Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
23.02

Osveženo pred

1 ura, 23 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Stuttgart Bayer Leverkusen nemški superpokal

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 23.02

1 ura, 23 minut

Nemški superpokal (2024)

Bayer po izvajanju 11-metrovk do superpokalnega naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Bayer Leverkusen | Bayer Leverkusen je osvojil še tretjo različno klubsko lovoriko. | Foto Reuters

Bayer Leverkusen je osvojil še tretjo različno klubsko lovoriko.

Foto: Reuters

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so zmagovalci nemškega superpokala. V obračunu na Bay Areni so prvaki in tudi pokalni zmagovalci iz prejšnje sezone premagali drugouvrščeno ekipo bundeslige Stuttgart po enajstmetrovkah s 4:3 (2:2, 1:1). Tekmovanje je prvič po letu 2011 potekalo brez do zadnje sezone serijskega prvaka Bayerna.

Bayer Leverkusen je na domačem terenu sicer dobro začel in Victor Boniface je poskrbel za vodstvo domačih (11.). Enzo Millot je poskrbel za izenačenje, v 37. minuti pa so domači ostali brez Martina Terrierja, ki je dobil rdeči karton. Igralca več je Stuttgart - v prejšnji sezoni je v pokalu izpadel v četrtfinalu prav proti današnjemu tekmecu - izkoristil in Deniz Undav je v 63. minuti zadel za vodstvo.

Ko je že kazalo, da bo Leverkusen izgubil, pa je udaril v slogu prejšnje sezone, ko se je velikokrat rešil v izdihljajih tekem. Patrik Schick je v 88. minuti izenačil in tekmo odpeljal do enajstmetrovk.

Bayer se je rešil iz zagate v 88. minuti, ko je Čeh Patrik Schick izenačil na 2:2. | Foto: Reuters Bayer se je rešil iz zagate v 88. minuti, ko je Čeh Patrik Schick izenačil na 2:2. Foto: Reuters

Bayer je ostal neporažen na uradnih tekmah proti nemškim tekmecem še na prvi tekmi nove sezone; domači vratar Lukas Hradecky je ubranil strel Fransa Krätziga, v zadnji seriji je za domače zadel Edmond Tapsoba, na drugi strani pa je Silas Katompa Mvumpa žogo poslal čez gol in Bayerju omogočil slavje.

Lani je nemško superpokalno lovoriko osvojil RB Leipzig. To je bila tekma, na kateri je prvič dres Leipziga oblekel Benjamin Šeško, rdeči biki pa so v Münchnu na krilih trikratnega strelca Danija Olma, Španec se je po Euru, kjer je osvojil naslov evropskega prvaka, preselil v Barcelono, kar s 3:0 odpravili Bayern. 

Nogometaši v Nemčiji bodo ligaško tekmovanje začeli naslednji teden, prvo tekmo bo 23. avgusta igral prav branilec naslova Bayer, tekmec bo Borussia Mönchengladbach.

Nemški superpokal 2024:

Sobota, 17. avgust:

Ne spreglejte