Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
11. 11. 2016,
11.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Zlatko Zahović Milivoje Novakovič Srečko Katanec

Petek, 11. 11. 2016, 11.25

6 let, 6 mesecev

Kako bo igrala Slovenija proti Malti

Milivoje Novaković prvič po enem letu v začetni enajsterici

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

Danes zvečer slovensko nogometno reprezentanco čaka nadaljevanje kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Gostovala bo na Malti. Tam bo precej oslabljena. Kdo bo nadomestil manjkajoče?

Slovenska nogometna reprezentanca se bo danes ob 20.45 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Ta'Qaliju pomerila z Malto. V ponedeljek ob isti uri jo čaka še prijateljska tekma proti Poljski v Vroclavu, ki bo njena zadnja letos.

Selektor Srečko Katanec je imel s sestavo enajsterice za tekmo na Malti kar nekaj težav. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Srečko Katanec je imel s sestavo enajsterice za tekmo na Malti kar nekaj težav. Foto: Vid Ponikvar

Selektor Srečko Katanec že dolgo ni imel toliko težav, kot jih je imel ob tokratnem zboru. Sreča v nesreči je, da je tokratni kvalifikacijski tekmec najlažji. Malta, ki je še brez točk, je avtsajder kvalifikacijske skupine F.

Selektorju, ki si po zelo uspešnem oktobru, v katerem je Slovenija proti Slovaški in Angliji osvojila štiri točke, seveda želi še naprej nabirati točke, ni bilo lahko sestaviti enajsterice, s katero se bo danes lotil otoškega tekmeca.

Dejan Trajkovski bo debitiral

Dejan Trajkovski bo prvič igral za člansko reprezentanco. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Trajkovski bo prvič igral za člansko reprezentanco. Foto: Vid Ponikvar Težave so se začele že v obrambi. Poškodovan je levi bočni branilec Bojan Jokić, medtem ko je njegov kolega na desni strani Aljaž Struna kaznovan. Na sredini igrišča manjka Kevin Kampl, brez njega se je morala Slovenija znajti že oktobra. Veliko težav ima Katanec tudi v napadu. Odpadla sta oba, ki kotirata kot njegova prva izbira, Roman Bezjak in Robert Berić.

Katanec, ki ga je osrečilo vsaj to, da se med pripravami na današnjo tekmo ni poškodoval še kdo (manjše težave sta imela vezist Nik Omladič in napadalec Andraž Šporar), je zamenjave hitro našel.

Na levi strani obrambe bo priložnost dobil nogometaš nizozemskega prvoligaša Twenteja Dejan Trajkovski. 24-letni nekdanji član Maribora in Domžal je že nekaj časa član reprezentance, a bo danes v njenem dresu debitral. Na desni strani bo pričakovano Nejc Skubic.

V lovu na Zlatka Zahovića

V napadu prav tako ni presenečenje, da bo od prve minute priložnost dobil izkušeni Milivoje Novaković. Z 31 goli najboljši strelec zdajšnje reprezentance in drugi najboljši v njeni zgodovini se v začetno enajsterico vrača po skorajda natančno enem letu. Nazadnje je bil v njej na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Franciji 17. novembra lani.

Milivoje Novaković je v zadnjem času reprezentančne tekme začenjal na klopi. Danes bo igral od prve minute. | Foto: Vid Ponikvar Milivoje Novaković je v zadnjem času reprezentančne tekme začenjal na klopi. Danes bo igral od prve minute. Foto: Vid Ponikvar Od takrat je zbral še šest nastopov, a na igrišče vselej prihajal s klopi. Zadel ni niti enkrat. Danes bo imel lepo priložnost, da to spremeni in doseže 32., morda tudi 33. zadetek v izbrani vrsti ali celo kakega več.

Napadalec Maribora lovi rekord svojega klubskega nadrejenega, športnega direktorja vijoličastih Zlatka Zahovića. Ta je v dresu Slovenije med letoma 1992 in 2004 dosegel 35 golov. Tudi to je zagotovo eden izmed motivov za to, da se je lani, čeprav je star 37 let, odločil nadaljevati svojo reprezentančno pot.

Razen treh drugih sprememb ne bo

Slovenija bo nastopila v postavitvi 4-1-2-1-2, v kateri bo mesto v napadu spet pripadlo tudi zvezdniku Fiorentine Josipu Iličiću. Pravzaprav sprememb v primerjavi z zadnjima tekmama proti Slovaški in Angliji ne bo. Razen teh treh, v katere je bil Katanec prisiljen, seveda. Osrednja branilca ostajata, zadnji vezisti prav tako.

Verjetna začetna enajsterica Slovenije na tekmi proti Malti:

Oblak; Trajkovski, Cesar, Samardžić, Skubic; Krhin; Kurtić, Verbič; Birsa; Iličić, Novaković.


Pred tekmo z Malto:

Ne spreglejte