Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 11. 2023,
21.30

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl RB Leipzig Stuttgart Harry Kane Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Bayern München nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 12. 11. 2023, 21.30

5 mesecev

NEMŠKO PRVENSTVO, 11. KROG

Šeško in Kampl do zmage z Leipzigom, Bayer ostaja na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
RB Leipzig, Benjamin Šeško | Leipzig je s 3:1 premagal Freiburg. Benjamin Šeško je bil v začetni postavi domačih in igral do 63. minute, Kevin Kampl je vstopil s klopi. | Foto Guliverimage

Leipzig je s 3:1 premagal Freiburg. Benjamin Šeško je bil v začetni postavi domačih in igral do 63. minute, Kevin Kampl je vstopil s klopi.

Foto: Guliverimage

V zadnji tekmi enajstega kroga nemškega prvenstva se je Leipzig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplov veselil zmage s 3:1 nad Freiburgom. V nedeljo je Bayer Leverkusen prišel do nove zmage in ostaja dve točki pred Bayernom, ki je bil v soboto s 4:2 boljši od Heidenheima. Ranjeni Dortmundčani so po polomu proti Bayernu prejšnji teden zabeležili novo ničlo. Tokrat je bil z 2:1 boljši neposredni tekmec z lestvice Stuttgart. Krog se je sicer začel že v petek z visoko zmago Borussie Mönchengladbach nad Wolfsburgom (4:0).

Leipzig je v nedeljo v zadnji tekmi kroga gostil Freiburg in zmagal s 3:1. Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je tekmo začel v začetni enajsterici, na igrišču preživel 63 minut in v tem času nekajkrat ogrozil gol gostov, a se med strelce ni vpisal. Domače je v vodstvo v šesti minuti popeljal Nizozemec Xavi Simons, Freiburg pa je še pred koncem prvega polčasa izenačil z zadetkom Merlina Röhla.

V drugem polčasu je Lucas Holer zabil za izenačenje, pa njegov zadetek ni obveljal, saj je bil pred tem Nemec v prepovedanem položaju, zato pa je sodnik v 77. minuti Rdečim bikom prisodil strel z enajstih metrov, kar je v 79. minuti za vodstvo izkoristil Lois Openda. Minuto kasneje je Christoph Baumgartner postavil končni izid tekme. 

Kevin Kampl je tekmo začel na klopi za rezerviste, v igro pa je vstopil v 68. minuti. Leipzig je četrti na lestvici bundeslige, s točko zaostanka za tretjim Stuttgartom.

Na vrhu pa je še naprej Bayer Leverkusen, ki je bil v nedeljo s 4:0 boljši od berlinskega Uniona. Bayer je obenem izenačil rekord bundeslige z najboljšim začetkom sezone: tako kot Bayern v sezoni 2015/16 je v 11 krogih zbral 31 od 33 možnih točk.

Benjamin Šeško
Sportal Je Benjamin Šeško zadovoljen pri Leipzigu? O tem je spregovoril njegov agent.

Bayern je prišel do nove zmage. | Foto: Reuters Bayern je prišel do nove zmage. Foto: Reuters

Bayern se je z deveto zmago vsaj za en dan povzpel na vrh bundeslige. Bavarci so na svoji enajsti tekmi sezone s 4:2 nekoliko težje od pričakovanj odpravili Heidenheim. Za Bayern je v 14. in 44. minuti v polno po dveh asistencah Leroya Saneja meril vroči Harry Kane, ki je v tej sezoni dosegel že 17 zadetkov, a so gostje v drugem polčasu prišli do izenačenja. V razmiku treh minut sta zadela Tim Kleindienst in Jan-Niklas Beste. A upanje gostov ni trajalo dolgo, nasprotno, le dve minuti kasneje je za novo vodstvo Bayerna zadel Raphael Guerreiro, zmago pa je v 85. minuti potrdil Eric Maxim Choupo-Moting.

Stuttgart je slavil z 2:1. | Foto: Guliverimage Stuttgart je slavil z 2:1. Foto: Guliverimage

V derbiju dneva je Stuttgart z 2:1 ugnal Borussio Dortmund, ki je v prejšnjem krogu visoko klonila proti Bayernu in tako zabeležila še drugi zaporedni poraz. Za Stuttgart je v enajsti minuti strel z bele pike zapravil Chris Führich, Dortmund pa je na drugi strani v 36. minuti v vodstvo popeljal Niclas Füllkrug. A domači so hitro odgovorili, le šest minut kasneje je izid na 1:1 izenačil Deniz Undav. V 83. minuti je imel Stuttgart po prekršku Gregorja Kobla v kazenskem prostoru domačih na voljo še eno enajstmetrovko, odgovornost je tokrat prevzel Serhou Guirassy in gostiteljem priboril nove tri točke.

Izgredi v drugi ligi

Na petkovi tekmi v drugi ligi nemške bundeslige so izbruhnili izgredi po tekmi St. Paulija in Hannovra, ki se je končala brez zadetkov. V spopadih je bilo poškodovanih vsaj 15 navijačev in 17 pripadnikov policije. Kot poročajo tuji mediji, je vsaj eden izmed navijačev pristal v bolnišnici, medtem ko je eden izmed policistov utrpel več zlomov. Število aretiranih po izgredih še ni znano, pravo tako ni znano, zakaj je prišlo do izgredov in nasilja. 

Kot poročajo tuji mediji, naj bi enega izmed navijačev po navedbah policije "hudo napadli" in ga brcali, ko je ležal na tleh. Ob posredovanju policije pa je zatem prišlo do silovitih spopadov med navijači in policisti. Tekma je bila zaradi incidentov prekinjena za približno pet minut in se nato nadaljevala.

Bayern Harry Kane
Sportal Neverjetna drama na Danskem. Man Utd od raja do pekla.
Harry Kane
Sportal Neverjeten znesek bivanja Harryja Kana in njegove družine v Münchnu

Nemško prvenstvo, 11. krog:

Petek, 10. november:

Sobota, 11. november:

Nedelja, 12. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17 – Kane (Bayern)
15 – Guirassy (Stuttgart)
9 - Openda (Leipzig),
8 – Sane (Bayern), Wind (Wolfsburg)
7 – Boniface (Bayer),
6 – Beier (Hoffenheim), Demirović (Augsburg), Marmoush (Eintracht), Grimaldo (Bayer Leverkusen)
...
3 – Šeško (Leipzig) 

Ne spreglejte