Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2023,
23.38

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig Bayern München nemški pokal

Sreda, 27. 9. 2023, 23.38

7 mesecev

Nemški pokal, 1. krog

Nora strelska forma Šeška, Slovenec veliki junak Leipziga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Benjamin Šeško | Benjamin Šeško se je vpisal med strelce še v tretjem različnem tekmovanju v dresu Leipziga. V soboto ga čaka derbi bundeslige proti Bayernu, v sredo pa prihaja v ligi prvakov v Leipzig nihče drug kot Manchester City. | Foto Reuters

Benjamin Šeško se je vpisal med strelce še v tretjem različnem tekmovanju v dresu Leipziga. V soboto ga čaka derbi bundeslige proti Bayernu, v sredo pa prihaja v ligi prvakov v Leipzig nihče drug kot Manchester City.

Foto: Reuters

Večina srečanj uvodnega kroga nemškega pokalnega tekmovanja je bila odigrana že pred poldrugim mesecem, Bayern in RB Leipzig, ki sta se 12. avgusta spopadla v dvoboju za superpokalno lovoriko, pa sta se s pokalnim izzivom spopadla pozneje. Bavarci so v torek zlahka v gosteh opravili s tretjeligašem Preussen Münsterjem (4:0), rdeči biki pa so dan pozneje s 3:2 zmagali pri drugoligašu v Wiesbadnu. Benjamin Šeško je odigral 83 minut in se med strelce vpisal kar dvakrat, s tem pa postal veliki junak Leipziga. Kevin Kampl je odigral vso tekmo. Zanimivo je, da je oba zadetka za gostitelje dosegel nekdanji napadalec Olimpije Ivan Prtajin.

Benjamin Šeško
Sportal Šeško ima tega počasi že dovolj

Nemški pokal, 1. krog:

Sreda, 27. september:

Branilec naslova RB Leipzig, ki je pokalno lovoriko osvojil dvakrat zapored, je v sredo gostoval pri drugoligašu Wehen Wiesbadnu. Rdeči biki so upravičili vlogo favorita in zmagali s 3:2, junak večera pa je postal dvakratni strelec pri zmagovalcih Benjamin Šeško. Če bi Leipzig v tej sezoni ubranil pokalni naslov, bi postal prvi nemški klub s tremi zaporednimi pokalnimi lovorikami. 

Kot prvi je mrežo Wehena v Wiesbadnu zatresel Šved Emil Forsberg. Nogometaši Leipziga so sicer na zadnjih 19 tekmah izgubili le enkrat. Praznih rok so ostali le pri gostovanju v Leverkusnu pri v tej sezoni zelo močnem Bayerju.
 | Foto: Reuters Kot prvi je mrežo Wehena v Wiesbadnu zatresel Šved Emil Forsberg. Nogometaši Leipziga so sicer na zadnjih 19 tekmah izgubili le enkrat. Praznih rok so ostali le pri gostovanju v Leverkusnu pri v tej sezoni zelo močnem Bayerju. Foto: Reuters

V udarni enajsterici rdečih bikov sta se znašla oba slovenska nogometaša. Kevin Kampl je sodeloval v akciji, po kateri je Šved Emil Forsberg popeljal goste v vodstvo, nato pa je Benjamin Šeško v 18. minuti izkoristil napako domače obrambe, ko se je v pravem trenutku znašel na pravem mestu in sprejel darilo domačega branilca, neposredno podajo v njegove noge, nato pa brez težav premagal vratarja.

Tako je 20-letni biser slovenskega nogometa po nemškem prvenstvu (dva zadetka proti Unionu v Berlinu) in ligi prvakov (zadetek proti Young Boys v Bernu) zadel v polno v dresu RB Leipzig že v tretjem različnem tekmovanju. Gostitelji se niso predali, do konca prvega dela so prek nekdanjega napadalca Olimpije Hrvata Ivana Prtajina, ki je izkoristil napako Nicolasa Seiwalda, znižali zaostanek na 1:2.

Tako je nekdanji napadalec Olimpije Ivan Prtajin zatresel mrežo Leipziga. | Foto: Reuters Tako je nekdanji napadalec Olimpije Ivan Prtajin zatresel mrežo Leipziga. Foto: Reuters

V drugem polčasu ni manjkalo zanimivih prigod. V 62. minuti je po napaki Kevina Kampla v lastnem kazenskem prostoru, ko se je žoge dokopal Nick Bätzner, nato pa jo podal soigralcu Ivanu Prtajinu, zadišalo po izenačenju na 2:2, a se je med vratnicama Leipziga izkazal vratar Peter Gulacsi.

Nato pa je znova opozoril nase Benjamin Šeško. Še dvakrat je zatresel mrežo Wehena. Sodnik je en zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavil, tisti v 70. minuti, ko je mladi slovenski napadalec zablestel v akciji z Belgijcem Loisom Opendo, pa je obveljal. Gostitelji so v nadaljevanju prek razigranega Ivana Prtajina znižali rezultat na 2:3, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Šešku se je ponudila lepa priložnost, da bi v 80. minuti proslavljal svoj prvi hat-trick v dresu Leipziga, a je nastreljal okvir vrat. Tako ga je od tretjega zadetka delilo le nekaj centimetrov.

Veselje nogometašev Leipziga po težko prigarani zmagi v Wiesbadnu. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Leipziga po težko prigarani zmagi v Wiesbadnu. Foto: Reuters

Ostalo je pri zmagi branilcev naslova, za katere je Kevin Kampl odigral vso tekmo, Šeško pa je na igrišču prebil 83 minut. To je lepa popotnica za naslednji preizkušnji Leipziga, ki ga v soboto čaka domača tekma s serijskim zmagovalcem nemškega prvenstva Bayernom, katerega je v začetku sezone že premagala v superpokalnem dvoboju, nato pa v sredo v Leipzig prihaja še evropski prvak Manchester City.

Bayern popravil rekord tekmovanja

Harry Kane je pred dnevi obiskal tudi sloviti Oktoberfest, tokrat pa je dobil nekaj več počitka in ni stopil na zelenico. | Foto: Reuters Harry Kane je pred dnevi obiskal tudi sloviti Oktoberfest, tokrat pa je dobil nekaj več počitka in ni stopil na zelenico. Foto: Reuters Bayern je pred začetkom sezone ostal brez prve lovorike. V superpokalnem dvoboju ga je sredi Münchna nadigral RB Leipzig, dvakratni zaporedni pokalni zmagovalec. Bavarci bodo skušali rdečim bikom vrniti udarec v pokalu, kjer so danes uspešno pravili prvo nalogo. 

Bayern je že v prvem polčasu zadel trikrat, v polno so merili Eric Maxim Choupo-Moting, Konrad Laimer in Frans Krätzig, v drugem polčasu pa je delo dokončal Mathys Tel. Bayern je uvodno pokalno oviro preskočil še 29. zapored, kar je še izboljšani rekord tekmovanja, ki so ga že pred tem držali Bavarci.

Nogometaši Bayerna so brez težav napredovali v naslednji krog. | Foto: Reuters Nogometaši Bayerna so brez težav napredovali v naslednji krog. Foto: Reuters

Leipzig Dani Olmo
Sportal Šeško po hat-tricku Olma dvignil lovoriko, Kane debitiral

Nemški pokal, 1. krog:

Petek, 11. avgust:

Sobota, 12. avgust:

Nedelja, 13. avgust:

Ponedeljek, 14. avgust:

Torek, 26. september:

Sreda, 27. september:

 

Ne spreglejte