Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2023,
17.47

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

poletni prestopni rok nogometna tržnica Manchester City Joško Gvardiol Josep Guardiola

Sobota, 5. 8. 2023, 17.47

8 mesecev, 3 tedne

City se je pošalil: Guardiola spremenil svoj priimek v Gvardiol #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Josep Guardiola | Josep Guardiola je obrambno vrsto evropskega prvaka okrepil z najdražjim branilcem na svetu, ta ima zelo podoben priimek. | Foto Reuters

Josep Guardiola je obrambno vrsto evropskega prvaka okrepil z najdražjim branilcem na svetu, ta ima zelo podoben priimek.

Foto: Reuters

''Kako čudovit priimek,'' je v petek poudaril trener Manchester Cityja Josep Guardiola in potrdil, kako se mu bo v najboljšem klubu v Evropi kaj kmalu pridružil mladi hrvaški branilec Joško Gvardiol. S tem imata zelo podobna priimka in imeni. To so izkoristili pri Cityju in v čast prihoda 21-letnega Hrvata podobnost priimkov izbrali za osrednjo nit simpatičnega videoprispevka.

Joško Gvardiol
Sportal Hrvaška ima svetovnega rekorderja, mladi Slovenec odšel v Turčijo

Pri Manchester Cityju so se mojstrsko pošalili ob javni predstavitvi še kako pomembne poletne okrepitve. Jošku Gvardiolu so zaželeli dobrodošlico, vse skupaj pa podkrepili s šaljivim videom.

Kako je trener Cityja na tabli svoj priimek spremenil v Gvardiol: 

V njem je nasmejani Hrvat na mobilnem telefonu spremljal, kako je njegov sloviti trener Josep Guardiola zapisal na tablo svoj priimek, nato pa ga nekoliko spremenil, črko u zamenjal za v, zadnjo črko a pa izbrisal, s tem pa se je na tabli izpisal priimek novopečenega branilca Cityja. Guardiola bo tako pri Cityju treniral Gvardiola.

Joško Gvardiol je pri 21 letih postal najdražji branilec v zgodovini nogometnih prestopov, saj je Manchester City zanj plačal RB Leipzigu kar 90 milijonov evrov. Tako je zapustil klub, kjer si v tej sezoni delita slačilnico Benjamin Šeško in Kevin Kampl. | Foto: AP / Guliverimage Joško Gvardiol je pri 21 letih postal najdražji branilec v zgodovini nogometnih prestopov, saj je Manchester City zanj plačal RB Leipzigu kar 90 milijonov evrov. Tako je zapustil klub, kjer si v tej sezoni delita slačilnico Benjamin Šeško in Kevin Kampl. Foto: AP / Guliverimage

V nogometnem svetu smo bili v preteklosti priča številnim zgodbam, ob katerih so se navijači zaradi podobnosti priimkov čudili, kako lahko vrhunski nogomet sploh postreže s takšnimi naključji. Tako je na primer Arsenal dolgo časa treniral Arsene Wenger, nekoč je bil trener Wolfsburga Wolfgang Wolf, v Sloveniji pa je še kako odmeval neverjetni fenomen podobnosti priimkov pokojnega velemojstra Olimpije in jugoslovanske reprezentance Danila Popivode ter nekdanjega angleškega reprezentanta Dannyja Drinkwaterja.

Zdaj je nogometna usoda poskrbela, da bosta na Etihadu sodelovala Guardiola in Gvardiol. Josep in Joško, ''soimenjaka'' iz Katalonije in Hrvaške.

 

Ne spreglejte