Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2024,
21.25

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

Natisni članek

poletni prestopni rok UEFA liga prvakov La Liga špansko prvenstvo Luka Modrić Kylian Mbappe Kylian Mbappe Real Madrid

Ponedeljek, 3. 6. 2024, 21.25

2 tedna, 2 dneva

Francoski superzvezdnik Kylian Mbappe podpisal za Real

Zdaj je tudi uradno: Kylian Mbappe okrepil evropske prvake iz Madrida

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78
Kylian Mbappe | Madridski Real bo v novo sezono vstopil močnejši tudi za Kyliana Mbappeja, ki je z madridskim Realom sklenil pogodbo do leta 2029. | Foto Reuters

Madridski Real bo v novo sezono vstopil močnejši tudi za Kyliana Mbappeja, ki je z madridskim Realom sklenil pogodbo do leta 2029.

Foto: Reuters

Sanjski dnevi madridskega Reala se nadaljujejo. Beli baletniki so v soboto v Londonu v finalu lige prvakov premagali Borussio Dortmund (2:0) in osvojili rekordni 15. naslov evropskega prvaka, dan pozneje so imeniten uspeh – v tej sezoni so postali bogatejši kar za tri lovorike – proslavili z navijači v Madridu, v ponedeljek pa se je Realu pridružil francoski superzvezdnik Kylian Mbappe in sklenil pogodbo do leta 2029. V prihodnjih dneh naj bi za piko na i zvestobo Realu uradno podaljšal tudi hrvaški velikan Luka Modrić. Real tako v prihodnjo sezono vstopa še močnejši, kar je zelo slaba novica za tekmece, ki ga bodo poskušali sklatiti z evropskega oziroma španskega prestola.

Kylian Mbappe Thierry Henry
Sportal Henryjev seznam brez Mbappeja

Malo je nogometašev, ki v zadnjih letih opozarjajo nase s tako dovršenimi predstavami kot Kylian Mbappe. Francoski napadalec je že dolgo sinonim za hitronogega, skrajno neukrotljivega igralca, ki povzroča ogromne težave vsaki obrambi. V zadnjih sezonah se je privadil na status najboljšega strelca francoskega prvenstva, s PSG je osvajal vse mogoče domače lovorike, zmanjkala je le tista, ki v klubskem nogometu pomeni največ. To pa je liga prvakov.

Mbappe je s PSG redno osvajal domače lovorike in naslove najboljšega strelca prvenstva, v ligi prvakov pa ni nikoli prišel do želene trofeje. Mu bo uspelo z Realom? | Foto: Reuters Mbappe je s PSG redno osvajal domače lovorike in naslove najboljšega strelca prvenstva, v ligi prvakov pa ni nikoli prišel do želene trofeje. Mu bo uspelo z Realom? Foto: Reuters

Zdaj se mu ponuja priložnost, da bi osvojil tudi to elitno tekmovanje, saj je sklenil dogovor z madridskim Realom. Zaradi tega, ker ni podaljšal pogodbe s Parižani, se v Madrid odpravlja kot prost igralec, tako da Realu zanj ni bilo treba plačati odškodnine, kar je bil za pariški klub velik udarec.

V teh dneh je z reprezentanco na pripravah na Euro v Clairefontainu. | Foto: Reuters V teh dneh je z reprezentanco na pripravah na Euro v Clairefontainu. Foto: Reuters

Italijanski guru za prestope Fabrizio Romano je o tem, kako je Mbappe z Madridčani že sklenil dogovor ter podpisal vse potrebne pogodbe in dokumente, poročal že v nedeljo. Dodal je, da se je Mbappe o tem, kje bo nadaljeval kariero, dokončno odločil že februarja. Tako je Romano kot prvi napovedal težko pričakovan prestop, eden največjih v zgodovini nogometa, ki bo karte moči še bolj nagnil na stran belih baletnikov. In ne le to. Real je pripeljal na svoje dvorišče superzvezdnika, za katerega mu ni treba odšteti niti evra.

Atomski napad Mbappe – Vinicius – Bellingham

Poleti bo poskušal s Francijo osvojiti Euro v Nemčiji. Na stavnicah je za zdaj Francija, svetovna podprvakinja, druga favoritinja tekmovanja. Večje možnosti za lovoriko ima le Anglija. Zanimivo je, da ga poleti na bo na olimpijskem turnirju, saj ga selektor Thierry Henry ni povabil v ekipo. | Foto: Reuters Poleti bo poskušal s Francijo osvojiti Euro v Nemčiji. Na stavnicah je za zdaj Francija, svetovna podprvakinja, druga favoritinja tekmovanja. Večje možnosti za lovoriko ima le Anglija. Zanimivo je, da ga poleti na bo na olimpijskem turnirju, saj ga selektor Thierry Henry ni povabil v ekipo. Foto: Reuters Ko je Mbappe denimo pred šestimi leti zapustil Monaco in se odpravil v Pariz, je PSG zanj segel globoko v denarnico in plačal 180 milijonov evrov. To je še do danes drugi največji prestop v zgodovini nogometa, večjega si je privoščil zgolj PSG, ko je iz Barcelone pripeljal Neymarja (222 milijonov evrov) in poskrbel, da sta Francoz in Brazilec nekaj let sodelovala v napadu, za nameček pa se jima je pridružil še najboljši izmed vseh, argentinski as Lionel Messi. A tudi z njegovo pomočjo ni Parižanom uspelo osvojiti evropske krone. Iz leta v leto so ostali praznih rok, kar je zelo peklo Mbappeja. Letos mu je dolgo kazalo dobro, a je nato v polfinalu izpadel proti Borussii Dortmund.

Mbappe je pri 25 letih osvojil že skoraj vse, kar se osvojiti da. Postal je tudi svetovni prvak z galskimi petelini, s katerimi bo skušal letos v Nemčiji postati še evropski prvak. V klubskem svetu pa mu še manjka največja trofeja. Ker se je preselil k Realu, največjemu specialistu za osvajanje lige prvakov, pri tem pa naletel na zelo kakovosten kader, je na več kot dobri poti, da bi dolgoletno željo o evropski kroni uresničil že prihodnje leto.

Real je tako sestavil atomski napad Mbappe – Vinicius – Bellingham, ki bi lahko predstavljal strah in trepet vsakršni obrambi, zaradi mladosti – nihče izmed omenjene trojice ni starejši od 25 let – pa bi lahko skupaj nagajal tekmecem še zelo dolgo, s tem pa tudi utrdil status kraljevega kluba, ki že dolgo velja za največjega na svetu.

Real bo v prihodnji sezoni branil naslov evropskega in španskega prvaka tudi s pomočjo francoskega superzvezdnika Kyliana Mbappeja. | Foto: Reuters Real bo v prihodnji sezoni branil naslov evropskega in španskega prvaka tudi s pomočjo francoskega superzvezdnika Kyliana Mbappeja. Foto: Reuters

Luka Dončić
Sportal Dončić čestital Realu, Mourinho vabi Bellinghama v Turčijo

Modrić ostaja zvest Realu

Luka Modrić je izenačil rekord Paca Genta, saj je postal že šestič evropski prvak z Realom, pri tem pa vselej nastopil v finalu. | Foto: Reuters Luka Modrić je izenačil rekord Paca Genta, saj je postal že šestič evropski prvak z Realom, pri tem pa vselej nastopil v finalu. Foto: Reuters Član Reala ostaja tudi Luka Modrić, 38-letni hrvaški zvezni igralec, ki je postal ikona madridskega kluba, v prihodnji sezoni pa bi lahko, če bo Nacho resnično zapustil Španijo, tudi nosil kapetanski trak. O tem, da bo Modrić podaljšal pogodbo z Realom, je po sladki zmagi nad Borussio v Londonu spregovoril predsednik Florentino Perez.

Italijanski novinar Gianluca Di Marzio poroča o tem, kako je Dalmatinec že segel v roke z vodstvom kluba, s tem pa so vse govorice o njegovem morebitnem odhodu, največ zanimanja je prihajalo iz Savdske Arabije in lige MLS, padle v vodo. Po poročanju Fabrizia Romana naj bi zaradi Reala zavrnil dve zelo mikavni ponudbi z drugega dela sveta. 

Real bo tako v naslednjih dneh navijače razveselil tudi z novico, da ostaja v klubu izkušeni Modrić, ljubljenec navijačev. Real, ki se mu bo pridružil tudi brazilski čudežni deček Endrick, bo tako v sezono 2024/25 krenil s tako močno zasedbo, da navijači kraljevega kluba že sanjajo o 16. evropski zvezdici.

Toni Kroos je odigral zadnjo tekmo za Real v Londonu, ko so beli baletniki v finalu lige prvakov premagali Borussio Dortmund. | Foto: Guliverimage Toni Kroos je odigral zadnjo tekmo za Real v Londonu, ko so beli baletniki v finalu lige prvakov premagali Borussio Dortmund. Foto: Guliverimage

Za začetek se bo Real v okrepljeni postavi, manjkal bo le Nemec Toni Kroos, ki bo po koncu Eura v domovini obesil nogometne čevlje na klin, predstavil sredi avgusta, ko se bo v Budimpešti za evropsko superpokalno lovoriko pomeril z Atalanto.

Real Borussia
Sportal Real razžalostil Borussio, sanjsko slovo Kroosa
Real Borussia
Sportal Čeferin dvignil prst in razvnel domišljijo navijačev Reala
Borussia Real
Sportal Zgodovina se ponavlja. Pred petimi leti razgaljena blondinka, tokrat fantje v posebnih majicah.
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Najbolje plačani slovenski športniki
Ne spreglejte