Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2023,
14.20

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Al Nassr Alex Telles Aston Villa nogometna tržnica Moussa Diaby

Nedelja, 23. 7. 2023, 14.20

9 mesecev, 2 tedna

nogometna tržnica, 23. julij

Brazilec bo znova združil moči z Ronaldom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Alex Telles | Alex Telles se seli v Savdsko Arabijo. | Foto Guliverimage

Alex Telles se seli v Savdsko Arabijo.

Foto: Guliverimage

Tridesetletni brazilski nogometaš Alex Telles zapušča Manchester United in se seli v savdsko ligo k Al Nassru. Zadnjo sezono je kot posojen nogometaš odigral za Sevillo. Mladi slovenski nogometaš Srđan Kuzmić pa bo kariero nadaljeval na Danskem. Kot je sporočil njegov dosedanji klub Mura, bo 19-letni branilec odslej igral za Viborg. V Muro pa kot novinec prihaja Žan Trontelj.

Samuel Umtiti
Sportal Umtiti se je vrnil v Francijo, Melo menja klub v serie A

Alex Telles je za Manchester United odigral 50 tekem v prvi enajsterici. "Alexu bi se radi zahvalili za njegov prispevek v zadnjih treh letih in mu v bodoče želimo vse najboljše," so ob novici o odhodu Brazilca zapisali v angleškem klubu.

Na Old Trafford se je nogometaš preselil oktobra 2020 iz Porta in se nato boril z angleškim reprezentantom Lukom Shawom za mesto na levi strani obrambe.

Z novim klubom je Južnoameričan podpisal dveletno pogodbo. Tam bo vnovič zaigral skupaj s Portugalcem Cristianom Ronaldom, s katerim sta igrala skupaj tudi na Otoku, letos pa se je ekipi pridružil tudi Hrvat Marcelo Brozović.

Kuzmić iz Mure na Dansko, prihaja Trontelj

Žan Trontelj | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Žan Trontelj Foto: Vid Ponikvar/Sportida Srđan Kuzmić je lani iz Ilirije prišel k Muri, za katero je član slovenske izbrane vrste do 19 let zbral 27 nastopov. "Za mano je leto dni v Muri, ki mi bo za vedno ostalo v spominu. Prvič sem se spoznal s prvoligaškim nogometom, žal mi je le, da nam ni uspelo priti v kvalifikacije za evropska tekmovanja. Hvala vodstvu kluba, ki mi je pred letom dni dalo priložnost, da lahko igram v klubu, kot je Mura in da lahko zdaj svojo kariero nadaljujem na Danskem," je za spletno stran murskosoboškega prvoligaša dejal Kuzmić.

Obenem pa so črno-beli dobili še eno okrepitev. Kot so sporočili iz Mure, je pogodbo podpisal bočni branilec Žan Trontelj, ki bo član Mure do leta 2026 in bo zamenjal prav Kuzmića. Doslej je v slovenskih ligaških tekmovanjih novinec pri Muri zbral 89 nastopov za Bravo in 36 tekem v 2. SNL. "Občutki so fenomenalni, saj vemo, za kašen klub gre, da celo mesto diha za Muro. Ne želim pretiravati, ampak mislim, da prihajam v najbolj nogometno mesto v Sloveniji. Tukaj sem, da pokažem svojo kakovost, navijačem pa obljubim, da bom vedno dal vse od sebe. Mura mora biti pri vrhu, saj si to tudi zasluži," je za klubsko spletno stran dejal Trontelj.

Francoski napadalec se seli na Otok

Francoski nogometni napadalec Moussa Diaby zapušča nemški Bayer Leverkusen in se seli k angleški Aston Villi, sta v soboto potrdila oba kluba. Višina odškodnine ni znana, mediji pa pišejo, da naj bi ta znašala 55 milijonov evrov in da je Diaby podpisal petletno pogodbo.

 Moussa Diaby se seli k Aston Villi. | Foto: Guliverimage Moussa Diaby se seli k Aston Villi. Foto: Guliverimage

"Rad bi odprl novo poglavje in naredil naslednji korak naprej. Vedno se bom z veseljem spominjal časov v Leverkusnu in klubu sem hvaležen za vse," so Diabyja povzeli pri Bayerju.

Francoz, za reprezentanco je natopil na 10 tekmah, je v Leverkusen prišel leta 2019 iz Paris St. Germaina za 15 milijonov evrov. Na 173 tekmah je nato dosegel kar 49 golov, samo lani pa 25 in se s tem priporočil za odhod na Otok.

V Leverkusnu so za Francoza že našli tudi zamenjavo. Za 20 milijonov evrov se je v Nemčiji iz belgijskega Union Saint-Gilloisea preselil 22-letni Nigerijec Victor Boniface.

PSG Kylian Mbappe
Sportal Saga se nadaljuje: PSG v Azijo brez Mbappeja
Žan Benedičič
Sportal Še en zvezdnik v Savdsko Arabijo, Benedičič okrepil Rogaško
Ne spreglejte