Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2023,
23.25

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Micky van de Ven NK Rogaška Shakeone Satchwell Newcastle United Tino Livramento Andres Iniesta poletni prestopni rok nogometna tržnica Yann Sommer

Torek, 8. 8. 2023, 23.25

8 mesecev, 3 tedne

NOGOMETNA TRŽNICA, 8. AVGUST

Inter našel novega vratarja, Iniesta odhaja k Arabcem, Jamajčan v Rogaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Yann Sommer | Yann Sommer je zapustil Bavarsko in se preselil v Lombardijo. | Foto Reuters

Yann Sommer je zapustil Bavarsko in se preselil v Lombardijo.

Foto: Reuters

Nogometni vratar Yann Sommer po približno sedmih mesecih zapušča nemški Bayern in se seli k italijanskemu prvoligašu Interju iz Milana. Po poročanju medijev bo ekipa iz Münchna za 34-letnika prejela okoli šest milijonov evrov. Italijanski finalist lige prvakov je iskal novo številko 1 v vratih vse od odhoda Samirja Handanovića in Andreja Onane. Španec Andres Iniesta bo kariero nadaljeval v ZAE. Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je iz Wolfsburga pripeljal nizozemskega branilca Mickyja van de Vena, Jamajčan Shakeone Satchwell pa je novi član Rogaške.

Slovenija Kosovo Jasmin Kurtić
Sportal Jasmin Kurtić izbral novega delodajalca

Švicar Yann Sommer se je med zimskim premorom bavarskemu klubu pridružil iz Borussie Mönchengladbach za okoli devet milijonov evrov namesto poškodovanega Manuela Neuerja in dobil pogodbo do sredine leta 2025.

Vendar pa si je Švicar prizadeval za slovo, saj njegove osebne ambicije niso bile združljive z Neuerjevo skorajšnjo vrnitvijo. Evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji je Sommerjev veliki cilj, ki pa ga ne želi ogroziti z rezervno vlogo in pomanjkanjem tekem.

"Razumemo in spoštujemo željo Yanna Sommerja, da poišče nov izziv pri milanskem Interju, ker želi biti dolgoročno vratar številka 1," je dejal šef Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Kamerunec Andre Onana je pretekli mesec zapustil Inter in se za 57 milijonov evrov preselil k Manchester Unitedu, že prej pa je klub zapustil tudi dolgoletni kapetan, Slovenec Samir Handanović.

Andres Iniesta | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Iniesta bo kariero nadaljeval pri Emiratih

Španska nogometna legenda Andres Iniesta bo pri 39 letih še nadaljeval kariero profesionalca. Svetovni prvak iz leta 2010 se je pridružil klubu Emirates iz Ras al Hajmaha v Združenih arabskih emiratih, je klub danes potrdil na družbenih omrežjih in objavil fotografije in posnetke s sprejema Inieste.

Za zdaj drugih uradnih podatkov o dolžini pogodbe ni bilo, španski mediji, med njimi tudi As, pa poročajo, da je podpisal pogodbo do leta 2025 z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Iniesto, ki je nazadnje igral za japonski klub Vissel Kobe, so med drugim povezovali tudi z Interjem iz Miamija. Tam zadnje čase igrajo njegovi nekdanji kolegi iz Barcelone, 36-letni Argentinec Lionel Messi ter Španca Sergio Busquets (35 let) in Jordi Alba (34).

Iniesta je bil do zdaj v karieri najuspešnejši na klubski ravni prav pri Barceloni. S Katalonci je štirikrat osvojil ligo prvakov, devetkrat špansko prvenstvo in šestkrat državni pokal. S špansko reprezentanco, za katero je odigral 131 tekem, je bil Iniesta evropski prvak v letih 2008 in 2012. Leta 2010 je domačo državo z zmagovitim golom v finalu proti Nizozemski (1:0) popeljal tudi do svetovnega naslova. Poleti 2018 je prestopil v Vissel Kobe. Nedavno je napovedal, da bi se nekoč rad vrnil v Barco.

Mladi Anglež okrepil Newcastle

Angleški nogometni prvoligaš Newcastle United, ki si je s četrtim mestom domače lige v prejšnji sezoni zagotovil igranje v ligi prvakov v 2023/24, je igralski kader okrepil z bočnim branilcem Tinom Livramentom.

Črno-beli niso razkrili višine prestopa, toda Transfermarkt in drugi mediji poročajo, da so za mladega angleškega reprezentanta novemu drugoligašu Southamptonu odšteli 37,2 milijona evrov.

Dvajsetletnik, ki je mladinski staž opravil pri Chelseaju, je podpisal pogodbo do poletja 2028. "Bil sem na stadionu konec tedna. Čeprav je šlo za prijateljske tekme, je bilo veliko navijačev in ti so bili zelo glasni. Zato komaj čakam, da vidim, kakšen bo občutek igrati pred takšnimi navijači v angleški ligi ali ligi prvakov," je za spletno stran kluba dejal Livramento in dodal, da ga veseli, da se bo lahko učil od izkušenejšega bočnega branilca Kierana Trippierja.

Pred Livramentom, ki ima po očetu portugalske korenine, je Newcastle poleti pripeljal še nekaj okrepitev, predvsem vezista Sandra Tonalija za 64 milijonov evrov in krilnega igralca Harveyja Barnesa za 44 milijonov.

Jamajčan nova okrepitev Rogaške

Jamajčan Shakeone Satchwell je novi član Rogaške, je slovenski nogometni prvoligaš objavil na Facebooku. Devetnajstletnik se najbolje znajde v napadu, novinec med prvoligaši pa ni razkril dolžine njegove pogodbe.

Satchwell je v Slovenijo prišel iz domovine, kjer je igral za Portmore United. Na 14 tekmah v jamajškem državnem prvenstvu se ni vpisal med strelce.

Obenem se je od Rogaške poslovil Nermin Haljeta, ki bo po podatkih Transfermarkta kariero nadaljeval pri Floridsdorferju v avstrijski drugi ligi.

Tottenham okrepil osrčje obrambe

Angleški nogometni prvoligaš Tottenham je iz nemškega prvoligaša Wolfsburga pripeljal srednjega branilca Mickyja van de Vena, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za 22-letnega Nizozemca so Londončani odšteli približno 50 milijonov evrov.

To je sicer drugi najdražji odhod iz Wolfsburga v zgodovini kluba, dražji je bil le prestop Kevina de Bruyneja k Manchester Cityju. Angleži so zanj plačali 76 milijonov evrov.

Van de Ven je v Wolfsburg prišel poleti 2021 iz Volendama za 3,5 milijona evrov, s Tottenhamom pa je podpisal pogodbo so konca junija 2029.

Londonska zasedba je sicer med drugim v poletnem prestopnem roku za 30 milijonov evrov dokončno odkupila Dejana Kuluševskega, za 40 milijonov je pripeljala bočnega branilca Pedra Porra, za 46 milijonov vezista Jamesa Maddisona, za 20 pa vratarja Guglielma Vicaria.

Lopetegui ni več trener Wolves

Vodstvo Wolverhampton Wanderers in trener Julen Lopetegui sta sklenila, da zaradi različnih pogledov na delo ne bosta več nadaljevala skupne poti, je sporočil angleški nogometni premierligaš. Španski trener je bil na klopi Wolves le devet mesecev.

Nekdanji selektor španske nogometne reprezentance je postal trener 5. novembra lani, ko je nasledil Portugalca Bruna Lageo. Lopetegui je v svoji trenerski karieri vodil že tudi Real Madrid in Sevillo.

Preberite še:

Goncalo Ramos
Sportal PSG za 80 milijonov evrov pripeljal portugalskega upa
Joško Gvardiol
Sportal Hrvaška ima svetovnega rekorderja, mladi Slovenec odšel v Turčijo
Josep Guardiola
Sportal City se je pošalil: Guardiola spremenil svoj priimek v Gvardiol #video
Ne spreglejte