Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2023,
20.00

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Stuttgart Bayer Leverkusen Harry Kane Kevin Kampl RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško Borussia Dortmund Bayern München nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 5. 11. 2023, 20.00

5 mesecev, 3 tedne

NEMŠKO PRVENSTVO, 10. krog

Anglež Kane potopil rumeno-črno ladjo, spodrsljaj Stuttgarta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Bayern München Harry Kane | Harry Kanbe in Dayot Upamecano sta poskrbela, da je Bayern že po 10 minutah vodil z 2:0. | Foto Reuters

Harry Kanbe in Dayot Upamecano sta poskrbela, da je Bayern že po 10 minutah vodil z 2:0.

Foto: Reuters

V desetem krogu bundeslige je bil v ospredju derbi med Borussio Dortmund in Bayernom iz Münchna. Klassiker je bil bolj pomemben za Bavarce, ki so med tednom izpadli v drugem krogu pokalnega tekmovanja proti tretjeligašu Saarbrücknu. In odgovor je bil več kot dober: zmagali so s 4:0. RB Leipzig, ki se je prav tako poslovil od možnosti za pokalno lovoriko, je izgubil v Mainzu (0:2). Kevin Kampl je igral od prve minute, Benjamin Šeško pa je vstopil v 67. minuti. Stuttgart je v nedeljo presenetljivo izgubil doma proti Heidenheimu (0:2).

Saarbrücken
Sportal Senzacija, kot je v Nemčiji ne pomnijo: "To je res brutalen udarec"

Nogometaši vodilnega Bayerja iz Leverkusna so v 10. krogu nemškega prvenstva premagali Hoffenheim s 3:2. Lekarnarji so po golih Floriana Wirtza (deveta minuta) in Alexa Grimalda (45.) že vodili z 2:0, a so domači v prvi tretjini drugega polčasa izenačili. Zadela sta Anton Stach (56.) in Wout Weghorst (58.). Za končnih 3:2 je v 70. minuti še drugič na tekmi zadel zadel Grimaldo. Bayer je to sezono točki oddal le v gosteh proti Bayernu (2:2) in ima na lestvici 28 točk. 

RB Leipzig po porazu z 0:2 ostaja na petem mestu. Za Mainz je prvi gol dosegel Lee Jae-Sung v 76. minuti, štiri minute pozneje pa je za končnih 2:0 po pregledu posnetkov v sobi za VAR zadel še Leandro Barreiro. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je odigral 81 minut za Leipzig, zdajšnji reprezentančni napadalec Benjamin Šeško pa je v igro vstopil v 67. minuti, a si ni pripravil izrazite priložnosti za zadetek.

Po zaušnici Bayern na velikem derbiju

Harry Kane je dosegel hat-trick. | Foto: Reuters Harry Kane je dosegel hat-trick. Foto: Reuters Deseti krog bundeslige je postregel z največjim derbijem v Nemčiji. Bayern se je v obračun podal z drugega mesta, Dortmund je bil z dvema točkama manj četrti. V središču pozornosti so bili predvsem Bavarci, ki so v sredo šokantno izpadli iz nemškega pokala, potem ko je tretjeligaš Saarbrücken dosegel gol v 96. minuti za zmago z 2:1. Tako navijači kot strokovnjaki so po srečanju predstavo Bayerna označili za sramotno. Bavarce so lahko pred srečanjem z optimizmom navdajali zadnji derbiji proti Dortmundčanom, saj ga niso izgubili desetkrat zapored (devet zmag).

To je bil 134. Der Klassiker od ustanovitve bundeslige. In že začetek je bil za Bayern več kot odličen. Harry Kane in Dayot Upamecano sta poskrbela, da so Bavarci že po desetih minutah vodili z 2:0.  Obakrat je podal Leroy Sane. V zaključku tekme je kdo drug kot Kane samo še potrdil zmago Bayerna. Zadel je še dvakrat in je zdaj s 15 doseženimi zadetki prvi strelec bundeslige. Ob tem ima še pet podaj. Na lestvici strelcev je prehitel poškodovanega napadalca Stuttgarta Serhouja Guirassyja (14 golov). S četrto zaporedno zmago je Bayern zdaj pet točk pred Borussio, za vodilnim Bayerjem pa še naprej zaostaja dve točki.

Stuttgart se je opekel z novincem v ligi

Veselje nogometašev Heidenheima po zadetku Tima Kleindiensta za 2:0. | Foto: Reuters Veselje nogometašev Heidenheima po zadetku Tima Kleindiensta za 2:0. Foto: Reuters Nogometaši Stuttgarta so v zadnji tekmi 10. kroga izgubili s Heidenheimom z 0:2 in zapravili priložnost, da bi se na lestvici spet približali drugemu Bayernu na dve točki zaostanka. Stuttgart še vedno ne more računati na do tega kroga prvega strelca lige Serhouja Guirassyja (v soboto ga je na lestvici strelcev prehitel Harry Kane), na koncu pa se je z novincem v ligi opekel in izgubil.

Domače je v vodstvo povedel Jan Schöppner s prvim prvoligaškim golom v sezoni, potem pa je v sodnikovem dodatku Luca Raimund za Stuttgart zadel prečko. Kazen je prišla v naslednjem napadu, ko je Tim Kleindienst potrdil zmago z drugim golom.

V drugi nedeljski tekmi sta se Wolfsburg in Werder razšla z 2:2.

Harry Kane
Sportal Kane z zadetkom sezone spomnil na Beckhama in Ačimovića
Bayern München  Thomas Müller
Sportal Šeško ni rešil Leipziga, tretjeligaš izločil Bayern

Nemško prvenstvo, 10. krog:

Petek, 3. november:

Sobota, 4. november:

Nedelja, 5. november:

Lestvica:

Najboljši strelci:

15 – Kane (Bayern)
14 – Guirassy (Stuttgart)
8 – Openda (Leipzig), Sane (Bayern), Wind (Wolfsburg)
7 – Boniface (Bayer),
6 – Beier (Hoffenheim), Marmoush (Eintracht)
...
3 – Šeško (Leipzig) 

Ne spreglejte