Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2022,
8.01

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

24

Natisni članek

navijaški izgredi Maroko Francija Katar 2022

Četrtek, 15. 12. 2022, 8.01

1 leto, 4 mesece

V nekaterih mestih po Franciji in Belgiji izbruhnili spopadi

Po zmagi Francije izgredi, v Montpellieru umrl 14-letnik #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

24

Po polfinalni zmagi Francije nad Marokom (2:0) na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju je v več francoskih mestih prišlo do spopadov med privrženci obeh reprezentanc in policije. Najbolj žalostna novica prihaja iz Montpelliera, kjer je umrl 14-letnik, ki ga je do smrti povozil avto. Policija je imela veliko dela tudi v Bruslju, medtem ko so v glavnem mestu Maroka poraz dobro prenesli.

Kylian Mbappe
Sportal Francoski zvezdnik po uvrstitvi v finale navdušil z ganljivo potezo
Francija : Maroko Katar 2022 Randal Kolo Muani
Sportal Francozi strli odpor Maroka in se zavihteli v veliki finale!

Sredin večer je po več francoskih mestih minil v znamenju proslavljanja polfinalne zmage galskih petelinov nad Marokom (2:0), pa tudi spopadov z navijači Maroka, ki so upali na zgodovinski preboj afriške reprezentance v finale.

Po pisanju Sky News je bil v Montpellieru po polfinalu svetovnega prvenstva ubit 14-letnik. Lokalni vladni urad je v uradni izjavi zapisal, da je dečka v sredo na jugu Francije nasilno zbil avtomobil. Najstnika so prepeljali v bolnišnico, a je tam pozneje umrl.

V bližini tragičnega dogodka so našli vozilo, policija še preiskuje dogajanje.

Po polfinalni tekmi svetovnega prvenstva med Francijo in Marokom so v več mestih izbruhnili spopadi, v Montpellieru je bil ubit 14-letni deček. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po polfinalni tekmi svetovnega prvenstva med Francijo in Marokom so v več mestih izbruhnili spopadi, v Montpellieru je bil ubit 14-letni deček. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kot je poročal RTL, je iz posnetkov na družbenih omrežjih razvidno, da so mladi navijači najprej strgali voznikovo zastavo. Nato je ta pospešil in enega od njih ujel.

Francoski in maroški navijači so se spopadli tudi v Parizu, kjer je zmago branilcev naslova proslavljala množica ljudi. 

Napeto je bilo tudi v Lyonu.

Francozi bodo naslov svetovnih prvakov poskušali ubraniti v nedeljo ob 16. uri proti Argentini, na sobotni tekmi za 3. mesto pa se bosta pomerila Hrvaška in Maroko.

Znova o razgrajanju posameznikov poročajo iz Bruslja, kjer je imela policija precej dela;

Lokalna policija je po pisanju dpa zaradi kršenja javnega reda aretirala 100 ljudi, kar nekaj jih je po spopadih med policijo in navijači za zapahi končalo tudi v Antwerpnu.

Prizori iz Bruslja | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prizori iz Bruslja Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bruselj navijaški izgredi | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bruselj navijaški izgredi | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko   Bruselj navijaški izgredi | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Casablanci poraz Maroka dobro prenesli

V Casablanci so sinoči dobro prenesli poraz Maroka v polfinalu nogometnega svetovnega prvenstva v Katarju, večina navijačev pa se veseli sobotne tekme za tretje mesto proti Hrvaški. 

V Casablanci so sinoči dobro prenesli poraz Maroka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Casablanci so sinoči dobro prenesli poraz Maroka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Maroku so se številni navijači z velikim razočaranjem odzvali na poraz proti Franciji z 0:2, vendar pa so vseeno s ponosom pospremili prvo afriško reprezentanco med najboljše štiri na svetu.

V Casablanci je marsikdo zapustil kavarne na pločnikih vidno razočaran, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ko je Francoz Randal Kolo Muani v 79. minuti dosegel drugi gol. A večina Maročanov je do zadnje minute spodbujala svojo reprezentanco pred TV-ekrani.

Večina restavracij je bila sprva polnih. Marsikdo je imel po deževnem popoldnevu sedež že vnaprej rezerviran. A proti večeru je dež ponehal, poroča dpa, tako da so se številni navijači gnetli pred vhodi, da bi lahko uzrli zaslone.

Za Francijo se nihče ni preveč veselil, kavarna Cafe France v središču Casablance med tekmo skoraj ni imela gostov.
 | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za Francijo se nihče ni preveč veselil, kavarna Cafe France v središču Casablance med tekmo skoraj ni imela gostov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kljub porazu so številni Maročani s hupami in skandiranjem pokazali, kako ponosni so na ekipo. Maroška reprezentanca je postala prva afriška ekipa, ki se je uvrstila v polfinale mundiala.

Za Francijo se nihče ni preveč veselil, kavarna Cafe France v središču Casablance med tekmo skoraj ni imela gostov.

Vir: STA

 

Lusail stadion
Sportal Varnostnik v Katarju po padcu umrl
Paulo Dybala
Sportal Hrvaška ogorčena, Argentinci med slavjem vrgli hrvaški dres v smeti
Argentina Buenos Aires
Sportal Argentinci v ekstazi, Messiju se klanja svet, vroče tudi v Zagrebu #video
Lionel Messi
Sportal Messi se je znesel nad Hrvati: Mi smo norci, uspelo nam je!
Hrvaška : Argentina Zlatko Dalić
Sportal Po polomu Hrvaške je bilo govora tudi o sodniških odločitvah
Ne spreglejte