Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 7. 2024,
0.40

Osveženo pred

1 dan, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jan Oblak Jan Oblak Portugalska nogometna reprezentanca navijači slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Torek, 2. 7. 2024, 0.40

1 dan, 7 ur

Dogajanje na Pogačarjevem trgu

Najprej slavili, nato so se držali za glavo #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38
Spremljanje nogometne tekme Slovenija - Portugalska na POgačarjevem trgu v Ljubljani. | Najzvestejši navijači so vztrajali na dežju. | Foto Bojan Puhek

Najzvestejši navijači so vztrajali na dežju.

Foto: Bojan Puhek

Slovenska reprezentanca se je za četrtfinale evropskega prvenstva merila s Portugalsko. Na koncu je izgubila po 11-metrovkah. Slabo vreme s slovenskih trgov ni pregnalo najzvestejših navijačev, ki so navijali za naše fante vse do konca. Še najbolj so noreli, ko je Jan Oblak Cristianu Ronaldu ubranil 11-metrovko v prvem podaljšku, nato pa v drugem Benjamin Šeško zapravil stoodstotno priložnost. Poglejte pa tudi odzive po nesrečno izgubljenih 11-metrovkah. V torek zvečer bo v Ljubljani sledil sprejem.

Euro 2024 Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenci 120 minut igrali junaško, po 11-metrovkah pa se poslavljajo

Kako so navijači slavili, ko je Oblak ubranil Ronaldu 11-metrovko (vir: STA):

Nato pa razočaranje ob treh zapravljenih 11-metrovkah (vir: STA)

Euro 2024 Matjaž Kek
Sportal "Verjamem, da bi šli lahko stopničko višje"

Spremljanje nogometne tekme Slovenija - Portugalska na POgačarjevem trgu v Ljubljani. | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Nogometna zveza Slovenije (NZS) je že v predtekmovalnem delu Eura 2024 javne oglede tekem omogočila v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Brežicah, pred zgodovinsko tekmo z ekipo svetovne nogometne zvezde Cristiana Ronalda pa so se za organiziran javni ogled tekem odločili v še nekaterih mestih, medtem ko je bilo povsod po državi dovolj možnosti za to tudi na terasah različnih lokalov.

Utrinke s Pogačarjevega trga poglejte še v galeriji (Foto: Bojan Puhek):

Fotogalerija
1
 / 51

Na Pogačarjevem trgu so potekale različne dejavnosti

V prestolnici je bil ves čas evropskega prvenstva organiziran ogled tekem na velikem zaslonu na Pogačarjevem trgu, prav tako je bila tudi v ponedeljek, tako kot že med prejšnjimi tremi tekmami izbrancev selektorja Matjaža Keka, urejena navijaška cona. V njej so se vse od zgodnjega popoldneva do polnoči potekale različne dejavnosti, za stopnjevanje vzdušja pa je skrbel didžej.

Takole so na Pogačarjevem trgu navijali v prvem polčasu (vir: STA):

V najbolj nogometnem slovenskem mestu Mariboru je bil ogled tekem Eura 2024 omogočen na Grajskem trgu, ki se je v času prvenstva spremenil v nogometno središče. V Kopru so prve tri tekme slovenske reprezentance na prostem predvajali na Ukmarjevem trgu, tokrat pa se evforija seli v Taverno. V Murski Soboti je bilo tekmo s Portugalci v organizaciji mestne občine mogoče spremljati na velikem platnu na grajskem dvorišču.

V Celju so dogodek odpovedali

Za organiziran ogled tekme na prostem so se sprva odločili tudi v Celju, mestu aktualnih nogometnih državnih prvakov. Mestna občina Celje je za postavitev velikega zaslona izbrala Mestni park, a so se organizatorji zaradi slabega vremena odločili dogodek odpovedati. 

Euro 2024 Frankfurt Slovenija navijači
Sportal V Frankfurtu harmonika in "šalalalala, Sloooooovenija!" #video
Ne spreglejte