Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
19.50

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

NK Mura NK Celje NK Koper Tino Blaž Lauš Vid Koderman Aljaž Antolin nogometna tržnica RB Leipzig AC Milan Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Sreda, 10. 1. 2024, 19.50

3 mesece, 2 tedna

Nogometna tržnica, 10. januar

Velikan se je ogrel za slovenskega dragulja, omenja se 50 milijonov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
AC Milan | AC Milan je prepričan, da bi bil Benjamin Šeško več kot primerna okrepitev. | Foto Guliverimage

AC Milan je prepričan, da bi bil Benjamin Šeško več kot primerna okrepitev.

Foto: Guliverimage

Na nogometni borzi je pestro. Slovenski klubi so predstavili kar nekaj sprememb. Tako je Mura iz Maribora pripeljala povratnika Aljaža Antolina, Celje je prekinilo sodelovanje z Vidom Kodermanom, ki se seli k Radomljanom, Hajduk je Kopru posodil mladega upa Tina Blaža Lauša, v Evropi pa se pogosto omenja Benjamina Šeška, v tem trenutku najboljšega slovenskega napadalca. Za 20-letnega člana Leipziga se vse bolj zanima AC Milan. V Šešku vidi naložbo za prihodnost, za katero je pripravljen seči globoko v žep.

Nemčija Anglija Timo Werner
Sportal Priložnost več za Šeška, nemški zvezdnik obupal v Leipzigu

Pri italijanskem velikanu AC Milan razmišljajo o mladih okrepitvah, ki bi rdeče-črne vrnile v obdobje, ko so bili eden najboljših klubov na svetu. Na San Siru se zavedajo, da zvezda 37-letnega Francoza Olivierja Girouda ne bo mogla večno sijati, zato razmišljajo o mlajših napadalcih, na katerih bi gradili prihodnost.

Po poročanju španske strani Fichajes.net so Milančani na seznamu želja označili nekaj imen, ki se v zadnjem času pojavljajo v javnosti. Bolj kot Jonathan David (Lille) oziroma Joshua Zirkzee (Bologna) pa naj bi prišel v poštev Benjamin Šeško. 20-letni Slovenec naj bi v spomladanskem delu nadaljeval zgodbo z Leipzigom, s katerim ga čakajo zahtevna dokazovanja tudi v ligi prvakov, po koncu sezone pa se bo v boj zanj spustil Milan. Mladi Radečan, dragulj slovenskega nogometa in prva violina v napadu Kekove čete, Italijane spominja na Zlatana Ibrahimovića oziroma Edina Džeka v mlajših letih.

Benjamin Šeško je bil s petimi zadetki prvi strelec Slovenije v kvalifikacijskem ciklusu za EP 2024. | Foto: www.alesfevzer.com Benjamin Šeško je bil s petimi zadetki prvi strelec Slovenije v kvalifikacijskem ciklusu za EP 2024. Foto: www.alesfevzer.com

Ne skrivajo navdušenja nad učinkovitostjo samozavestnega Slovenca, ki je v tej sezoni za rdeče bike odigral le 698 minut, a se vseeno podpisal pod sedem zadetkov. Italijani so Leipzigu za Šeška pripravljeni ponuditi 50 milijonov evrov. Če bi Nemci, ki so sklenili pogodbo s Slovencem do leta 2028, sprejeli ponudbo, bi Šeško postavil nov mejnik glede najdražjega slovenskega prestopa, se pa je treba zavedati, da Milan ni edini njegov snubec. Namigovanj, da bi se okrepili s Šeškom, v zadnjem obdobju ni manjkalo niti v Angliji, največkrat se je omenjal londonski Arsenal.

Slovenija Norveška liga narodov Jasmin Kurtić
Sportal Srčni Slovenec, ki lahko poleti v Nemčiji podre prav poseben rekord

Vrnitev Antolina v Fazanerijo

V slovenskem prostoru je navijače Mure, kjer po novem kadrovsko križanko sestavlja Robert Koren, v dobro voljo spravila vrnitev 21-letnega Aljaža Antolina. V šampionski sezoni 2020/21 je debitiral za člansko ekipo, a se nato odločil za prestop k Mariboru, kjer pa ni dosegel tistega, kar je nameraval. Zdaj se vrača v Mursko Soboto.

"Vesel sem vrnitve v Muro, kjer sem preživel osem let, tukaj sem preživel otroštvo. Mura mi je že takrat dala veliko in želim si, da se Mura vrne tja, kjer je že bila. Dal bom vse od sebe, da pomagam pri izpolnitvi teh ciljev," je povedal otrok Mure, tudi mladi slovenski reprezentant, in dodal: "Ko sem začel razmišljati o prestopu, je bila moja edina želja vrnitev v Muro, nič drugega me ni zanimalo."

Koderman k Radomljanom, nov Hrvat v Kopru

Sprememba se je zgodila v Celju, kjer je Vid Koderman po sporazumni prekinitvi pogodbe sklenil polletno epizodo v celjskem klubu. Bočni branilec je za grofe v prvi polovici sezone zaigral na treh tekmah. Nekdanji član Maribora je po tem, ko se je sredi lanske zime poslovil od Ljudskega vrta, po pol leta zaključil še eno zgodbo. Poleti se je namreč razšel s Koprom, podobno dolgo pa je bilo tudi sodelovanje z jesenskim prvakom. Dvajsetletni Ptujčan je prvi nogometaš, ki v zimskem prestopnem obdobju zapušča celjske vrste. Sklenil je sodelovanje z Radomljami. "Moj prvi cilj je, da si izborim minutažo na igrišču, upam pa tudi na vrnitev v mlado reprezentanco," je povedal po selitvi k mlinarjem, s katerimi je sklenil dolgoročno pogodbo.

Koprčani so predstavili že četrto zimsko okrepitev. Po Ahmedu Francku Sidibeju, Franu Tomeku in Petru Petrišku je zvezno vrsto primorske zasedbe okrepil še Hrvat Tino Blaž Lauš. Dvaindvajsetletni Splitčan bo na Bonifiki igral kot posojeni nogometaš Hajduka. Prihodnji teden se bo na pripravljalni tekmi pomeril proti nekdanjim soigralcem, saj bo Hajduk 17. januarja gostoval na Bonifiki, sodeč po napovedih iz koprskega kluba pa velja na tribunah pričakovati ogromno navijačev aktualnih hrvaških jesenskih prvakov.

Nemanja Gavrić
Sportal 20-letni vezist zapušča Olimpijo, Benedičič v Litvo
Ne spreglejte