Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2011,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Sreda, 13. 7. 2011, 10.24

8 let

Olimpijo čaka Austria, slovo Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi na Irskem remizirali, kar je bilo dovolj, da so se uvrstili v 3. krog kvalifikacij lige Europa. Domžalčani se iz Dalmacije vračajo s porazom in slovesom.

Olimpiji, ki je v Dublinu branila prednost dveh zadetkov iz Stožic, se je uspelo prebiti v naslednji krog. ''Zmaji'' so sicer hladen tuš doživeli v 34. minuti, ko je ljubljanskega vratarja ukanil Glenn Cronin. Toda vse upe o 3. krogu kvalifikacij je domačinom z golom v lastno mrežo pokvaril Ger O'Brien. Varovanci Dušana Kosiča se bodo v naslednjem krogu spopadli z dunajsko Austrio, pri kateri je v preteklosti igral športni direktor zeleno-belih, Mile Ačimovič.

Četa Darka Birjukova, ki je lovila zaostanek s prve tekme, se je s porazom v Dugopolju poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Domžalčani so sicer v prvi minuti drugega polčasa na krilih Lucasa Maria Horvata prešli v vodstvo. Toda gostje so minuto pozneje izenačili, ko je Nejca Vidmarja premagal Duje Čop, domačini pa so premoč kronali še v 72. in 85. minuti, ko sta v polno zadela Velimir Vidić in Goran Milović. Splitčane, ki so izločili slovenske podprvake, v naslednjem krogu čaka Fulham.

V četrtek je bilo na delu še nekaj slovenskih legionarjev. Nastopili so tudi klubi reprezentanta Aleksandra Radosavljeviča (ADO Den Haag), Roka Elsnerja (Slask), ki se je to pot vpisal tudi med strelce, in Reneja Miheliča (Nacional). Vsi trije so se uvrstili v naslednji krog. Irtiš Pavlodar Marka Balažica, Ferencvaros Marka Raniloviča in Šerif Mirala Samardžiča so izpadli iz tekmovanja. Vsi slovenski nogometaši so igrali vseh 90 minut, razen Miheliča, ki je na zelenici prebil 71 minut.

Za preboj v skupinski del lige Europa bo potrebno zmagati še v tretjem in četrtem predkrogu.

Ne spreglejte