Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 10. 2023,
19.50

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

Natisni članek

Stuttgart Serhou Guirassy Borussia Dortmund Bayer Leverkusen RB Leipzig Bayern München Benjamin Šeško Benjamin Šeško Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 8. 10. 2023, 19.50

6 mesecev, 3 tedne

Nemško prvenstvo, 7. krog

Bayer in Bayern zanesljiva, Leipzig zapravil dve 11-metrovki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42
RB Leipzig Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je proti Bochumu igral do 57. minute. | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je proti Bochumu igral do 57. minute.

Foto: Guliverimage

V nemški bundesligi sta se Bayer Leverkusen in Bayern München v nedeljo vrnila na vrh lestvice. Bayer je prvi po zmagi v sedmem krogu s 3:0 proti Kölnu, z enakim izidom pa je Bayern premagal Freiburg in se povzpel na tretje mesto. Drugi je Stuttgart, šele šesti pa Leipzig, ki je igral z Bochumom 0:0, potem ko je zapravil dve 11-metrovki. Benjamin Šeško je bil tretjič v prvi postavi.

Kevin Kampl
Sportal Bayernu uspel preobrat v Leipzigu, Šeško za las prekratek

Stuttgart se je tako moral posloviti od prvega mesta, kamor je začasno skočil v soboto po zmagi nad Wolfsburgom s 3:1. Bayer ima zdaj 19 točk, Stuttgart 18, Bayern 17, prav toliko pa tudi četrta Borussia Dortmund. Eno manj ima peti Leipzig.

Bayer je proti zadnjemu Kölnu dosegel rutinsko zmago brez večjega naprezanja. Tekmece je načel Jonas Hofmann v 22. minuti, Jeremie Frimpong je vodstvo povišal v 32., piko na i je postavil Victor Boniface v 67. Za lekarnarje je to šesta zmaga v sedmih tekmah nove sezone in obenem najboljši start v zgodovini kluba.

Tudi Bayern je v večerni tekmi nalogo opravil zanesljivo. Freiburg je prav tako dobil tri gole, lahko bi jih še več, saj so imeli domači izrazito terensko premoč, predvsem Kingsley Coman pa številne priložnosti. Izkoristil je "samo" dve, zadel je v 12. in za potrditev zmage v 85. minuti, vmes je v 25. za 2:0 poskrbel Leroy Sane.

RB Leipzig je na tekmi sedmega kroga bundeslige proti Bochumu, ki še ni imel zmage, osvojil le točko. Tekma se je končala z 0:0. Od prve minute sta igrala oba Slovenca, mladi Benjamin Šeško in kapetan Kevin Kampl. To je bila Šeškova deseta uradna tekma za Leipzig, tretjič je začel v prvi enajsterici. Igral je do 57. minute. Kampl je bil na zelenici vso tekmo. Bo pa to tekmo Leipzig težko prebolel, saj sta Xavi Simons in Emil Forsberg zapravila enajstmetrovki. Obema je branil Manuel Riemann, ki je imel obenem še več izvrstnih obramb iz igre.

Serhou Guirassy | Foto: Guliverimage Serhou Guirassy Foto: Guliverimage Toliko več golov je padlo na obračunu Dortmunda in Uniona iz Berlina. Domači so slavili s 4:2. V uvodni tekmi kroga sta v petek zvečer Borussia Mönchengladbach in Mainz igrala 2:2. Nova izvrstna tekma pa za najboljšega strelca bundeslige. Serhou Guirassy je dosegel hat-trick in Stuttgart je Wolfsburg premagal s 3:1. Nogometaš iz Gvineje je že pri 13 golih. Toliko golov po le sedmih krogih v nemškem prvenstvu doslej ni dosegel še nihče. Stuttgart je tako po sedmih tekmah pri šestih zmagah in 18 točkah.

Nemško prvenstvo, 7. krog:

Petek, 6. oktober:

Sobota, 7. oktober:

Nedelja, 8. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

13 – Guirassy (Stuttgart)
– Kane (Bayern)
7 – Wind (Wolfsburg), Boniface (Bayer)
6 – Sane (Bayern)
5 – Beier (Hoffenheim)
...
– Šeško (Leipzig)

Jan Oblak, Atletico Madrid - Feyenoord
Sportal Newcastle ponižal PSG, brez presenečenja Leipziga proti prvakom, Oblak do zmage
Benjamin Šeško
Sportal Nora strelska forma Šeška, Slovenec veliki junak Leipziga
Ne spreglejte