Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2023,
19.30

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Bundesliga nemško prvenstvo Stuttgart Bayern München Borussia Dortmund RB Leipzig Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško

Nedelja, 27. 8. 2023, 19.30

8 mesecev, 1 teden

Nemško prvenstvo, 2. krog

Kane že zabija za Bayern, že osem golov Uniona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
RB Leipzig Kevin Kampl | Kevin Kampl je zadel za 4:1. Vseh pet golov je dal Leipzig v drugem polčasu. | Foto Guliverimage

Kevin Kampl je zadel za 4:1. Vseh pet golov je dal Leipzig v drugem polčasu.

Foto: Guliverimage

Najbolj zanimiva petkova tekma na evropskih zelenicah se je igrala v Leipzigu, kjer je RB ob polčasu zaostajal z 0:1, na koncu pa zmagal s 5:1. Benjamin Šeško je imel težave s tetivo, a je tokrat bil v kadru in s klopi vstopil za svoj debi v bundesligi v 79. minuti tekme. Zadel je Kevin Kampl. Po dveh krogih je v Nemčiji še pet ekip s polnim izkupičkom, po dveh golih Harryja Kana je to tudi Bayern.

Benjamin Šeško
Sportal Hladen tuš za Šeška, Borussia Dortmund po poti Bayerna

Dve tekmi, že osem golov Uniona

Harry Kane je zadel tudi na svoji drugi tekmi v bundesligi. | Foto: Reuters Harry Kane je zadel tudi na svoji drugi tekmi v bundesligi. Foto: Reuters Najvišjo zmago sobotnega popoldneva je dosegel Union Berlin, ki je s kar 4:1 nadigral Darmstadt. Pa je bil že od 21. minute z igralcem manj (drugi rumeni karton za Brendena Aaronsona). Dva gola je dosegel novinec Robin Gosens. Berlinčani imajo s prvih dveh tekem sezone šest točk in kar osem doseženih golov (dva prejeta). S polnim izkupičkom šestih točk so po drugi zmagi še Bayer Leverkusen, Wolfsburg in Freiburg. 

Peti klub, ki je dosegel še drugo zmago sezone, pa je aktualni prvak Bayern München. S 3:1 so Bavarci premagali Augsburg, njihov novi zvezdnik Harry Kane pa že zabija. Prvi gol je dal z bele točke, z drugim pa je v 69. minuti že odločil tekmo (3:0). Je pa točki oddala Borussia Dortmund, ki je v drugem polčasu sicer izničila vodstvo Bochuma (1:1).

Šeško debitiral v bundesligi, nor polčas Leipziga

Benjamin Šeško | Foto: Guliverimage Benjamin Šeško Foto: Guliverimage RB Leipzig je pred dvema tednoma novo klubsko sezono odprl z zmago na nemškem superpokalu proti Bayernu iz Münchna in to s kar 3:0. Nato pa v prvem krogu bundeslige z 2:3 izgubil z Bayerjem iz Leverkusna. Trener Marco Rose je bil zelo razočaran, potarnal je, da na igralce vplivajo govorice o morebitnih prestopih (omenjata se odhoda Danija Olma in Mohameda Simikana). 

Benjamin Henrichs in David Raum sta se veselila prvega gola Leipziga. | Foto: Reuters Benjamin Henrichs in David Raum sta se veselila prvega gola Leipziga. Foto: Reuters Novinec v vrstah Leipziga Benjamin Šeško je na superpokalni tekmi igral zadnjih 26 minut, na uvodni prvenstveni pa ni bil v kadru. Muči ga namreč lažja poškodba vnete tetive. Tudi ta teden je še treniral po prilagojenem programu. Trener je upal, da bo vendarle nared za igro. In je bil vsaj za nekaj minut. Začel je na klopi za rezervne nogometaše in vstopil v 79. minuti. V sodnikovem dodatku je imel lepo priložnost za 6:1, a je njegov strel z levico z okoli 11 metrov Aleksander Nübel ubranil. Celotno tekmo pa je odigral Kevin Kampl. Še več: nekdanji slovenski reprezentant je zadel za vodstvo s 4:1.

Leipzig je imel sicer nekoliko več od igre že v prvem polčasu, a je napako domačih v 35. minuti izkoristil Serhou Guirassy. Drugi polčas je minil povsem v znamenju domačih. Po vrsti so za vodstvo s 3:1 zadeli Benjamin Henrichs (51. minuta), Dani Olmo (63.) ter Lois Openda (66.), nato v 74. minuti Kampl ob svojem 150. ligaškem nastopu za Leipzig. Končni izid je postavil Xavi Simons v 76. minuti. 

Nemško prvenstvo, 2. krog:

Petek, 25. avgust:

Sobota, 26. avgust:

Nedelja, 27. avgust:

Najboljši strelci:

4 - Behrens (Union), Wind (Wolfsburg)
3 – Guirassy (Stuttgart), Kane (Bayern)
...

Leipzig Dani Olmo
Sportal Šeško po hat-tricku Olma dvignil lovoriko, Kane debitiral
Ne spreglejte