Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
22.40

Osveženo pred

2 uri, 43 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,48
Thomas Müller Kristjan Arh-Česen Aljaž Casar Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Jaka Čuber Potočnik Borussia Dortmund Bayer Leverkusen RB Leipzig Bayern München nemški pokal

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 22.40

2 uri, 43 minut

Nemški pokal, 1. krog

Visoka zmaga Bayerna, konec počitnic tudi za Šeška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,48
RB Leipzig Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je prejšnjo sezono sklenil z izjemnim dosežkom, saj se je vpisal med strelce na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah Leipziga in s tem izenačil klubski rekord Tima Wernerja. Lahko nadaljuje strelski niz tudi v pokalu? | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je prejšnjo sezono sklenil z izjemnim dosežkom, saj se je vpisal med strelce na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah Leipziga in s tem izenačil klubski rekord Tima Wernerja. Lahko nadaljuje strelski niz tudi v pokalu?

Foto: Guliverimage

Konec tedna je v Nemčiji v znamenju uvodnega kroga pokalnega tekmovanja, ki se bo razpotegnil do konca meseca. Bayern je pod vodstvom novega trenerja Vincenta Kompanyja s 4:0 premagal drugoligaša Ulm. "Slovenski" RB Leizpig z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom se bo v soboto mudil pri tretjeligašu Essnu, v nedeljo bosta skušala napredovati Jaka Čuber Potočnik (Köln) in Aljaž Casar (Dynamo Dresden), v ponedeljek pa bo na delu Kristjan Arh Česen (Kickers Offenbach). Pokalni naslov brani Bayer Leverkusen, ki bo zaradi sobotnega superpokala obveznosti v prvem krogu pokala opravil šele 28. avgusta.  

Nemški pokal, 1. krog:

Petek, 16. avgust:

V Nemčiji že nekaj tednov potekajo nižjeligaška tekmovanja, z uvodnim dejanjem v pokalu pa so prvič na zelenice stopili tudi najboljši nemški klubi, bundesligaši. Bayern München, ki je prejšnjo sezono presenetljivo končal brez lovorike, je v petek zvečer gostoval pri drugoligaškem Ulmu in zmagal s 4:0. Bavarski klub po novem vodi Belgijec Vincent Kompany, Bayern pa je v generalki za Ulm med tednom s 3:0 v kombinirani zasedbi nadigral WSG Tirol. Že na začetku tekme je dvakrat zadel zimzeleni Thomas Müller, končni izid 4:0 pa je v sodnikovem dodatku postavil Harry Kane.

Vincent Kompany bo skušal vrniti Bayern na nemški prestol. | Foto: Reuters Vincent Kompany bo skušal vrniti Bayern na nemški prestol. Foto: Reuters

Rdeči biki iz Leipziga, pri katerih se dokazujeta dva slovenska legionarja, to sta Benjamin Šeško in Kevin Kampl, bodo v novo sezono vstopili na gostovanju pri tretjeligašu Rot-Weiss Essen. Leipzig bo favorit na tekmi v Porurju, na zadnji tekmi pred začetkom sezone je remiziral s PSG (1:1). Šeško je odigral drugi polčas, Kampl pa je vstopil v igro v 38. minuti. Evropski podprvak Borussia Dortmund bo v soboto gostoval pri četrtoligašu Phönixu iz Lübecka.

Nedelja prinaša spopad med Sandhausnom in Kölnom, katerega barve brani 19-letni Slovenec Jaka Čuber Potočnik. Kozličkom ne gre dobro v drugi ligi, po dveh nastopih so osvojili le eno točko. Nazadnje so remizirali pri Elversbergu (2:2), nekdanji up zmajev, zaradi katerega sta se Olimpija in Köln podala v sodni boj, ni kandidiral za srečanje. 

Bo Jaka Čuber Potočnik v nedeljo branil barve kozličkov na pokalni tekmi? | Foto: Guliverimage Bo Jaka Čuber Potočnik v nedeljo branil barve kozličkov na pokalni tekmi? Foto: Guliverimage

Dynamo Dresden bo v nedeljo gostil Fortuno Düsseldorf. Rumeno-črni so v zadnjem krogu v tretji ligi doma, čeprav so zaostajali že z 0:2, Hanso Rostock ugnali s 4:2. Nekdanji mladi slovenski reprezentant Aljaž Casar, ki prihaja iz Bakovcev, je za Dynamo odigral vso tekmo. Četrtoligaš Kickers Offenbach bo v ponedeljek pričakal Magdeburg. Igra v regionalni ligi, v skupini jugozahod. Nazadnje je v soboto remiziral s Freibergom 0:0. Kristjan Arh-Česen je igral vso tekmo, njegov rojak Gal Grobelnik pri gostiteljih pa 81 minut.

Bayer Leverkusen, ki v tej sezoni brani dvojno nemško krono, bo zaradi superpokalnega spopada s Stuttgartom (sobota) na delu šele 28. avgusta na vzhodu Nemčije v Jeni. Dan pred tem bo Stuttgart gostoval v Münstru.

Nemški pokal, 1. krog:

Petek, 16. avgust:

Sobota, 17. avgust:

Nedelja, 18. avgust:

Ponedeljek, 19. avgust:

Torek, 27. avgust:

Sreda, 28. avgust:

Lamine Yamal
Sportal Kljub incidentu bo Yamal igral za Barcelono
Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Jan Mlakar
Sportal Visoka zmaga Mlakarjeve Pise, slovo Črnigoja z Venezio
Ne spreglejte