Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 10. 2020,
23.23

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

Natisni članek

Dalbert Henrique Daniele Rugani Edinson Cavani poletni prestopni rok

Sobota, 3. 10. 2020, 23.23

3 leta, 6 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA (3. OKTOBER)

Sage je konec, Cavani se je odločil!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

V najmočnejših nogometnih ligah v Evropi bodo lahko klubi kupovali igralce le še do ponedeljka. Zaradi tega gre v zadnjih dneh pričakovati še kakšnega izmed prestopov, ki bo močno odmeval po svetu. Govoric je ogromno. Novo okrepitev je izbral evropski prvak Bayern München in presenetil z izborom, Manchester United pa je tik pred tem, da sklene sodelovanje z izkušenim napadalcem Edinsonom Cavanijem.

23:20

Sampdoria pripeljala Silvo

22:12

Nov Italijan v Sežani

21:46

Parma odpira vrata

21:36

Chelsea zavrnil 77 milijonov

21:30

Kalinić kmalu v Torinu

21:21

Brazilec in Italijan v Rennesu

20:01

Cavani prihaja v Manchester

18:25

Portugalec že v Milanu

17:48

Mehičan ostaja pri volkovih

17:45

Athletic pripeljal Berenguerja

17:14

Younes iz Neaplja v Nemčijo

17:05

Bayern kupuje Španca

16:58

Kaj bo s Cavanijem?

16:51

Aouar iz Lyona k Realu?

16:50

Tottenham okrepil napad

  • 23:23

    Sobotno dogajanje na nogometni tržnici je namignilo, da bi bila lahko nedelja in ponedeljek, ko bodo najmočnejši klubi v Evropi še lahko kupovali nove igralce, še kako zanimiva. Za danes se poslavljamo, lahko noč vsem, jutri pa se bomo znova sprehodili skozi poletni prestopni rok. Pozdrav! 

  • 23:20

    Sampdoria pripeljala Silvo

    Sampdoria se je okrepila z izkušenim portugalskim legionarjem Adrienom Silvo. 26-kratni portugalski reprezentant bo njen član vse do poletja 2022. Silva, ki je Portugalski pomagal leta 2016 do evropskega naslova, je od januarja 2019 kot posojen nogometaš lisic igral za Monaco.

    Portugalec prihaja v Genovo kot prosti igralec, saj je nedavno končal sodelovanje z Leicester Cityjem, pri Sampdorii pa naj bi zapolnil vrzel v zvezni vrsti, ki je nastala po odhodu Ronalda Vieire (posoja) k Veroni.

  • 22:12

    Nov Italijan v Sežani

    V sežanskem klubu so predstavili novega sodelavca. Ni igralec, je pa član strokovnega vodstva. Trenerju Goranu Stankoviću, ki je pred kratkim nasledil Maura Camoranesija in se izkazal z rezultati, bo pomagal kondicijski trener Adalberto Zamuner.

    Prihaja iz Italije, izkušnje s pripravo nogometašev je pridobival v drugoligašu Pordenoneju, leta 2018 pa je postal tudi kondicijski trener italijanske ženske nogometne reprezentance do 19 let.

  • 21:46

    Parma odpira vrata

    Krepi se tudi Parma, pri kateri nastopa slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Danes se ji je pridružil 23-letni zvezni igralec Juan Francisco Brunetta. Prihaja iz Argentine, kjer je igral za klub Godoy Cruz. Do konca sezone bo igral kot posojeni igralec, nato ga bo italijanski prvoligaš odkupil.

    Lastnik Parme Kyle Krause napoveduje, da bo pred koncem poletnega prestopnega roka pripeljal še tri mlade nogometaše. Parma se je ogrela za 18-letnega napadalca iz Slonokoščene obale Amada Traoreja (Atalanta), ki je bil tudi želja Manchester Uniteda, 19-letnega Švicarja Simona Sohma (Zürich) in 20-letnega Romuna Valentina Mihalio (Universitatea Craiova), ki naj bi rumeno-modre stal med sedem in osem milijonov evrov. Romun je že v Italiji na zdravniškem pregledu.

  • 21:36

    Chelsea zavrnil 77 milijonov

    Bavarci si v svoje vrste želijo že dolgo pripeljati obetavnega Angleža Calluma Hudsona-Oboija. Chelseaju so poslali ponudbo, po kateri bi Otočan nastopil do konca sezone v Nemčiji kot posojeni igralec modrih, nato pa bi imel Bayern možnost, da ga kupi za 77 milijonov evrov (70 milijonov funtov).

    Londonskemu velikanu omenjena ponudba ni bila všeč. Evropskim prvakom se je zahvalil. Hudson-Oboi je danes sodeloval pri zmagi nad Crystal Palace (4:0). Odigral je 83 minut, trener Frank Lampard pa je bil po tekmi zelo zadovoljen z njegovo predstavo in poudaril, da v nadaljevanju sezone računa na 19-letnega Otočana.

  • 21:30

    Kalinić kmalu v Torinu

    Izkušeni hrvaški napadalec Nikola Kalinić, ki je bil leta 2018 del hrvaške odprave na svetovnem prvenstvu v Rusiji, a je nato po sporu s selektorjem zapustil tabor in ostal brez srebrne medalje, se v zadnjih sezonah ni naigral v dresu Atletica. V prejšnji sezoni je igral kot posojeni igralec za Romo in se podpisal pod pet zadetkov. Kot poročajo italijanski mediji, se bo Dalmatinec kmalu vrnil v Italijo, saj se je zanj najbolj ogrel Torino. Kalinić ima bogate izkušnje z nastopi v serii A, saj je v preteklosti branil barve Fiorentine, Milana in Rome. Kalinić naj bi podpisal dveletno pogodbo z biki.

  • 21:21

    Brazilec in Italijan v Rennesu

    Francoski Rennes je dvojno okrepitev, ki mu bo prišla prav pred začetkom lige prvakov, našel v Italiji. Inter je posodil francoskemu klubu 27-letnega brazilskega branilca Dalberta Henriqueja, ki je v prejšnji sezoni kot posojen nogometaš črno-modrih igral za Fiorentino. Inter je Dalberta, na katerega Antonio Conte ni računal v uvodnih tekmah v tej sezoni, Rennesu posodil do konca sezone, nato pa imajo Francozi možnost odkupa pogodbe.

    V Rennes prihaja tudi občasni italijanski reprezentančni branilec Daniele Rugani. Pri Juventusu se dokazuje od leta 2012, v tem obdobju pa je vknjižil 101 nastop. 26-letni Italijan bo v Franciji nastopal kot posojeni nogometaš Juventusa do konca sezone, nato pa se bo vrnil v Torino. Rennes bo italijanskemu prvaku plačal 1,5 milijona evrov.

  • 20:01

    Cavani prihaja v Manchester

    Se bo vendarle razpletla poletna saga okrog Edinsona Cavanija? ESPN poroča o tem, kako naj bi zastopniki 33-letnega Južnoameričana segli v roke Manchester Unitedu in sklenili dogovor.

    Zvezdnik iz Urugvaja, ki je nazadnje nosil dres PSG in v 301 nastopu dosegel okroglih 200 zadetkov, naj bi v nedeljo prispel v Anglijo, opravil zdravniški pregled, nato pa podpisal dveletno pogodbo. Za Cavanija, ki zahteva visoko plačo v vrednosti 10 milijonov evrov, so se v zadnjih tednih zanimali številni klubi, tudi madridski Atletico in Benfica.

  • 18:25

    Portugalec že v Milanu

    Portugalski branilec Diogo Dalot je že prispel v Milano, kjer ga čakajo zdravniški preizkusi, po katerih naj bi se pridružil Milanu. Leta 2018 se je na željo Joseja Mourinha iz Porta pridružil rdečim vragom iz Manchestra, ki so zanj odšteli 22 milijonov evrov.

    Z Unitedom je sklenil petletno pogodbo, pod vodstvom Oleja Gunnarja Solksjaerja pa padel na stranski tir. Minutaža je bila vedno bolj siromašna, zato je padla odločitev, da se odpravi drugam. Pri Milanu bo igral kot posojeni nogometaš Uniteda.

  • 17:48

    Mehičan ostaja pri volkovih

    Mehiški napadalec Raul Jimenez, za katerega so se zanimali pri Manchester Unitedu in Juventusu, ostaja v volčjem brlogu. Z Wolverhamptonom je podpisal novo štiriletno pogodbo in osrečil navijače, ki jih je navdušil z učinkovito statistiko, saj je v 106 nastopih za angleškega premierligaša dosegel 46 zadetkov.

  • 17:45

    Athletic pripeljal Berenguerja

    Athletic Bilbao je okrepil napad. Na stadionu San Mames bo nadaljeval kariero 25-letni napadalec Alex Berenguer, za katerega je baskovski klub plačal Torinu 12 milijonov evrov. Berenguer bo sklenil zvestobo z rdeče-belimi do 30. junija 2024.

    Zadnje tri sezone je odigral v serie A, v katerih je prispeval 9 zadetkov in 8 podaj. Athletic bo uradno predstavil novega napadalca v torek.

  • 17:14

    Younes iz Neaplja v Nemčijo

    Nemški nogometaš Amin Younes se po petih letih igranja v tujini vrača v domovino. Eintrachtu iz Frankfurta mu ga je posodil Napoli, ki za dve leti igranja ne bo zahteval odškodnine, nemški prvoligaš pa bo imel možnost, da ga odkupi.

    "Zelo smo zadovoljni. Je tehnično odlično podkovan nogometaš, mojster preigravanja, hiter in zelo izkušen. Z njim bo naša igra precej bolj nepredvidljiva," je nad 27-letno okrepitvijo navdušen športni direktor Eintrachta Fredi Bobic.

    Younes je svojo profesionalno kariero začel pri Borussii Mönchengladbach, iz katere je najprej odšel v amsterdamski Ajax, nato pa v Napoli. Z nemško reprezentanco je leta 2017 osvojil pokal konfederacij, pozneje pa za njo ni več zaigral. Igral je tudi za vse mlajše nemške selekcije.

    Vir: STA

  • 17:05

    Bayern kupuje Španca

    Bayern München v novo sezono vstopa kot branilec nemškega in evropskega naslova. Pred koncem prestopnega roka se želi okrepiti, po poročanju španskega Sporta pa se je odločil za nakup 23-letnega Katalonca Marca Roce.

    Mladi španski reprezentant je zvezni igralec Espanyola, ki je v prejšnji sezoni izpadel iz la lige v drugo ligo. Bayern naj bi zanj plačal 15 milijonov evrov, Roca, mišljen kot menjava za Thiaga Alcantaro, ki je odšel v Liverpool, pa mora na Bavarskem opraviti še zdravniški pregled.

  • 16:58

    Kaj bo s Cavanijem?

    Kje bo nadaljeval kariero Edinson Cavani? Izkušeni Urugvajčan, ki je poleti prekinil sodelovanje s PSG in tako razpolaga s prostimi papirji, ostaja poletna želja madridskega Atletica. Če bi se pridružil Janu Oblaku, bi napad Atletica sestavljal udarni urugvajski dvojec Suarez – Cavani.

    Luis Suarez Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Španski AS poroča, da bi lahko dolgolasi Cavani šel na roko rdeče-belim in znižal visoka pričakovanja glede plače. Pri francoskem prvaku je na leto zaslužil okrog 10 milijonov evrov, v Madrid pa bi lahko prišel le v primeru, če bi Atletico zapustil Diego Costa. Ker pa je Cavani prosti igralec, lahko okrepi katerega izmed evropskih velikanov tudi po 5. oktobru, ko se bo v najmočnejših ligah v Evropi končal prestopni rok.

  • 16:51

    Aouar iz Lyona k Realu?

    V zadnjih dneh poletnega prestopnega roka bi bil lahko eden izmed najbolj vročih imen Houssem Aouar. 22-letni francoski zvezni igralec bi lahko zapustil Lyon, zanj pa se zanima kar nekaj velikanov. Lyon za mladega francoskega reprezentanta zahteva 50 milijonov evrov. Londonski Arsenal na omenjeno vsoto ni pristal, tako da bi lahko posel splaval po vodi, se pa po novem za nadarjenega Francoza zanima tudi madridski Real. Zinedine Zidane ne bi imel nič proti, če bi zvezno vrsto belih baletnikov okrepil njegov rojak. O tem poroča francoski športni dnevnik L'Equipe.

  • 16:50

    Tottenham okrepil napad

    Pozdravljeni! Danes smo se pridružili nekoliko pozneje, kar pa še ne pomeni, da je dogajanje na tržnici mirno.

    V petek zvečer so tako proslavljali v taboru Tottenhama. Trener Jose Mourinho je lahko zadovoljen, saj je pred koncem prestopnega roka v London pripeljal še enega napadalca. Tako se mu ne bodo mogli ponoviti stresni tedni iz prejšnje sezone, ko se je poškodoval prvi strelec Harry Kane, portugalski strateg pa ni imel na voljo primerne zamenjave. Iz Benfice je na posojo prišel Brazilec Carlos Vinicius. V nedeljo, ko bodo Londončani gostovali na Old Traffordu v Manchestru, še ne bo mogel pomagati soigralcem.

    Tottenham je za posojo od konca sezone plačal portugalskemu velikanu 3 milijone evrov, po koncu sezone pa ga lahko odkupi za 40 milijonov evrov. Brazilec je v zadnji sezoni za Benfico v 47 nastopih dosegel 24 zadetkov in bil najboljši strelec portugalskega prvenstva, pred tem pa je nabiral izkušnje tudi pri Napoliju.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Amedej Vetrih
Sportal Pestro je bilo pri nas in po svetu

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina (konec)
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska, Anglija*
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
19. oktober: Hrvaška

*Angleški klubi iz premier league bodo lahko nadaljevali nakupovanje ali posojanje igralcev do 16. oktobra, a bodo lahko sklepali posle le z angleškimi klubi iz nižjih lig.

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Ruben Dias Benfica Manchester City 68.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Manchester City 156.800.000 evrov
Barcelona 124.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Ne spreglejte