Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2023,
18.15

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

NK Radomlje NK Domžale NK Celje Tomislav Tomić Gaber Dobrovoljc Prva liga Telemach 1. SNL NK Bravo ND Gorica NK Tabor Sežana

Petek, 17. 2. 2023, 18.15

1 leto, 2 meseca

Nogometna tržnica

Dobrovoljc se vrača v prvo ligo, Tomić odhaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Gaber Dobrovoljc | Gaber Dobrovoljc se vrača v prvo ligo. | Foto Vid Ponikvar

Gaber Dobrovoljc se vrača v prvo ligo.

Foto: Vid Ponikvar

Gaber Dobrovoljc je novi član prvoligaša iz Radomelj. Tridesetletni osrednji branilec je pred prihodom k mlinarjem igral za islandski Akureyri. Iz vrst Celja pa so sporočili, da so sporazumno prekinili pogodbo sTomislavom Tomićem.

Tomislav Tomić | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tomislav Tomić Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Gaber Dobrovoljc je večji del kariere preživel pri Domžalah. Za klub iz Kamniške Bistrice, kjer je tudi začel športno pot, je zbral 249 nastopov in dosegel 19 golov. V karieri je oblekel tudi dres turškega Karagümrüka. Dvakrat je igral tudi za B-izbrano vrsto Slovenije januarja 2017.

Celje pa bo v nadaljevanju sezone nastopalo brez 32-letnega Tomislava Tomića. Ta je pri Celju igral zadnje leto, najprej so ga v knežje mesto posodili iz vrst Olimpije, nato pa je lani poleti kot prost igralec še podpisal pogodbo s Celjem. Ta bi mu potekla po koncu naslednje sezone, a sta se strani dogovorili za predčasno prekinitev sodelovanja. Tomić je pred tem uspešno igral za Olimpijo in v zeleno-belem dresu zabeležil 144 nastopov. Za Celje je odigral 14 tekem in vknjižil dve asistenci. V tej sezoni je v državnem prvenstvu nastopil le dvakrat.

V izdihljajih zimskega prestopnega roka je v prvi slovenski nogometni ligi prišlo še do nekaterih drugih menjav. Taboru Sežani so se pridružili bočni branilec Mark Pabai, krilni napadalec Manji Moses Gimsay in vezist Dino Halilović, pri Bravu pa so sporočili, da se iz Rijeke v Ljubljano seli mladi krilni napadalec Denis Bušnja.

Trije novinci v Taboru

V Sežani so se za sodelovanje dogovorili še z Markom Pabaijem. Dvaindvajsetletni bočni branilec ima izkušnje iz prve nizozemske lige ter liberijske reprezentance. "Vesel sem, da sem se pridružil klubu. Dal bom vse od sebe, da bomo skupaj dosegli zadane cilje," je dejal ob podpisu pogodbe.

Manji Moses Gimsay pa je 23-letni krilni napadalec, ki je zadovoljil pričakovanja trenerskega štaba in tako uspešno prestal preizkušnjo: "Rad bi se zahvalil Taboru, ker verjame vame in mi je ponudil priložnost, da se dokažem. Pri Taboru sem zadovoljen, trenerski štab mi daje zagon, da se izboljšujem iz dneva v dan. Glavni cilj so zmage ter obstanek v ligi."

Dino Halilović je vrste Tabora okrepil v četrtek, gre pa za 25-letnega vezista, ki ima nekaj nastopov tudi za mlajše selekcije hrvaške reprezentance. Nazadnje je bil član nizozemskega Den Boscha. "Vesel sem, ker sem se pridružil Taboru. Soigralci so me sprejeli lepo in upam, da bom v pomoč ekipi v nadaljevanju sezone," je dejal Halilović.

Bravo okrepitev našel na Reki

V Ljubljano pa se seli Denis Bušnja, ki bo za Bravo igral s statusom posojenega igralca, s hrvaškim prvoligašem pa so se dogovorili tudi o pogojih odkupa pogodbe po koncu sezone, so zapisali pri Bravu. Bušnja, sicer tudi član mlajših hrvaških reprezentanc, je za Rijeko doslej zbral 49 nastopov v prvi hrvaški ligi, sedem nastopov v evropskih tekmovanjih in sedem pokalnih nastopov, skupno pa je zabil deset golov.

Stankovski okrepil Gorico

Nogometaši Gorice pa so se okrepili na sredini igrišča. Prihaja Luka Stankovski, ki se v mesto vrtnic seli iz turškega Gaziantepa, so v klubu zapisali na spletni strani. Gre za 20-letnega makedonskega nogometaša, ki ima tudi bolgarski potni list. Najbolje se znajde v ofenzivnem delu vezne linije in je reprezentant Severne Makedonije do 21 let. V Gorici bo igral najmanj do konca sezone.

Svojo nogometno pot je Stankovski začel pri Vardarju, nadaljeval pa pri Rabotničkem. Tam je zablestel, kar je opazila tudi z zvezdniki opremljena turška superliga. Januarja prejšnje leto je Stankovski postal član Gaziantepa, po enoletni avanturi pa je prišel čas za selitev v Novo Gorico. "Prvi občutki so super. Že jutri nas čaka zahteven obračun. Kot ekipa se moramo dvigniti, pri čemer bom poskušal pomagati po svojih najboljših močeh," je ob prihodu v Slovenijo povedal nogometaš, ki naj bi Primorcem pomagal pri obstanku v ligi.

Josip Iličić
Sportal Velika senzacija v Domžalah, Maribor jo je zagodel Kopru
Dušan Kosić
Sportal Tabor in Radomlje sta se okrepila

 

Ne spreglejte