Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
22.45

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31

Natisni članek

Bayer Leverkusen Wolfsburg Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl Borussia Dortmund RB Leipzig Bayern München nemški pokal

Sreda, 1. 11. 2023, 22.45

5 mesecev, 3 tedne

Nemški pokal, 2. krog

Šeško ni rešil Leipziga, tretjeligaš izločil Bayern

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,31
Bayern München  Thomas Müller |  Thomas Müller je zadel za vodstvo Bayerna že v 16. minuti, a nato se je tekma obrnila v drugo smer. | Foto Reuters

Thomas Müller je zadel za vodstvo Bayerna že v 16. minuti, a nato se je tekma obrnila v drugo smer.

Foto: Reuters

V šestnajstini nemškega nogometnega pokala je tekmovanje končal RB Leipzig, ki je z 0:1 izgubil proti Wolfsburgu. Benjamin Šeško in Kevin Kampl sta igrala od 73. minute. Še večje presenečenje pa je poraz Bayerna iz Münchna, saj ga je z 2:1 izločil tretjeligaš Saarbrucken. Odločilni gol je v šesti minuti sodnikovega dodatka zabil Marcel Gaus.

 

Saarbrücken
Sportal Senzacija, kot je v Nemčiji ne pomnijo: "To je res brutalen udarec"

Mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško je v tej sezoni že tresel mreže za RB Leipzig in to v vseh treh tekmovanjih. Trikrat je zadel v prvi nemški bundesligi, enkrat v ligi prvakov, dvakrat pa je bil uspešen v pokalu. Pri klubu se spopada z veliko konkurenco v napadu, tako da je dragocena vsaka minuta. Trener Marco Rose pa mu niti na torkovi pokalni tekmi ni namenil prve postave.

Razočarani Beni. | Foto: Guliverimage Razočarani Beni. Foto: Guliverimage Na zadnji ligaški tekmi, ko je Leipzig s 6:0 nadigral Köln, a tudi do konca jesenskega dela izgubil poškodovanega Danija Olma, je Radečan vstopil v igro v 73. minuti in se do konca srečanja vpisal med strelce. Nadomestni kapetan Leipziga Kevin Kampl je v soboto počival, na klopi za rezerviste pa je bil tudi na torkovi tekmi.

Leipzig je od 56. minuti igral z deseterico, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Yussuf Poulsen. Že od 14. minute pa so bili v zaostanku. Za Wolfsburg je zadel Vaclav Černy. Aduta s klopi, tista, ki bi lahko rešila Leipzig v šestnajstini finala pokalnega tekmovanja, pa sta bila prav Slovenca, Šeško in Kampl, ki sta vstopila v 73. minuti. A razpleta tekme nista obrnila.

Benjamin Šeško Köln
Sportal Šeško proslavljal nov gol, Bayern razbil Darmstadt

Stuttgart, ki se vrača v vrh nemškega nogometa, je z 1:0 izločil presenečenje prejšnje sezone bundeslige Union Berlin. Drugoligaš St. Pauli, eden najstarejših nemških klubov z zelo številno navijaško bazo, je po podaljšku z 2:1 premagal Schalke. Borussia Dortmund je v spopadu bundesligašev z 1:0 premagala Hoffenheim.

Bayer Leverkusen v sredo popoldne presenečenja ni dovolil, Sandhausen je premagal s 5:2. Z golom Marca Reusa je Borussia Dormtund izločila Hoffenheim. Je pa izgubil Freiburg, z 1:3 proti Paderbornu.

Nemški pokal, 2. krog:

Torek, 31. oktober:

Sreda, 1. november:

Panathinaikos Andraž Šporar
Sportal Po Šešku zabijala še Šporar in Gnezda Čerin
Fermin Lopez FC Barcelona
Sportal Šeškovi se niso ustrašili navijačev Zvezde. Oblak dobil prva dva gola.
 
Ne spreglejte