Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 10. 2018,
9.34

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

2

Natisni članek

Igor Bišćan NK Rijeka Matjaž Kek

Torek, 9. 10. 2018, 9.34

5 let, 6 mesecev

Igor Bišćan bo novi trener Rijeke

Presenečenje na Reki! Matjaža Keka nasledil ljubljenec navijačev Olimpije.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

2

Matjaž Kek | Matjaža Keka bo na vročem stolčku Rijeke, kot kaže, nasledil 40-letni Zagrebčan.  | Foto Grega Valančič / Sportida

Matjaža Keka bo na vročem stolčku Rijeke, kot kaže, nasledil 40-letni Zagrebčan.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Vodstvo nogometnega kluba Rijeka se je po sobotnem odhodu Matjaža Keka pospešeno lotilo iskanja novega trenerja. V torek je postalo jasno, da bo Mariborčana, ki se je v slabih šestih letih v zgodovino reškega kluba zapisal z zlatimi črkami, na vročem stolčku nasledil Igor Bišćan.

Matjaž Kek Rijeka
Sportal Predsednik Rijeke želi Keka zadržati v klubu

Na Rujevico prihaja 40-letni hrvaški strateg Igor Bišćan, ki je v prejšnji sezoni z ljubljansko Olimpijo osvojil dvojno slovensko krono, nato pa se zaradi različnih pogledov s predsednikom Milanom Mandarićem kljub negodovanju navijačev zeleno-belih poslovil od Stožic. V Ljubljano je prišel brez velikih trenerskih izkušenj. Zagrebški Rudeš je popeljal do drugoligaškega naslova na Hrvaškem, nato pa se lani poleti odpravil v Slovenijo, kjer mu je z zmaji uspel veliki met.  Nekdanji hrvaški reprezentant in zvezdnik Liverpoola Igor Bišćan je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji hrvaški reprezentant in zvezdnik Liverpoola Igor Bišćan je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Foto: Vid Ponikvar

Po stresnem odhodu iz Ljubljane in nekajmesečnem počitku se je odločil novega delodajalca poiskati na Cipru. Bil je tik pred tem, da postane novi trener Anorthosisa, kjer bi lahko vodil tudi občasnega slovenskega reprezentanta Andraža Struno. Vse je bilo že dogovorjeno, nato pa si je nenadoma premislil.

Matjaž Kek
Sportal Potres na Reki: Kek zapustil Rijeko, navijači so ga prepričevali, da si premisli #video

Sveža ponudba z Reke, ki se je mrzlično podala v iskanje naslednika Matjaža Keka, je bila preveč mamljiva in mikavna, da bi jo odklonil. Poslovil se je od ciprskega velikana, ki že išče novega trenerja, pogodbo z Rijeko pa bo po poročanju reškega dnevnika Novi list sklenil v sredo.

Matjaž Kek je z Rijeko v slabih šestih letih osvojil hrvaško prvenstvo, dva hrvaška pokala, hrvaški superpokal, trikrat pa je zaigral v skupinskem delu lige Europa. | Foto: Reuters Matjaž Kek je z Rijeko v slabih šestih letih osvojil hrvaško prvenstvo, dva hrvaška pokala, hrvaški superpokal, trikrat pa je zaigral v skupinskem delu lige Europa. Foto: Reuters

V moštvu Rijeke se ga bo najbolj razveselil Dario Čanađija, ki je z Bišćanom sodeloval že pri Olimpiji ter prispeval pomemben delež k državnemu in pokalnemu naslovu.

Rijeka je po nizu skromnih rezultatov, na zadnjih šestih srečanjih v hrvaškem prvenstvu je osvojila zgolj štiri točke, na lestvici padla na peto mesto. Bišćan bo na klopi Rijeke debitiral 19. oktobra na gostovanju pri Interju v Zaprešiću, konec meseca pa ga čaka velik izziv, gostovanje pri splitskem Hajduku, ki se je po nedavni menjavi trenerja zanimalo tudi za sklenitev sodelovanja z Zagrebčanom. 

Sportal Fantastične številke Oblaka, sanjski polčas Kampla, Elsner in Stojanović kraljujeta #video
Igor Biščan
Sportal Igor Bišćan, nekdanji trener Olimpije, je našel novega delodajalca na Cipru
Ne spreglejte