Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 10. 2018,
15.11

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

1

Natisni članek

Igor Bišćan NK Rijeka Dinamo Zagreb Matjaž Kek

Torek, 9. 10. 2018, 15.11

5 let, 6 mesecev

Zaplet na Reki

Navijači Rijeke že podijo Bišćana iz kluba!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,97

1

Igor Bišćan | Igor Bišćan je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil dvojno slovensko krono. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Igor Bišćan je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil dvojno slovensko krono.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tudi klub je že uradno potrdil novico, da bo Matjaža Keka na vročem stolčku Rijeke nasledil Igor Bišćan, to pa je razburilo navijaško skupino Armada. Zagrebčanu javno sporoča, da ga noče videti na Rujevici. Zameri mu kar nekaj stvari, največja bolečina pa izvira iz sezone 1998/99, ki jo je zaznamovala ena najbolj znamenitih sodniških kraj na škodo Rijeke.

Nekdanji trener Olimpije še ni začel delati z nogometaši Rijeke, pa se je že znašel v nenadejanih težavah. Ko bo prispel v Kvarner, ga navijači ne bodo pričakali prijateljsko, ampak s kopico zamer. ''Nikoli pozabiti, nikoli oprostiti. Igor, odidi! Prvaki 98/99,'' se glasi sporočilo navijaške skupine Armada na družbenem omrežju Facebook, s katerim so spomnili Igorja Bišćana na sezono, v kateri se je Rijeka spogledovala z zgodovinskim prvim naslovom državnega prvaka.

Rečani so imeli tedaj vse v svojih rokah, v zadnjem krogu bi morali le na prepolni Kantridi, kjer se je stiskalo 20 tisoč navijačev, premagati Osijek. To jim ni uspelo. Ostalo je pri 1:1. Rečani so resda v izdihljajih dvoboja dosegli gol za 2:1, a so ga sodniki zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavili.

HNK Rijeka
Sportal Največja kraja v zgodovini hrvaškega nogometa

Poznejši posnetki so pokazali, da bi moral zadetek veljati, a je bilo prepozno. Naslova se je veselil zagrebški Dinamo, za katerega je tedaj igral tudi Bišćan, Reka pa ni skoparila s kritikami na račun hrvaške nogometne zveze in privilegijev zagrebškega Dinama.

Matjaž Kek
Sportal Presenečenje na Reki! Matjaža Keka nasledil ljubljenec navijačev Olimpije.

Sporna proslava Bišćanovega zadetka

Navijaška skupina Armada nima prijetnih spominov na Bišćana. | Foto: Twitter - Voranc Navijaška skupina Armada nima prijetnih spominov na Bišćana. Foto: Twitter - Voranc Je pa hrvaški športni dnevnik Sportske novosti opozoril še na prigodo, ki novemu trenerju Rijeke ne more biti ne v čast ne v ponos. Ko je Bišćan na enem izmed številnih derbijev med zagrebškim in reškim klubom dosegel gol za Dinamo, je zadetek proslavil tako, da se je prijel za simbol moškosti in se obrnil proti tribunam.

Bišćan, ki je po bogati igralski karieri začel trenersko pot v Zagrebu, z Rudešem postal drugoligaški prvak na Hrvaškem, nato pa se lani poleti preselil v Ljubljano in brez najmanjšega incidenta, kar se tiče njegovega trenerskega dela in odnosa s sedmo silo oziroma navijači, z Olimpijo osvojil dvojno krono. Pred dnevi je bil že na Cipru, kjer je sklenil predpogodbo z Anorthosisem, a jo je nato, ko je prejel ponudbo Rijeke, razdrl.

Reški klub je v torek tudi uradno potrdil, da bo novi trener 40-letni Zagrebčan, Bišćan pa se je v pogovoru za ciprsko spletno stran Anorthosis24.net opravičil navijačem in vodstvu Anorthosisa, da se je zgodil preobrat.

''Rad bi se opravičil, ker je prišlo do zapleta, a so se vmes spremenile okoliščine. Edini razlog, zaradi katerega ne bom trener Anorthosisa, je moja družina, ki želi ostati na Hrvaškem,'' je pojasnil nekdanji strateg zmajev, ki ga pred začetkom dela na Reki čaka še pomembna naloga, saj bo moral najti skupni jezik z jeznimi navijači. Bišćan naj bi se v novi vlogi prvič predstavil javnosti v sredo.

Zahvala navijačev Rijeke Matjažu Keku za trenersko delo:

Sportal Fantastične številke Oblaka, sanjski polčas Kampla, Elsner in Stojanović kraljujeta #video
Matjaž Kek Rijeka
Sportal Predsednik Rijeke želi Keka zadržati v klubu
Prostitucija, prostitutka.
Novice Vroča afera na Hrvaškem: prostitucija, izdaja tajnih podatkov in Dinamo Zagreb
Matjaž Kek
Sportal Potres na Reki: Kek zapustil Rijeko, navijači so ga prepričevali, da si premisli #video
Ne spreglejte