SiolNET. Sportal Nogomet
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sklepi disciplinskega sodnika po 36. krogu

Ogromna kazen za Olimpijo, navijači kršili več pravil

0,29

termometer

Olimpija prvak PLTS
Foto: Žiga Zupan/Sportida

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je Olimpijo kaznoval s plačilom 15 tisoč evrov globe za neprimerno vedenje navijačev ob proslavljanju naslova državnega prvaka po tekmi 27. maja v Domžalah.

Nogometaši Domžal in Olimpije so se v 36., zadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Ljubljanski nogometaši so osvojili naslov prvaka, Domžale pa so si že pred tem zagotovile tretje mesto. Osvojeni naslov so že v Domžalah proslavili navijači gostujoče zasedbe, ki so pri tem prestopili meje dopustnega.

Igor Bišćan Sportal Igor Bišćan: Pričakoval sem vsaj Mandarićevo zahvalo NK Olimpija, slavje, prvaki Sportal V središču Ljubljane je bilo po naslovu Olimpije zelo pestro #foto Igor Bišćan Sportal Zmagovalec Bišćan je hvalil fante, ti pa so ga malo za tem napadli

Disciplinski sodnik je na in po tekmi zaznal več kršitev pravil. Gre za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, množično prižiganje bakel na tribuni, bakle, odvržene na atletsko stezo, aktiviranje topovskega udara, bakle, odvržene na igralno površino, aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni, vdor navijačev v ograjeni del igrišča, uničevanje stolov in obmetavanje varnostnikov, povzročitev prekinitve tekme, množični vdor navijačev in članov organizirane navijaške skupine na igrišče po koncu tekme, aktiviranje pirotehničnih sredstev na igrišču. Ob upoštevanju predkaznovanosti bodo Ljubljančani prisiljeni kar globoko seči v klubsko blagajno.

V žep bodo morali seči tudi Mariborčani

Za dogajanje v 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije, na zadnji tekmi ligaške sezone, so s 5.700 evri globe kaznovali tudi Mariborčane, ki so sezono, čeprav z enakim številom točk kot Olimpija, sklenili na drugem mestu razpredelnice. Maribor je na zadnji tekmi gostil Gorico (2:0). Vijoličasti so zmagali, a je naslov odšel v Ljubljano.

Maribor se je od sezone 2017/18 poslovil z domačo zmago nad Gorico. Maribor se je od sezone 2017/18 poslovil z domačo zmago nad Gorico. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prestopki navijačev mariborskega kolektiva so: prižiganje bakel na tribuni, odvrženi trakovi na igralno površino, povzročitev prekinitve tekme, množično prižiganje bakel na tribuni, bakle, odvržene na igralno površino, žaljivo izražanje o NZS, vdor navijačev na igrišče po koncu tekme.

Maribor Gorica Sportal Milanič ni skrival čustev: Razočarani smo in žalostni

Plačilni nalog je disciplinski sodnik izdal tudi Domžalčanom, proti katerim je sicer ustavil postopek po prijavi, da naj bi bila tekma slabo vodena. Kazan 400 evrov pa bodo Domžalčani plačali za odvržene plastenke z vodo na igralno površino in odvrženo petardo na igralno površino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin