Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2023,
19.26

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Julian Brandt Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl RB Leipzig Borussia Dortmund Bayern München Harry Kane nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 3. 9. 2023, 19.26

7 mesecev, 4 tedne

Nemško prvenstvo, 3. krog

Šeško vstopil s klopi in zabil dva izjemna gola v treh minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
RB Leipzig Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je visoko skočil, ko je zabil še drugi gol za Leipzig. | Foto Reuters

Benjamin Šeško je visoko skočil, ko je zabil še drugi gol za Leipzig.

Foto: Reuters

Prvenec Benjamina Šeška v nemški bundesligi! In dobri dve minuti zatem še drugi gol. Dvajsetletnik je tekmo tretjega kroga začel na rezervni klopi, vstopil v 75. minuti in deset minut zatem zadel za 2:0. In ko se je igra nadaljevala, je zadel še drugič. Leipzig je tako s 3:0 premagal ekipo, ki je v prvih dveh krogih dala osem golov.

RB Leipzig Kevin Kampl
Sportal Kane že zabija za Bayern, že osem golov Uniona

Borbeni Benjamin | Foto: Reuters Borbeni Benjamin Foto: Reuters Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je na prvih dveh tekmah odigral vsega deset minut. Na tretji, ko je RB Leipzig gostoval v Berlinu pri vodilnem Unionu, je bil znova na klopi za rezerviste. Tekmo je začel drugi Slovenec v dresu Leipziga Kevin Kampl. Na začetku drugega polčasa je Nizozemec Xavi Simons zadel za vodstvo Leipziga z 1:0. Nekaj minut zatem je Union ostal z igralcem manj, saj je po grobem prekršku neposreden rdeči karton dobil Kevin Volland.

Čestitke Šešku | Foto: Reuters Čestitke Šešku Foto: Reuters Tekmo v Berlinu je odločil Šeško. Vstopil je v 75. minuti, deset minut pozneje pa mu je za njegov prvi gol v nemški bundesligi po protinapadu podal Simons. Pred strelom je mladenič še preigral dva obrambna igralca. Ko se je slavje poleglo, je Leipzig takoj krenil v nov napad in po dvojni podaji z Danijem Olmom je Šeško zadel še drugič (3:0). Dva res fantastična gola! "Dobrodošel v bundesligi, Benji," so zapisali na družabnih omrežjih Leipziga. To je bil tudi končni izid tekme. Leipzig se je s šestimi točkami tako izenačil z Unionom tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Več točk (vseh devet možnih) imajo nogometaši Bayerja in Bayerna.

Bayern se je igral z ognjem, Bayer ostal stoodstoten

Bayer spet slavi. | Foto: Guliverimage Bayer spet slavi. Foto: Guliverimage Nogometaši Bayerja iz Leverkusna tudi po tretji tekmi nove sezone bundeslige ostajajo pri stoodstotnem izkupičku. S 5:1 so odpihnili Darmstadt. Z enakim izkupičkom se lahko pohvali tudi Bayern, ki je z 2:1 po preobratu ugnal Mönchengladbach. Prva poraza sta zabeležila Freiburg in Wolfsburg.

Medtem ko je Bayer suvereno opravil z Darmstadtom, pa je imel veliko več dela Bayern, ki je vse tri točke rešil šele v zaključku tekme. Bolje je srečanje odprla Borussia Mönchengladbach, saj je za vodstvo z 1:0 v 30. minuti zadel Ko Itakura. Na drugi strani je na 1:1 v 58. minuti poravnal Leroy Sane, za zmago Bayerna pa je nato v 87. minuti pot do gola našel še Mathys Tel, ki je tako postal junak Münchenčanov.

Mathys Tel je zadel za 2:1 in zmago Bayerna. | Foto: Reuters Mathys Tel je zadel za 2:1 in zmago Bayerna. Foto: Reuters

Borussia Dortmund, ki je spomladi tako nesrečno v zadnjih minutah prejšnjega prvenstva ostala brez naslova nemškega prvaka, je novo sezono začela z zmago proti Kölnu in remijem z Bochumom. V tretjem krogu pa proti novincu v ligi Heidenheimu vodila z 2:0, a na koncu osvojila le točko (2:2). Za Heidenheim je točka proti Borussii Dortmund sploh prva točka med nemško elito.

Harry Kane Bayern München
Sportal Pivo, preste in klobase, Kane postaja Bavarec #video

Nemško prvenstvo, 3. krog:

Petek, 1. september:

Sobota, 2. september:

Nedelja, 3. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 – Guirassy (Stuttgart)
4 – Behrens (Union), Boniface (Bayer), Wind (Wolfsburg)
3 – Kane (Bayern), Sane (Bayern)
2 – Šeško (Leipzig) ...

Benjamin Šeško
Sportal Hladen tuš za Šeška, Borussia Dortmund po poti Bayerna
Ne spreglejte