Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 6. 2024,
18.45

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,52

Natisni članek

Roma Miha Zajc Jose Mourinho Fenerbahče

Nedelja, 2. 6. 2024, 18.45

1 mesec, 1 teden

Fenerbahče

Norija v Istanbulu: Mourinho javno podpisal pogodbo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,52
Jose Mourinho Fenerbahče | Jose Mourinho je pogodbo s Fenerbahčejem podpisal kar v pričo javnosti. | Foto Reuters

Jose Mourinho je pogodbo s Fenerbahčejem podpisal kar v pričo javnosti.

Foto: Reuters

Klub Mihe Zajca je za trenerja dobil slovitega Joseja Mourinha. Portugalec je že v Istanbulu, kjer ga je Fenerbahče predstavil kot svojega novega stratega. Pogodbo je podpisal kar v pričo navijačev. Na dogodek je prišel kar z ladjico po Bosporski ožini.

Kylian Mbappe
Sportal Zdaj je tudi uradno: Kylian Mbappe okrepil evropske prvake iz Madrida

Jose Mourinho | Foto: Reuters Jose Mourinho Foto: Reuters Jose Mourinho, ki je osvojil ligo prvakov s Portom in milanskim Interjem, je bil brez službe od januarja, ko so ga odpustili pri Romi. Na letališču v Istanbulu ga je pričakala množica navijačev, potem ko je sam na družbenem omrežju X v soboto zvečer potrdil svojo novo trenersko službo. "Dober večer, navijači Fenerbahčeja, vidimo se jutri v Kadikoyu in začnemo naše skupno potovanje," je oznanil Mourinho ob tem, ko je kot strokovni komentator spremljal finale lige prvakov v Londonu.

Jose Mourinho in množica navdušenih navijačev Fenerbahčeja. | Foto: Reuters Jose Mourinho in množica navdušenih navijačev Fenerbahčeja. Foto: Reuters

V nedeljo popoldne je z ladjico prek Bosporja prišel v Kadikoy na sedež kluba in na stadionu v pričo sedme sile in tudi navijačev podpisal dveletno pogodbo. Klub je iz tega naredil pravi spektakel. Na stadionu se je zbralo več kot 10.000 navdušenih navijačev. Po podpisu pogodbe jim karizmatični Portugalec je delil avtograme. "Nogomet je strast in nikjer je bolj ne doživiš kot tu," je dejal in na stadionu so zagorele bakle. "To je velika odgovornost. Zagotavljam vam, da od tega trenutka pripadan vaši družini. Ta dres je moja koža." S temi besedami je Mourinho dobival aplavz za aplavzom. "Vaše sanje so zdaj moje sanje."

Samo poglejte te prizore s podpisa pogodbe: 

Takole so ga pripeljali v Kadikoy:

Mourinho, ki je vodil tudi Chelsea, Manchester United, Tottenham in Real Madrid, je bil pri Romi dve leti in pol ter jo leta 2022 popeljal do naslova v konferenčni ligi, v prejšnji sezoni pa do finala evropske lige.

Na stadionu so po podpisu pogodbe z Mourinhom zagorele bakle. | Foto: Reuters Na stadionu so po podpisu pogodbe z Mourinhom zagorele bakle. Foto: Reuters

Luka Dončić
Sportal Dončić čestital Realu, Mourinho vabi Bellinghama v Turčijo
Real Borussia
Sportal Čeferin dvignil prst in razvnel domišljijo navijačev Reala
Real Borussia
Sportal Real razžalostil Borussio, sanjsko slovo Kroosa
Ne spreglejte