Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
10. 11. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Rene Krhin Jasmin Kurtić

Četrtek, 10. 11. 2016, 16.00

6 let, 7 mesecev

Jasmin Kurtić in Rene Krhin

Dvojec s sredine igrišča, ki je oktobra dokončno prepričal

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jasmin Kurtić, Aljaž Struna, Rene Krhin | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Jasmin Kurtić in Rene Krhin sta se v zadnjem obdobju uveljavila kot tandem slovenske nogometne reprezentance s sredine igrišča. "Nasprotnika moramo spoštovati, a se ga ne smemo bati," sporočata pred petkovo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 na Malti.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Ta'Qaliju pomerila z Malto. V ponedeljek ob isti uri jo čaka še prijateljska tekma proti Poljski v Vroclavu, ki bo njena zadnja letos.

Oba sta člana začetne enajsterice Srečka Katanca, a zdi se, da sta povsem prepričala šele oktobra. Na tekmah proti Slovaški in Angliji, na katerih sta bila med boljšimi na igrišču. Jasno je, da bosta igrala tudi v petek, ko Slovence v kvalifikacijski skupini F čaka gostovanje pri najslabšem nasprotniku Malti. Zmaga je seveda nuja, čeprav oba opozarjata, da naloga še zdaleč ne bo tako lahka, kot si misli marsikdo.

Jasmin Kurtić: Spoštovati, a nikakor ne bati

"Čaka nas zahtevna naloga proti zahtevnemu nasprotniku. Treba bo biti potrpežljiv, ko bomo imeli žogo in ko bomo brez nje. Maltežani imajo italijanski slog nogometa, pred nami je velik izziv, a se ga ne bojimo. Če bomo igrali tako, kot smo na zadnjih dveh tekmah, ne bi smelo biti težav," pravi Jasmin Kurtić, ki je predvsem na tekmi proti Angliji blestel in je bil blizu zadetka, ki bi Sloveniji prinesel zmago.

Jasmin Kurtić je do zdaj v dresu Slovenije zadel enkrat, ob debiju. Lahko novembra poskrbi za nov gol? | Foto: Vid Ponikvar Jasmin Kurtić je do zdaj v dresu Slovenije zadel enkrat, ob debiju. Lahko novembra poskrbi za nov gol? Foto: Vid Ponikvar

Na tokratni zbor je pripotoval odlično razpoložen. Za Atalanto v italijanskem prvenstvu igra redno, moštvu iz Bergama gre sijajno. Nanizalo je štiri zaporedne zmage in je na visokem petem mestu. "Včasih ti gre v nogometu bolje, drugič slabše, a sam vedno ostajam pozitivno naravnan. Tudi zdaj je tako," pravi Črnomeljčan.

"Verjamem, da bom zadovoljen tudi po tekmi z Malto, a prostora za podcenjevanje na tej tekmi ne sme biti. Delovati moramo tako, kot smo nazadnje. Dihati moramo kot ekipa. Ne smemo podcenjevati nikogar. Proti Litvi nas je tak odnos drago stal. Če bomo pravi, bomo tekmo pripeljali h koncu, tako kot je treba," je povedal vezist, ki se lahko pohvali s 36 nastopi v dresu Slovenije.

"Želja so seveda tri točke. Verjamemo, da jih bomo osvojili, a ne smemo jih prišteti kar takoj. Najprej si jih bo treba pribojevati na igrišču. Nogomet je tak, da te vedno lahko preseneti. Žoga je okrogla. Zdaj preživljamo lepe čase, a to se lahko hitro spremeni. Poskrbeti moramo, da se ne bo," je dejal. "Treba je spoštovati vsakega, a bati se ne smemo nikogar," je dodal 27-letni vezist.

Rene Krhin v zadnjem mesecu v klubu ni igral, a pravi, da je pripravljen na nov reprezentančni izziv. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rene Krhin v zadnjem mesecu v klubu ni igral, a pravi, da je pripravljen na nov reprezentančni izziv. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rene Krhin: Ne bo rekel, da bo lažje

Njegov  leto mlajši soigralec govori podobno. "Seveda ne bo podcenjevanja, a tri točke moramo osvojiti. Moramo nadaljevati niz, ki smo ga začeli oktobra," pravi Rene Krhin, ki od zadnjih reprezentančnih tekem v klubu ni igral, saj je imel težave z zdravjem. Nastopil ni niti na zadnji tekmi španske Granade, a pravi, da je nared. "Igral nisem, ker je bila to trenerjeva odločitev. Sem povsem zdrav," je pojasnil.

"Zdaj nas čaka drugačna tekma od tistih, ki smo ju odigrali prejšnji mesec. Verjetno se bo nasprotnik zaprl in igral obrambno. Ne bom rekel, da bo lažje, a po dobrih rezultatih na zadnjih tekmah je v ekipi čutiti pozitivno naravnanost. Smo bolj samozavestni, saj zdaj vemo, česa smo sposobni, če igramo tako, kot znamo. Morali bomo pokazati podobo, kot smo jo kazali prejšnji mesec," je še povedal defenzivni vezist, ki je član reprezentance že od leta 2009, ko mu je priložnost na prijateljski tekmi v Londonu proti Angliji ponudil Matjaž Kek.

"V zadnjem obdobju smo igrali dobro, tudi posamezniki smo igrali dobro, a to je normalno. Če je ekipa dobra, do izraza pridejo tudi posamezniki. Tako moramo igrati tudi na naslednjih tekmah. Zavzeto moramo igrati v napadu in v obrambi,"  je poudaril nogometaš z 28 nastopi v dresu članske izbrane vrste. Zabil je tudi dva gola.


Pred tekmo z Malto:

Ne spreglejte