Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
15.38

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Rene Krhin škotska nogometna reprezentanca slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Verbič Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 15.38

6 let, 6 mesecev

Rene Krhin in Benjamin Verbič pred tekmo s Škotsko

Na Škotsko po zmago

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Rene Krhin | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca se je danes zbrala na Brdu pri Kranju. V nedeljo bo gostovala na Škotskem in odigrala prvo kvalifikacijsko tekmo za SP 2018 v tem letu. Benjamin Verbič, strelec zadnjega gola za Katančevo četo v kvalifikacijah, in Rene Krhin, zadnji zvezni igralec, ki v Španiji ne more biti zadovoljen s tekmovalnim ritmom, sta na Gorenjsko prispela polna optimizma.

Slovenija je v leto 2017 v kvalifikacijski skupini F za SP 2018 vstopila na visokem drugem mestu. Zaostaja le za vodilno Anglijo. Če bi ta položaj zadržala do konca skupinskega dela, bi si zagotovila nastop v dodatnih kvalifikacijah. Zvezna igralca Benjamin Verbič in Rene Krhin, ki sta na zadnji kvalifikacijski tekmi na Malti igrala od prve do zadnje minute, sta po prihodu na Brdo pri Kranju strnila pričakovanja pred gostovanjem na Škotskem.

Benjamin Verbič po prihodu na Brdo pri Kranju:

Vojničan, ki je na Malti odločil srečanje v korist Slovenije in se veselil strelskega prvenca v državnem dresu, je poudaril, kako lepo se je vedno znova vrniti v Sloveniji ter pozdraviti stare prijatelje, znance in soigralce.

"Pred tekmo s Škotsko smo lahko pozitivni. Pričakujemo trdo tekmo. Škoti so pred domačim občinstvom, ki jim da pozitivno energijo, zelo dobri, zato se moramo dobro pripraviti na treningih," pravi nekdanji as Celja, ki ima pomembno vlogo pri danskem prvaku Köbenhavnu.

S klubom hiti proti novemu naslovu prvaka

Benjamin Verbič je na zadnji kvalifikacijski tekmi na Malti dosegel prvi zadetek v državnem dresu. Dosegel ga je atraktivno, po strelu s peto. | Foto: Reuters Benjamin Verbič je na zadnji kvalifikacijski tekmi na Malti dosegel prvi zadetek v državnem dresu. Dosegel ga je atraktivno, po strelu s peto. Foto: Reuters Po zdravstvenih težavah, zaradi katerih je izpustil precejšen del zimskih priprav na spomladansko nadaljevanje, se je vrnil v udarno enajsterico Köbenhavna, s katerim hiti proti novemu naslovu prvaka. Prejšnji teden je zaigral tudi v Amsterdamu, kjer je izpadel v osmini finala evropske lige proti Ajaxu.

Verbič je na Danskem deležen vedno večjega števila igralnih minut, njegov starejši rojak Krhin, ki se dokazuje v Španiji, pa jih močno pogreša.

Barve Granade, s katero se krčevito bori za obstanek v španskem prvenstvu, a mu ne kaže najbolje, saj je na predzadnjem mestu, je nazadnje branil 21. januarja.

Rene Krhin po prihodu na Brdo pri Kranju:

Pogreša tekmovalno formo, zaradi katere je v skrbeh tudi selektor Srečko Katanec. Štajerec se je nasmejan vrnil v domovino, kjer bo skušal na treningih dokazati, da spada v udarno slovensko enajsterico.

"Igralci smo na prejšnjih zborih reprezentance občutili neko novo kemijo. Na zadnjih tekmah je mogoče opaziti povezanost, imamo pozitivne občutke, visoka je tudi samozavest," je pojasnil, kako rad se udeležuje reprezentančnih priprav.

Krhin po tri, Verbič vsaj po točko

Srečko Katanec bo do odhoda na Škotsko z izbranci predvidoma opravil pet treningov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Srečko Katanec bo do odhoda na Škotsko z izbranci predvidoma opravil pet treningov. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kakšni so cilji slovenske reprezentance za srečanje v Glasgowu? Selektor Katanec je pojasnil, da želi v nedeljo spremljati dobro predstavo izbrancev. Krhin je trdno odločen, da Slovenija ohrani odličen položaj v kvalifikacijski skupini in se s Hampden Parka vrne s tremi točkami.

"Gremo po zmago. Škoti so kakovostni, a smo kakovostni tudi mi," je optimističen nekdanji nogometaš Interja, ki bi ga zadovoljila zmaga. "Vsi merimo na tri točke, a je naš osnovni cilj, da ne izgubimo srečanja. Točkovno smo v dobrem položaju v skupini," pa razmišlja Verbič, ki je na zadnji reprezentančni tekmi v zvezni vrsti poleg Krhina združil moči z Jasminom Kurtićem in Valterjem Birso.

Slovenija je v kvalifikacijah za SP 2018 še neporažena. Remizirala je z Litvo in Anglijo, premagala pa Slovaško in Malto. Danes bo ob 16.30 opravila uvodni trening v Nacionalnem nogometnem centru Brdo, nato pa imela predvidoma do petka vsak dan dopoldanski trening ob 11. uri. V soboto bo trenirala v Glasgowu, v nedeljo pa bo šlo zares. Dvoboj se bo začel ob 20.45.
Ne spreglejte