Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 8. 2023,
16.00

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Darijan Matić NK Olimpija NK Olimpija Inter Milano Chelsea Roma Romelu Lukaku Udinese FC Barcelona Fermin Lopez Martin Mohamed Salah poletni prestopni rok nogometna tržnica Svit Sešlar

Torek, 29. 8. 2023, 16.00

8 mesecev

Nogometna tržnica, 29. avgust

Sešlar se je predstavil Turčiji, Matić se vrača v Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Olimpija Maribor Svit Sešlar | Svit Sešlar bi lahko konec tedna že debitiral v drugi turški ligi. | Foto Vid Ponikvar

Svit Sešlar bi lahko konec tedna že debitiral v drugi turški ligi.

Foto: Vid Ponikvar

Poletni prestopni rok se bliža koncu. Turški drugoligaš Eyüpspor je predstavil Svita Sešlarja, na Otoku pa odmeva govorica, da naj bi prvak Savdske Arabije Al Ittihad Liverpoolu za prestop Mohameda Salaha ponudil 162 milijonov evrov. Je pa Chelsea znova na posojo poslal Romela Lukakuja, letos v Romo. Barcelona pa je nase priklenila odkritje letošnjih poletnih priprav Fermina Lopeza.

Declan Rice
Sportal Neverjetno, koliko norih poletnih kupčij! Pa sploh še ni konec ...

Slovenski prvak Olimpija se je od Svita Sešlarja poslovil pred dnevi, danes pa so mladega reprezentanta, pred katerim je svetla prihodnost, uradno predstavili še pri novem delodajalcu. Ambiciozni turški drugoligaš Eyüpspor, ki vodi na lestvici, ne skriva zadovoljstva ob prihodu 21-letnega zveznega igralca.

Zanj je Olimpiji odštel najmanj dva milijona evrov, donedavni ljubljenec navijačev zmajev pa je ob sklenitvi dogovora s turškim klubom, pri katerem ga bo treniral sloviti Arda Turan, dejal: "Zelo sem vesel, da sem prišel v ta klub. Rad bi se zahvalil predsedniku Muratu Özkayi, pa Fatihu Kulaksizu in trenerju Ardi Turanu za njihovo zanimanje zame. Po pogovoru z njimi sem se zelo enostavno odločil. Potrudil se bom, da bom zaupanje, ki ste mi ga namenili, vrnil na igrišču. Upam, da bomo imeli dobro sezono, v kateri bomo osvojili prvenstvo." 

Sešlar, njegov agent je nekdanji slovenski nogometaš Nenad Protega, bi lahko v dresu novega kluba prvič nastopil v soboto, ko bo vodilni Eyüpspor (v uvodnih treh krogih je osvojil maksimalnih devet točk ob razliki v golih 9:0) gostil Giresunspor.

Matić bo vodil kadete Olimpije
Darijan Matić | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Darijan Matić Foto: Vid Ponikvar/Sportida V Stožice se vrača Darijan Matić. Nekdanji igralec in krajši čas pomočnik trenerja članskega moštva, bo v prihodnje vodil kadetsko selekcijo Olimpije. Na mestu glavnega trenerja je zamenjal Jasmina Jeriča, ki se je pridružil Domžalam. Nazadnje je bil pomočnik glavnega trenerja v Celju. "Na klub me vežejo lepi spomini se iz igralskih dni. Po pogovoru z vodstvom so cilji kadetske ekipe z rezultatskega vidika visoki. Zato sem tudi prišel. Želimo se boriti za prvo mesto. Imamo kvalitetno selekcijo, ki je tega sposobna, po drugi in nič manj pomembni strani, pa je važen razvoj igralcev in navajanje na slog, ki ga goji članska selekcija. S tem načinom želimo skrajšati čas privajanja fantov na prehod na članski nivo."
Svit Sešlar
Sportal Olimpija se je poslovila od Sešlarja in dobila vsaj dva milijona

Arabci se zanimajo tudi za Salaha

Bo Mohamed Salah v tej sezoni še naprej nosil rdeči dres? | Foto: Reuters Bo Mohamed Salah v tej sezoni še naprej nosil rdeči dres? Foto: Reuters Liverpool se ozira po novih okrepitvah. Zanima se za Nizozemca Ryana Gravenbercha, ki se pri Bayernu ni izkazal in bi lahko kmalu zamenjal okolje. Na Otoku pa odmeva tudi govorica, da se Savdijci resno zanimajo tudi za prihod najboljšega igralca Liverpoola Mohameda Salaha.

CBS poroča, da je prvak Al Ittihad za Egipčana pripravljen odšteti kar 162 milijonov evrov. Če bi se Salah resnično odpravil v Savdsko Arabijo, bi si delil slačilnico tako z donedavnim soigralcem pri Liverpoolu Brazilcem Fabinhom kot tudi Francozoma Karimom Benzemajen in N'Golom Kantejem. Benzema je v na zadnjem srečanju proti Al Wehdi staknil poškodbo, tako da bo najverjetneje odsoten na petkovem derbiju proti Al Hilalu.

Beto nič več za Udinese

Portugalski nogometaš Beto se iz italijanskega Udineseja, za katerega igrata tudi slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić, seli k angleškemu Evertonu. Za 25-letnega napadalca je zasedba iz Liverpoola po poročanju italijanskih in angleških medijev odštela 31 milijonov evrov. 

Beto je z Evertonom, ki je s tremi porazi na prav toliko tekmah začel novo sezono angleškega prvenstva, podpisal štiriletno pogodbo. Kariero je napadalec začel v Tiresu, kasneje pa v domovini zastopal še barve Montija in Portimonenseja, preden je pred dvema letoma prestopil k Udineseju. Za moštvo iz Vidma je na 65 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel 22 golov.

Lopez podaljšal pogodbo z Barcelono

 Fermin Lopez je poleti navdušil na pripravljalni tekmi proti Realu v ZDA. | Foto: Reuters Fermin Lopez je poleti navdušil na pripravljalni tekmi proti Realu v ZDA. Foto: Reuters Fermin Lopez je do junija 2027 podaljšal pogodbo z Barcelono. Odkupna klavzula za 20-letnega nogometaša je nastavljena na kar 400 milijonov evrov. Lopez se je Barceloni pridružil poleti 2016 iz Betisa, nogometno pot pa je začel v rojstni Huelvi pri Recreativu. V Barceloni se je nato kalil v mladinskih vrstah in lani dosegel tudi odločilni gol, po katerem se je Barcelona veselila naslova španskega prvaka v konkurenci do 19 let.

Lani je Lopez med drugim igral tudi za Linares in na 37 tekmah dosegel 12 golov. Pred letošnjo sezono se je nato pridružil prvi ekipi Barcelone in debitiral na prvoligaški tekmi z Villarrealom, ki jo je Barcelona dobila s 4:3. Že pred tem pa se je prikupil navijačem, ko je na prijateljski tekmi v Dallasu zabil gol madridskemu Realu.

Lukaku bo odslej igral za Romo

Romelu Lukaku | Foto: Reuters Romelu Lukaku Foto: Reuters Romelu Lukaku se iz londonskega Chelseaja seli k Romi. Belgijski reprezentant bo v večnem mestu vsaj eno sezono igral kot posojen nogometaš. Lani je zdaj 30-letni Lukaku prav tako kot posojen nogometaš igral za milanski Inter. Po poročanju medijev na Apeninskem polotoku naj bi Lukaku na leto zaslužil 7,5 milijona evrov.

"Po treh dneh pogajanj je cilj dosežen," so o obisku športnega direktorja Tiaga Pinta in lastnika kluba Dana Friedkina zapisali novinarji časnika Gazzetta dello Sport. Belgijec je v karieri zastopal številne velike klube, poleg Interja in Chelseaja še Manchester United in Everton. Poklicno kariero je začel pri domačem Anderlechtu. V dolgi karieri je dosegel 287 golov, dodatnih 75 pa še za belgijsko izbrano vrsto, za katero je nastopil 108-krat.

NK Koper
Sportal Koper ima novo okrepitev
Svit Sešlar
Sportal Čustveno slovo dragulja Olimpije in slovenskega nogometa
Ne spreglejte