Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 3. 2016,
22.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič NK Rudar Velenje

Nedelja, 13. 3. 2016, 22.17

6 let, 7 mesecev

Milaniča že boli glava, knape razjezil sodnik (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Maribora so z zmago v Velenju razveselili trenerja Darka Milaniča, ki za Olimpijo zaostaja le še za štiri točke. Gostitelje je v slabo voljo spravila stroga izključitev Elvedina Džinića.

Vijolice so s prepričljivo zmago s 3:0 na gostovanju pri Rudarju storile kar nekaj pomembnih korakov. Darko Milanič je dosegel prvo zmago po vrnitvi na mariborski stolček, mladi napadalec Gregor Bajde je dokazal, da imenitna strelska statistika jeseni ni bila naključna, branilci naslova so si okrepili samozavest, za nameček pa izkoristili spodrsljaj Olimpije in se ji približali na štiri točke zaostanka.

Zadovoljstvo v taboru Maribora je popolno. Izžareval ga je tudi povratnik na trenerski stolček, ki je zmagal lažje od načrtov, saj so Velenjčani precejšen del srečanja igrali z desetimi igralci, zadnji sodnikov pisk pa na igrišču dočakali le z devetimi možmi.

"Veseli spoznanje, da smo zelo dobro odigrali tekmo, bili boljši in da je bil pristop izreden. Imeli smo nadzor nad igro, bili nevarni in nepredvidljivi, tako da je imel nasprotnik velike težave z nami. Po izključitvi smo imeli delo olajšano," je bil nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste, ki je kot trener z Mariborom osvojil že devet lovorik, zadovoljen s pristopom igralcev.

Trener si mora ves teden beliti glavo

V napadu je od prve minute ob kapetanu Marcosu Tavaresu ponudil priložnost izkušenemu reprezentantu Milivoju Novakoviću, ki še išče pot do prvenca v dresu 13-kratnih prvakov, in Gregorju Bajdetu.

Odločitev se mu je obrestovala, saj je mladi reprezentant dvakrat zatresel velenjsko mrežo in z 11 goli postal prvi strelec NK Maribor v tej prvoligaški sezoni, čeprav ni njegov član od samega začetka sezone. V igro je prišel tudi Jean-Philippe Mendy, tako da ima Milanič sladke skrbi pri izbiri napadalcev.

"Naloga igralcev je jasna, zmeraj enaka. Vsak mora igrati dobro in trenerju povzročati glavobol, da si bo ta ves teden belil glavo, koga naslednjič dati v igro," sporoča Izoljan, ki na srečanju v Velenju zaradi kazni in zdravstvenih težav ni mogel računati na ogromno kandidatov.

V obrambi in zvezni vrsti je pogrešal veliko igralcev, v napadu pa je računal na najmočnejša orožja in se prepričal, da vlada izjemna konkurenca.

Rudar že tako brez denarja, po novem pa še brez dveh igralcev

V njegovo kožo se bo pred prihodnjo tekmo – Velenjčane čaka gostovanje pri vodilni Olimpiji – zaradi skrbi z manjkajočimi igralci postavil Jernej Javornik. Trener Rudarja, ki ga pestijo velike finančne težave, je za določen čas izgubil Jako Ihbeisheha in Elvedina Džinića, ki sta prejela rdeča kartona. Reprezentant Palestine je bil izključen po drugem rumenem kartonu, nekdanji reprezentant Slovenije pa je neposredno prejel rdeči karton, ko je nepravilno oviral Novakovića.

Knapi po prespani noči niso skrivali razočaranja nad odločitvijo sodnika Mitje Žganca, ki je izključil Džinića. "Tudi po prepričevanju Novakovića, da prekrška ni bilo, je sodnik Žganec direktno izključil Džinića," so zapisali pri velenjskem klubu po sporni situaciji, v katero sta bila vpletena dva udeleženca SP 2010.

Ne spreglejte