Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 7. 2021,
14.12

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Ante Ćorić Jose Mourinho Roma Amir Feratović

Petek, 9. 7. 2021, 14.12

2 leti, 9 mesecev

Začetek priprav Rome

Mourinho prečrtal nekdanjega zmaja, ne pa tudi mladega Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Roma Navijači Mourinho | Navijači Rome so navdušeni, ker bo sinove volkulje vodil Jose Mourinho. | Foto Reuters

Navijači Rome so navdušeni, ker bo sinove volkulje vodil Jose Mourinho.

Foto: Reuters

Nogometaši Rome so začeli priprave na novo sezono, od katere pričakujejo ogromno, saj je trenerski položaj prevzel Jose Mourinho. Portugalski trener, ob katerem ni nikoli dolgčas, je priprave začel brez osmih znanih nogometašev, ki bi lahko v kratkem zamenjali klubsko okolje. Med njimi je tudi Hrvat Ante Ćorić, ki je spomladi igral za Olimpijo. Med igralci, ki so začeli priprave, je tudi mladi slovenski reprezentant Amir Feratović.

Belgija Italija
Sportal Ganljivi prizori iz Italije, azzurre razveselil poseben obisk

Italijanski nogometni klubski velikan Roma želi v sezoni 2021/22 krojiti razplet pri vrhu serie A. Navijači sinov volkulje po prihodu Joseja Mourinha ne skrivajo evforije, prepričani so, da bo Portugalec, ki je v serie A že osvajal naslove, kos največjim izzivom. Po poročanju Sky Sports bo Roma v novo sezono vstopila s prevetreno zasedbo.

Kateri igralci so začeli priprave Rome?

Mourinho ne računa na osem igralcev, ki jih ni niti na seznamu nogometašev, s katerimi je začel priprave. Na seznamu "prečrtanih" igralcev ne manjka znanih imen. Na njem so Španec Pedro, Argentinec Federico Fazio, Francoz Steven Nzonzi, Nizozemec Justin Kluivert, Argentinec Javier Pastore, Italijan Davide Santon, Šved Robin Olsen in Hrvat Ante Ćorić, ki je v spomladanskem delu zadnje sezone nastopal za ljubljansko Olimpijo. Nekdanji čudežni deček hrvaškega nogometa ni imel sreče z zdravjem. Zaradi poškodbe je izpustil ogromno srečanj, z zmaji pa na koncu stresne sezone osvojil pokalno lovoriko.

Amir Feratović je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje v primaveri, nekajkrat pa tudi sedel na klopi na tekmah serie A. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Amir Feratović je v prejšnji sezoni nabiral izkušnje v primaveri, nekajkrat pa tudi sedel na klopi na tekmah serie A. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Mourinho na treningih vodi tudi mladega slovenskega reprezentanta Amirja Feratovića. Nekdanji up Brava je v prejšnji sezoni že nekajkrat sedel na klopi na tekmah serie A, v tej sezoni pa bi lahko 19-letni branilec naredil še korak naprej in debitiral v enem najmočnejših prvenstev v Evropi.
 

 

Ne spreglejte