Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
9.00

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

nemško prvenstvo Bayern München Harry Kane

Nedelja, 29. 10. 2023, 9.00

6 mesecev

Spektakularen zadetek Harryja Kana

Kane z zadetkom sezone spomnil na Beckhama in Ačimovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Harry Kane | Harry Kane je na dvoboju z Darmstadtom ukanil gostujočega vratarja s strelom s svoje igralne polovice! | Foto Reuters

Harry Kane je na dvoboju z Darmstadtom ukanil gostujočega vratarja s strelom s svoje igralne polovice!

Foto: Reuters

V soboto sta izstopala dva angleška nogometna legionarja. Jude Bellingham je blestel na svojem prvem el clasicu in z dvema zadetkoma popeljal Real Madrid do preobrata in velike zmage v Barceloni (2:1), v Münchnu pa je ob neverjetni osmici Bayerna, ki je v drugem polčasu kar osemkrat zatresel mrežo Dartmstadta, izstopal Harry Kane. Dosegel je tri zadetke, za poslastico večera, morda tudi sezone, pa poskrbel v 69. minuti, ko je zadel v polno po prefinjenem lobu s svoje polovice!

Rolling Stones Barcelona
Sportal Real na krilih čudežnega Angleža potopil Barcelono

Kapetan angleške reprezentance Harry Kane se je hitro prilagodil nemškemu nogometu. V napadu Bayerna mu gre odlično, navijačev pa ne spravlja v dobro voljo le z zadetki, kakršne je vrsto let dosegal že na Otoku, ampak tudi z zelo atraktivnimi goli, s katerimi le potrjuje svoje mojstrstvo. Proti Darmstadtu se je sredi drugega polčasa odločil, da bo poskušal premagati vratarja Darmstadta s strelom s svoje igralne polovice.

Drzen poizkus se je ob neprevidnosti čuvaja mreže gostov, ki je stal daleč proč od svojih vrat, in popolni izvedbi prelevil v spletno senzacijo, izkušeni angleški napadalec pa se je podpisal pod enega najveličastnejših zadetkov v karieri. "To je eden mojih boljših zadetkov v karieri. Opazil sem, da je vratar zapustil svoja vrata in začutil priložnost. V karieri sem nekajkrat že poskušal doseči zadetek s takšne razdalje, a nisem nikoli zadel žoge s takšno popolnostjo. To popoldne je bilo zame nekaj izjemnega," je povedal dolgoletni ljubljenec navijačev Tottenhama, ki zdaj z zadetki razvaja bavarskega velikana.

V soboto je angleške ljubitelje nogometa spomnil na sloviti zadetek Davida Beckhama, ki je kot najstnik zaslovel s takšnim podvigom leta 1996 na dvoboju med Manchester Unitedom in Wimbledonom, slovenske pa na nepozabno mojstrovino Milenka Ačimovića, ki je skoraj s sredine igrišča presenetil ukrajinskega vratarja in leta 1999 pomagal Katančevi četi do dragocene zmage v dodatnih kvalifikacijah v boju za Euro 2000.

Benjamin Šeško Köln
Sportal Šeško proslavljal nov gol, Bayern razbil Darmstadt

Naslednja priložnost za nove zadetke ga čaka med tednom, ko bo Bayern v pokalnem tekmovanju gostoval pri Saarsbrücknu, nato pa ga 4. novembra čaka veliki nemški derbi, gostovanje pri Borussii Dortmund.   

Ne spreglejte