Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
21. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Gordon Strachan škotska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Torek, 21. 3. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Glavobol za Gordona Strachana

Težave Škotske pred tekmo s Slovenijo, odpadla sta še dva

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Gordon Strachan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ne samo slovenski nogometaši, priprave na naslednjo reprezentančno akcijo so v ponedeljek začeli tudi njihovi nasprotniki Škoti. Njihovega selektorja Gordona Strachana so že na začetku pričakale slabe vesti. Sodelovanje sta morala odpovedati še dva nogometaša.

Škoti so v skupini F kvalifikacij za svetovno prvenstvo v slabem položaju. Po porazih proti Angliji in Slovaški na zadnjih tekmah so s štirimi točkami na petem, predzadnjem mestu lestvice.

Če se želijo vrniti v igro za drugo mesto, ki ob koncu kvalifikacij ohranja upanje na preboj na svetovno prvenstvo, bodo morali v nedeljo pred domačimi navijači v Glasgowu zmagati.

Tekma proti Sloveniji, pred tem se bodo na prijateljskem obračunu v sredo v Edinburgu udarili še s Kanado, je za njih morda ključna v kvalifikacijah.

Pred njo ima njihov selektor Gordon Strachan, ki je po slabih rezultatih v zadnjem času vse bolj pod pritiskom in na udaru javnosti, kar nekaj težav. Zaradi težav s poškodbami so tik pred zdajci sodelovanje morali odpovedati kar trije nogometaši.

Grant Hanley je ostal brez nastopa na nedeljski tekmi proti Sloveniji. | Foto: Reuters Grant Hanley je ostal brez nastopa na nedeljski tekmi proti Sloveniji. Foto: Reuters

Kdo so tisti, ki bodo manjkali?

O odpovedi Matta Phillipsa smo že pisali, a njegova odsotnost je za Škotsko še najmanjša težava. Krilni napadalec West Bromwich Albiona je do zdaj v reprezentanci nastopil le štirikrat. V teh kvalifikacijah še sploh ni igral.

Veliko bolj Strachana boli, da se bo moral po novem znajti tudi brez branilca Granta Hanleyja, nogometaša Newcastle Uniteda, ki je bil v teh kvalifikacijah na vseh štirih tekmah na igrišču od prve do zadnje minute.

Odpadel je tudi nastop izkušenega vezista člana angleške premier lige Crystal Palacea Jamesa MacArthurja, strelca gola za remi proti Litvi z 1:1, ki je igral na treh tekmah v teh kvalifikacijah.

Težave ima še en član West Bromwich Albiona, James Morrison. Nastop izkušenega vezista je za zdaj še vprašljiv.

Ne spreglejte