Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Aljaž Struna Andraž Struna kvalifikacije za SP 2018

Sreda, 22. 3. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Aljaž Struna

Pirančan, ki je oster kot britev, hud boj napoveduje tudi Škotom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Aljaž Struna, ki se je na zadnjih tekmah uveljavil kot rešitev za desno stran obrambe Slovenije in se izkazal predvsem z borbenostjo, ima tokrat v reprezentanci družbo leto starejšega brata. Prav Andraž je tisti, ki je njegov največji tekmec v boju za mesto v prvi postavi ekipe, na katero bo v nedeljo proti Škotom stavil selektor Srečko Katanec.

Aljaž Struna je jeseni, ko se je začel ponoven vzpon slovenske nogometne reprezentance, v odsotnosti svojega brata Andraža našel mesto v postavi slovenske reprezentance. Igral je pri zmagi nad Slovaško in remiju z Angleži, tekmo proti Malti je izpustil zaradi kazni. Izkazal se je, navdušil predvsem z borbenostjo in si verjetno kupil tudi vstopnico za nastop od prve minute na nedeljski tekmi v Glasgowu. Obračun z robustnimi Škoti se zdi kot nalašč zanj.

Če kdo, lahko mlajšemu Struni nastop od prve minute prepreči prav njegov brat. Andraž, ki je do zdaj zbral 26 nastopov v članski reprezentanci, a za njo jeseni ni igral, saj ni imel kluba. Zdaj ga je dobil, preselil se je prav na Škotsko, in se kot član tamkajšnjega Heartsa iz Edinburga spet vrnil v reprezentanco. Lahko igra tudi na levi strani obrambe, a njegovo primarno mesto je desna stran, na kateri je v prednosti verjetno Aljaž.

Aljaž Struna pozornost pleni tudi s tetovažami, ki jih nosi po celotnem telesu. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Struna pozornost pleni tudi s tetovažami, ki jih nosi po celotnem telesu. Foto: Vid Ponikvar

Vse tako, kot mora biti

Ta se s takšnimi vprašanji pred tekmo s Škotsko ne obremenjuje in napoveduje boj za zmago. "Sem v odlični formi, počutim se dobro. Vse je tako, kot mora biti. Včeraj nas je treniralo 12, danes pa bo pravi trening, s celotno ekipo," je pred torkovim treningom sporočil nogometaš italijanskega drugoligaša Carpija.

"Čaka nas težka tekma, v kateri bomo morali od sebe dati 120 odstotkov. Na koncu tekme bomo videli, kaj nam je to prineslo," pravi nogometaš, ki je v reprezentanci, do zdaj je zbral šest nastopov, igral tudi kot osrednji branilec.

Šest tekem, štirje kartoni

Struna mlajši je v reprezentanci debitiral pred enim letom na prijateljski tekmi proti Makedoniji. Od takrat je odigral šest tekem in prejel kar štiri rumene kartone. Velja za borbenega nogometaša, ki je oster kot britev in se zagotovo ne bo ustrašil niti robustnih Škotov. Prej nasprotno.

Spet bodo grobi, a tokrat ne bo njihovih sodnikov

V boju z Marcusom Rashfordom na tekmi z Anglijo | Foto: Vid Ponikvar V boju z Marcusom Rashfordom na tekmi z Anglijo Foto: Vid Ponikvar "Obeta se pretepanje z obeh strani. Upamo na najboljše. Pričakujemo, da bodo Škoti igrali na preskok in bodo zelo borbeni. V igri z žogo smo boljši, vrniti jim bomo morali udarce in iti po zmago. Brat mi je govoril o tem, da se na Škotskem igralci tepejo, da igrajo zelo grobo, sodniki dopuščajo marsikaj. Verjamem, da bodo podobno igrali tudi proti nam, a tokrat ne bo njihovih sodnikov," na podrobnost, ki utegne šteti v korist Slovencem, pravi nogometaš, ki je v Carpi posojen s strani prvoligaša Palerma.

"Ko slišiš pred tekmo slovensko himno, ti da to dodaten motiv. Prepričan sem, da bo vsak od nas, ki bo stopil na igrišče, dal 120 odstotkov," je prepričan nekdanji nogometaš Kopra, ki v tujini igra od leta 2012.

Skrivnosti, ki jo imata z bratom, noče izdati

Medtem ko Aljaž vedno rad stopi pred novinarske mikrofone, za njegovega brata Andraža velja ravno obratno. Z mediji ne komunicira že kar nekaj časa. Zakaj? "Ne vem. To morate vprašati njega. O tem sva se že večkrat pošalila, a ne bom izdal, o čem je tekla beseda. To ostaja med nama," skrivnosti bratov Struna ni želel izdati Aljaž.

Komaj čaka, da zaigra pred polnimi tribunami

Zdaj ga čaka tekma proti še enim Otočanom. | Foto: Vid Ponikvar Zdaj ga čaka tekma proti še enim Otočanom. Foto: Vid Ponikvar Polnih tribun, na štadionu Hampden Park naj bi se zbralo prek 51 tisoč navijačev, se veseli.

"Meni je veliko bolje, če je na tribunah več kot pa manj ljudi. Upam, da bo štadion poln do zadnjega kotička. Če bomo dosegli gol, se bodo navijači morda obrnili proti Škotski," pot do zmage pozna mlajši Struna, ki verjame, da bo tekma na Škotskem še težja od tiste, ki jo je s Slovenijo oktobra lani odigral proti Angliji v Stožicah.

"Igramo pri njih. Škoti bodo šli na zmago, tako da pričakujem še težjo tekmo od tiste z Anglijo. Škotom moramo vrniti z agresivnostjo in borbenostjo. Znali bomo vrniti Škotom," je povedal Primorec, ki se je ekspresno uveljavil v slovenski izbrani vrsti.


Vse o tekmi s Škotsko:

 

Ne spreglejte