Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 5. 2024,
22.36

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Granit Xhaka Kaiserslautern Bayer Leverkusen nemški pokal

Sobota, 25. 5. 2024, 22.36

3 tedne

Nemški pokal, finale

Po evropski rani Bayer prvič do dvojne nemške krone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Granit Xhaka Bayer Leverkusen | Nekdanji član Arsenala Granit Xhaka je je v 16. minuti zadel za vodstvo Bayerja, ki je ob koncu polčasa ostal z igralcem manj. | Foto Reuters

Nekdanji član Arsenala Granit Xhaka je je v 16. minuti zadel za vodstvo Bayerja, ki je ob koncu polčasa ostal z igralcem manj.

Foto: Reuters

V nemškem pokalnem tekmovanju je okronan nov zmagovalec. Na Olympiastadionu v Berlinu sta igrala drugoligaš Kaiserslautern in prvak prve bundeslige Bayer Leverkusen, ki je po porazu v finalu lige Europa potreboval obliž na rane. Iz z golom iz prvega polčasa je zmagal z 1:0. Zadel je Granit Xhaka, so pa ob koncu polčasa zaradi drugega rumenega kartona ostali z igralcem manj, izključen je bil Odilon Kossounou.

finale evropske lige Atalanta Ademola Lookman
Sportal "Iličićev" klub premagal neporažene Nemce in dvignil evropsko lovoriko

Bayer Leverkusen je v polfinalu nemškega pokalnega tekmovanja s 4:0 izločil drugoligaša Fortuno Düsseldorf, Kaiserslautern pa je z 2:0 premagal tretjeligaša Saarbrücken. Bayer je med tednom v finalu lige Europa moral priznati premoč Atalanti in se podpisal šele pod prvi poraz v tej sezoni (0:3). Za izbrance Xabija Alonsa je bil to celo prvi poraz po kar 51 tekmah dolgem nizu brez neuspeha, a še kako boleč za Leverkusen, ki bi v primeru uspeha lahko naskakoval zgodovinsko trojno krono brez poraza.

Trener Xabi Alonso in njegovi varovanci so proslavili pokalno lovoriko. | Foto: Reuters Trener Xabi Alonso in njegovi varovanci so proslavili pokalno lovoriko. Foto: Reuters

Je pa Bayer vsaj prvič v zgodovini sezono končal z dvojno domačo lovoriko. Po državnem naslovu je v Berlinu osvojil še pokal, potem ko je v finalu z 1:0 ugnal drugoligaša Kaiserslautern. Granit Xhaka je v 16. minuti s strelom z razdalje dosegel edini gol na tekmi. Leverkusen, ki je pred tem pokalno tekmovanje osvojil še leta 1993, je sicer od 44. minute igral z igralcem manj po drugem rumenem kartonu Odilona Kossounouja. Toda drugoligaš ni bil dovolj kakovosten, da bi unovčil številčno prednost.

Nemški pokal, finale

Sobota, 25. maj:

Benjamin Šeško
Sportal Kakšno slovo Šeška od sezone! Vroči Slovenec po evrogolu podrl rekord bundeslige.
Ne spreglejte