Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 7. 2022,
19.10

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

La Liga Lionel Messi Lionel Messi PSG Joan Laporta FC Barcelona

Nedelja, 24. 7. 2022, 19.10

1 leto, 9 mesecev

Joan Laporta, predsednik Barcelone

"Messijevo poglavje v Barceloni še ni končano"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Joan Laporta | Joan Laporta ne izključuje možnosti, da se Lionel Messi nekega dne vrne v Barcelono. | Foto Guliverimage

Joan Laporta ne izključuje možnosti, da se Lionel Messi nekega dne vrne v Barcelono.

Foto: Guliverimage

Lionel Messi ponovno v dresu Barcelono? Ni izključeno, trdi predsednik katalonskega ponosa Joan Laporta. Čuti, da argentinskemu zvezdniku nekaj dolguje.

Barcelona Real Madrid Raphinha
Sportal Nova okrepitev Barcelone odločila nervozni in vroči el clasico

Za PSG je dal samo 11 golov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za PSG je dal samo 11 golov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lionel Messi je na 778 tekmah za Barcelono zabil 672 golov in izdatno pomagal k desetim naslovom španskega prvaka ter štirim evropskim lovorikam. Lani poleti pa je zapustil ponos Katalonije. Ob velikih dolgovih španskega prvoligaša mu nove bogate pogodbe niso več mogli ponuditi. Lani poleti je tako Argentinec odšel kot prost nogometaš v PSG. Odšel je v solzah. In sam takrat dejal, da se v Barcelono gotovo še vrne, če ne drugače, da bi tam živel po koncu kariere.

Messi ima s pariškim klubom pogodbo do poletja 2023. Govori se, da jo bo podaljšal še za eno sezono. Takrat bo star že 37 let. A predsednik Barcelone Joan Laporta v pogovoru za ESPN vrnitve Messija v njihov klub ni izključil. "Za Barcelono je najverjetneje najboljši igralec v zgodovini, najbolj učinkovit. Z njim se lahko primerja samo Johan Cruyff. A moralo se je zgoditi, da je odšel. Poskrbeti smo morali za našo prihodnost. Klub je nad igralci in trenerji. A menim, da Messijevo poglavje v Barceloni še ni končano. Naša obveza je, da poskrbimo, da se to poglavje ne bo zaprlo," je razlagal Laporta v ZDA, kjer se trenutno Barcelona mudi na pripravah. 

Lionel Messi je lani poleti takole v solzah zapustil Barcelono. | Foto: Reuters Lionel Messi je lani poleti takole v solzah zapustil Barcelono. Foto: Reuters "Ja, čutim, da mu nekaj dolgujem. Moralno, kot predsednik Barcelone, sem storil, kar sem pač moral storiti. A obenem mu kot predsednik kluba in tudi osebno nekaj dolgujem," je še dejal Laporta. Da mu čez leto ali dve uspe ponuditi dovolj bogato ponudbo za igralca takšnega kova, da bi se ta vrnil v klub. Prva sezona za Messija v Parizu sicer ni bila najboljša. Zabil je zanj skromnih 11 golov.

Barcelona je sicer pred dnevi vendarle našla ustrezno zamenjavo za Messija, ko je v svoje vrste pripeljala večkratnega kralja strelcev nemške bundeslige, Roberta Lewandowskega.

PSG Japonska
Sportal Messija in soigralce v Tokiu pričakala množica navijačev
Robert Lewandowski
Sportal Lewandowski z jasnim ciljem: Čas je, da spravimo Barcelono nazaj na pravo pot
Ne spreglejte