Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 9. 2020,
8.29

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 30. 9. 2020, 8.29

3 leta, 6 mesecev

Messi bi rad zakopal bojno sekiro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86
Lionel Messi | Simbol Barcelone Lionel Messi bi rad zakopal bojno sekiro s svojim klubom in navijači. | Foto Getty Images

Simbol Barcelone Lionel Messi bi rad zakopal bojno sekiro s svojim klubom in navijači.

Foto: Getty Images

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v ekskluzivnem intervjuju za katalonski Sport napovedal konec vojne z Barcelono, ki je bila dober mesec dni globalna tema. Navijačem in vodstvu kluba je poslal sporočilo enotnosti in pomiritve strasti, ki so se zadnjih 40 dni precej razplamtele.

"Rad bi končal prepire in nestrinjanje. Navijači Barcelone se morajo zediniti in se zavedati, da najboljše šele prihaja. Še več strasti in entuziazma, to je edini način, da dosežemo vse naše cilje, vedno združeni in vedno usmerjeni v isto smer," je v pogovoru za katalonski Sport sporočil Lionel Messi in se posul s pepelom za dejanja, poteze in izjave v zadnjem mesecu dni.

"Prevzemam vso odgovornost za svoje napake. Če sem grešil, sem to storil zato, ker sem želel, da bi bila Barcelona še boljša in še močnejša," je dejal prvi zvezdnik katalonskega velikana.

Sportal Messijeva resnica vojne z Barcelono

Nagovoril je tudi navijače, ki jih je napoved o njegovem domnevnem odhodu iz kluba močno vznemirila. "Tudi vsem članom kluba in navijačem želim poslati sporočilo. Če sem jih kakorkoli užalil, morajo vedeti, da sem to napravil z mislijo storiti čim več za naš klub in njegove interese."

Spomnimo: vsi španski mediji so 21. avgusta objavili, da se je Lionel Messi po sestanku z novim trenerjem Barcelone Nizozemcem Ronaldom Koemanom odločil, da zapusti klub, v katerem je že 20 let.

Razlogov za odločitev, ki je razburila njegove navijače, je bilo več. Od razočaranja nad padcem kakovosti v igri Barcelone, ki v prejšnji sezoni ni osvojila niti enega naslova, do sramotnega poraza Barcelone proti Bayernu v četrtfinalu lige prvakov (8:2) in nezadovoljstva z delom vodstva kluba na čelu s predsednikom Josepom Mariom Bartomeuom.

Messi je bil takrat tik pred izhodnimi vrati, na klub je že naslovil faks z zahtevo po predčasnem odhodu, a se je zaradi visoke odkupne klavzule (700 milijonov evrov) nazadnje odločil, da ostane. Messi je takrat v intervjuju za Goal.com izjavil, da ostaja, a proti svoji volji. "Z Barcelono nikoli ne bi odšel na sodišče, zato ostajam," je dejal.

Preberite še:

Luka Krajnc
Sportal Še en nor nakup Cityja, pri Unitedu pripravljajo nekaj velikega
Ansu Fati
Sportal Barcelona je še drugič zmagala, spet je blestel 17-letni Fati
Luis Suarez
Sportal Sanjski debi Suareza v dresu Atletica, Barcelona z novim trenerjem navdušila
Luis Suarez
Sportal Šest minut pred dvanajsto: konec je, Luis Suarez k Janu Oblaku!

 

Ne spreglejte