporočili iz francoske nogometne zveze. Za Mbappeja bodo izdelali posebno masko, tako da se bo po zdravljenju lahko vrnil na tekmovanja," so sporočili iz francoske nogometne zveze. Francoze naslednja tekma čaka v petek, 21. junija, ko se bodo pomerili z Nizozemci, Poljaki pa jih čakajo naslednji torek, 25. junija. 

Kdaj bi se Mbappe lahko vrnil v igro, še  ni znano. "Morali bomo počakati in videti, trenutno se s tem ukvarja zdravstveno osebje. Za zdaj še ne vemo, kaj bo in koliko časa bo trajalo. Očitno francoska ekipa z njim ali brez njega ni ista. Upam, da bo lahko z nami," je še dejal selektor Didier Deschamps.

Mbappe kljub težavam ostaja dobro razpoložen, na platformi X ga je zanimalo, ali ima kdo kakšno idejo za masko. Njegovo objavo je do jutranjih ur videlo že več kot 20 milijonov ljudi, prejel pa je več kot 13 tisoč predlogov: 

Največ idej se je sukalo okrog maske priljubljenih Ninja želv. Zgodba o tem ima dolgo brado, leta 2017, ko je Mbappe iz Monaca prišel k PSG, si ga je privoščil takratni soigralec Thiago Silva. V škatli z napisom Dior ga je čakalo darilo. Ko je mladi napadalec odpiral škatlo, je v njej pričakoval vse kaj drugega kot pa pustno masko Ninja želve. Zdaj, ko resnično potrebuje zaščitno masko in v šali sprašuje navijače, kakšno naj si izbere, največ ljudi omenja ravno to:

Nekateri so mu predlagali celo masko francoskega predsednika Emmanuela Macrona. Mbappe je sicer dan pred tekmo z Avstrijo presenetil z možnostjo scenarija, v katerem bi lahko v primeru zmage ultradesničarjev v Franciji razmišljal o tem, da bi prenehal igrati za Francijo. Tako so mu predlagali tudi masko vodje skrajno desne stranke v Franciji Marine Le Pen.

Ker se je poškodba zgodila ravno nekaj ur pred zaključnim dejanjem končnice lige NBA, v kateri je krajšo z Dallasom potegnil Luka Dončić, niso manjkali tudi predlogi, da bi Mbappe nosil masko, kakršno je pri Miamiju pred leti uporabljal LeBron James:

Mbappe je ključni člen francoske nogometne reprezentance in eden najboljših nogometašev na svetu, zato bi bila njegova odsotnost velik udarec za ekipo selektorja Didierja Deschampsa, enega največjih favoritov Eura.

Mbappe je v lanski sezoni na 48 tekmah za francoskega prvaka PSG dosegel 44 golov in prispeval deset asistenc. Za reprezentanco je odigral 79 tekem in dosegel 47 golov. V prihodnji sezoni bo zaigral za madridski Real.

Preberite še:

Andraž Šporar
Sportal Andraž Šporar: Zdaj moramo premagati Srbijo
Benjamin Šeško
Trendi Benjamin Šeško in vse njegove pričeske #foto
Jude Bellingham
Sportal Kaj pomenijo temne lise na obrazu Angleža, ki je zabil proti Srbiji?
Kyle Walker
Trendi Drama v družini nogometaša: ta zanika, da je poleg žene na tekme povabil tudi ljubimko
Milan
Sportal Starejši slovenski navijač žrtev izpada pijanega Danca, a mu je oprostil #video
Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin obiskal trening slovenskih nogometašev, s Srbijo pričakuje spektakel
navijači Anglije Euro 2024
Sportal Nenavadna izkušnja Angleža: ob 5. uri se je prebudil na stadionu #video
Mbappe Kylian poškodba Euro
Sportal Francozi do minimalne zmage, Mbappe ima zlomljen nos
Ne spreglejte