Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2024,
10.32

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Neymar

Torek, 4. 6. 2024, 10.32

2 tedna, 2 dneva

Neymar še ni okreval po poškodbi kolena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar še ni okreval po poškodbi kolena. Za zdaj še ni znano, kdaj naj bi se vrnil na nogometna igrišča, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poškodoval se je 17. oktobra lani v dresu brazilske reprezentance na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2026 z Urugvajem.

Neymar je novembra lani v Braziliji moral pod kirurški nož zaradi počenih križne vezi in meniskusa v levem kolenu.

"Boleče je, zelo me boli, a okrevam. Sedem mesecev je že minilo od moje poškodbe, še nekaj dela me čaka, a smo prišli tja, kjer želim biti," je dejal v ponedeljek zvečer v Sao Paulu ob robu dražbe v korist njegove fundacije.

Dvaintridesetletnik je leta 2023 iz Paris SG odšel v Al Hilal v Savdsko Arabijo, kamor je po poročanju medijev odšel za bajno vsoto sto milijonov evrov na sezono. A je za novi klub odigral zgolj pet tekem, preden se je poškodoval.

Ne bo nastopil na Copi Americi

Kot kaže, bo prisiljen izpustiti začetek nove sezone svoje ekipe v savdskoarabski ligi, prav tako za Brazilijo ne bo nastopil na Copi Americi, južnoameriškem nogometnem prvenstvu, ki bo v ZDA od 20. junija do 14. julija.

"Zelo žalostno bo, ko ne bom zraven, a podpiral jih bom. Upam, da lahko Brazilija zmaga, za to imamo ekipo z visokokakovostnimi igralci," je dejal napadalec.

Posebej je pohvalil napadalca madridskega Reala Viniciusa Juniorja, ki je s svojim klubom pravkar osvojil ligo prvakov in dosegel gol v finalu proti Borussii Dortmund.

"Očitno je zlata žoga njegova, upam, da je tako. Poslal sem mu sporočilo pred finalom in še eno po njem. To je že gotovo dejstvo, da bo osvojil zlato žogo, neverjeten je in ponosno nosi barve naše države po vsem svetu," je dejal Neymar.

Nekdanji igralec PSG je zavrnil govorice o možni vrnitvi naslednjo sezono v Santos, klub iz Sao Paula, kjer je začel kariero. "Kar se govori, je popolnoma napačno, tega nimam v načrtih. Še vedno imam enoletno pogodbo z Al Hilalom in upam, da bom lahko imel odlično sezono."

"O tem ni dvomov, Santos je moja najljubša ekipa in nekega dne bi se rad vrnil, vendar trenutno tega načrta nimam v mislih," je sklenil.

Preberite še:

Neymar
Sportal Neymarju ne bo treba plačati treh milijonov dolarjev kazni
Neymar Jr.
Sportal Kaj se dogaja z Neymarjem? Družbena omrežja pregorela.
Ne spreglejte