Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
23.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

Natisni članek

Nicolas Otamendi Ruben Dias Lionel Messi Lionel Messi Jadon Sancho Ousmane Dembele Nejc Mevlja nogometna tržnica poletni prestopni rok Luka Krajnc

Torek, 29. 9. 2020, 23.30

3 leta, 6 mesecev

Nogometna tržnica (29. september)

Še en nor nakup Cityja, pri Unitedu pripravljajo nekaj velikega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83
Luka Krajnc | Slovenski reprezentančni branilec Luka Krajnc bo nadaljeval kariero v Nemčiji. | Foto Reuters

Slovenski reprezentančni branilec Luka Krajnc bo nadaljeval kariero v Nemčiji.

Foto: Reuters

Torkovo dogajanje na poletni nogometni tržnici se je končalo z dvema zelo dragima nakupoma. Manchester City je za Portugalca Rubena Diasa odštel 68 milijonov evrov, Leicester City pa je z nakupom francoskega najstnika poskrbel za klubski rekord St. Etienna. Slovenski klubi imajo za prevetritev svojih ekip vedno manj časa, prestopni rok se izteče konec meseca, v večini evropskih držav pa se bo končal 5. oktobra. 

23:11

City predstavil Portugalca

20:40

Rekordni zaslužek zelenih

20:11

Sancho ostal doma, ni okužen

19:50

Covid-19: Thiago pozitiven

19:21

Arsenal se ne preda

19:17

Dembele v Man Utd?

17:11

K Juventusu za 60 milijonov?

16:58

Iz Chelseja k Tottenhamu?

16:42

Morda Cavani, morda Jović

15:01

Tudi žena ni ostala tiho

14:52

Iz Milana v Lyon

13:02

Brazilec v Lazio

12:33

Barcelona se ne da ...

12:26

Bjelica se ne ustavlja

12:17

Opravičilo lastnika Fulhama

12:07

Zidane se je odločil ...

11:59

Uradno: Mevlja v Gorico

11:52

Lazio ga je priklenil do 2025

11:46

Krovi se vrača v WBA

11:34

Luka Krajnc v Nemčijo!

11:30

Pa začnimo!

  • 23:18

    Lahko noč!

    V večini držav se poletni prestopni rok bliža koncu, temu primerno je tudi iskanje okrepitev pri tistih klubih, ki še iščejo pot do boljšega kadra. Zanimivo dogajanje se obeta tudi v prihodnjih dneh, v igri je še nekaj znanih imen, ki bi lahko v kratkem zamenjala delodajalca. Za danes pa lahko noč. Spočijte se, sreda bi bila lahko zelo pestra.

  • 23:11

    City predstavil Portugalca

    68 milijonov! Manchester City, veliki zapravljivec in znan nakupovalec dragih obrambnih igralcev, je potrdil, da je za branilca Benfice Rubena Diasa odštel kar 68 milijonov evrov. S tem se je portugalski reprezentant na seznamu največjih poletnih prestopov tega leta prebil na četrto mesto.

    V obratno smer se je preselil 32-letni Argentinec Nicolas Otamendi, za katerega so orli iz Lizbone, ki jim je v tej sezoni spodletelo v kvalifikacijah za ligo prvakov, odšteli 15 milijonov evrov.

    23-letni Dias je podpisal petletno pogodbo za Manchester City, kjer ga bo vodil Josep Guardiola. City se bo v sredo v angleškem ligaškem pokalu pomeril z Burnleyjem, strateg angleškega podprvaka pa načrtuje, da bo sestavil ekipo večinoma iz mlajših igralcev in spočil najboljše posameznike.

  • 22:16

    Rennes kupil novega vratarja

    Francoski prvoligaš Rennes, ki bo letos nastopil v skupinskem delu lige prvakov, je hitro našel zamenjavo za vratarja. Namesto Edouarda Mendyja, ki je odšel v London k Chelseaju (danes že brani na tekmi ligaškega pokala proti Tottenhamu), je iz Dijona pripeljal 27-letnega Senegalca Alfreda Gomisa in z njim sklenil petletno sodelovanje. Zanj bo plačal okrog 15 milijonov evrov, kar je bistveno manj, kot je zaslužil od prodaje Mendyja (okrog 25 milijonov evrov).

  • 20:40

    Rekordni zaslužek zelenih

    Nov rekord St. Etienna. Zmagoviti francoski klub, za katerega je vrsto let igral slovenski napadalec Robert Berić, je sklenil dogovor z Leicester Cityjem. Lisice so se odločile za nakup 19-letnega branilca Wesleyja Fofane, za katerega bodo morale odšteti vsaj 35 milijonov evrov.

    Zeleni niso še nikoli iztržili toliko denarja za igralca. Za prodajo so se odločili zaradi nič kaj rožnatih časov, saj je koronakriza prizadela klub in ga prisilila k prodaji obetavnega branilca, o katerem bi lahko slišali še veliko lepega.

  • 20:11

    Sancho ostal doma, ni okužen

    Manchester United si je dolgo časa prizadeval, da bi na Old Trafford pripeljal Jadona Sancha. Želja se mu ni uresničila, rumeno-črni niso sprejeli nobene izmed njegovih ponudb. Te niso bile skromne, zadnja je ponujala celo trimestno število v milijonih evrov, a so pri nemškem velikanu iz Dortmunda ocenili, da je to premalo.

    Nemški Sky poroča, kako je bil Manchester United za mladega angleškega zvezdnika, rojenega v tem tisočletju, pripravljen plačati 100 milijonov evrov (80 milijonov takoj, nato pa še 20 milijonov prek bonusov). Rumeno-črni so za krilnega napadalca zahtevali 120 milijonov evrov, verjetnost, da bi se Sancho vrnil na Otok, pa je bila še toliko manjša, ker so iz vodstva Borussie ves čas prihajala znamenja, češ da Sancho sploh ni na prodaj.

    Borussia se bo v sredo v nemškem superpokalu pomerila z Bayernom, Sancho pa se ni odpravil na pot. Nekateri otoški mediji so v tem že prepoznali znamenje, da se je morda dogovoril z rdečimi vragi, a je mladi Anglež (podobno velja za vratarja Romana Bürkija) ostal doma zaradi respiratornih težav. V ponedeljek sta opravila testiranje na novi koronavirus, oba sta bila negativna.

  • 19:50

    Covid-19: Thiago pozitiven

    Šok v Liverpoolu. Španski zvezdnik Thiago Alcantara, ki se je nedavno iz vrst evropskega prvaka Bayerna preselil na Otok in poskrbel za enega od bolj odmevnih poletnih prestopov, je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus. Devetindvajsetletni zvezni igralec v ponedeljek ni kandidiral za prvenstveni dvoboj, v katerem so njegovi soigralci na Anfieldu premagali Arsenal s 3:1, pred tem je manjkal tudi na dvoboju ligaškega pokala proti Lincolnu (7:2).

    Klubski zdravnik Liverpoola sporoča, da ima le blage simptome, sicer pa je v dobrem zdravstvenem stanju. Špancu, okuženemu z novim koronavirusom, so odredili samoizolacijo, tako da trener Jürgen Klopp nekaj časa ne bo mogel računati na njegovo pomoč. Manjkal naj bi na vsaj dveh tekmah. ''V samoizolaciji bo upošteval pravila. Upajmo, da se bo vrnil čim prej,'' je povedal klubski zdravnik Jim Moxon.

    Thiago je sicer eden izmed desetih okuženih po zadnjem testiranju v angleškem prvenstvu, drugih imen še niso razkrili. Rdeči se bodo v četrtek v osmini finala ligaškega pokala še drugič ta teden pomerili proti Arsenalu, v nedeljo pa jih v 4. krogu državnega prvenstva čaka gostovanje pri v tej sezoni zelo uspešni Aston Villi.

  • 19:21

    Arsenal se ne preda

    Francoski L'Equipe piše, da se pri Arsenalu še niso predali v želji, da v London spravijo mladega vezista Lyona Houssema Aoarja. Londončani naj bi za 22-letnika danes v Lyon poslali ponudbo v vrednosti 38 milijonov evrov, a so spet naleteli na negativen odgovor. Lyon si želi vsaj 50 milijonov evrov. Po informacijah, ki prihajajo od virov blizu Arsenala, pa naj bi se ta že v prihodnjih dneh oglasil z novo, višjo ponudbo.

    Houssem Aouar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 19:17

    Dembele v Man Utd?

    Španski AS je v javnost spravil bombastično novico o tem, da se obeta velik posel med Barcelono in Manchester Unitedom. Angleži naj bi bili namreč tik pred tem, da iz Barcelone v svoje vrste ob odškodnini, ki naj bi se gibala med 50 in 60 milijoni evrov, pripeljejo Ousmaneja Dembeleja.

    S prodajo francoskega napadalca, ki je v Barcelono pred tremi leti iz Borussie Dortmund prišel za kar 138 milijonov evrov, bi tako Katalonci dobili potreben denar, s katerim bi potem iz Lyona pripeljali nizozemskega napadalca Memphisa Depaya, ki je velika želja novega trenerja Barcelone Ronalda Koemana. Z izkušenim nekdanjim napadalcem Manchester Uniteda sta namreč odlično sodelovala v nizozemski reprezentanci.

    Dembele je član Barcelone sicer od leta 2017, ko je k njej prišel kot izjemno obetavni 20-letnik, a v tem obdobju ni upravičil visokih pričakovanj. Več kot na igrišču je bil na bolniškem dopustu, v tem času pa za Katalonce v 75 nastopih zabil 19 golov in prispeval še 16 asistenc.

    Ousmane Dembele | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 17:11

    K Juventusu za 60 milijonov?

    Juventus še razmišlja o okrepitvi v napadu. Čeprav se je nedavno iz Madrida vrnil Španec Alvaro Morata, v ekipo pa se je hitro vključil mladi Šved Dejan Kulusevski, se italijanski prvak zanima za zvezdnika Fiorentine Federica Chieso. Sin nekdanjega italijanskega reprezentanta Enrica Chiese je star 22 let in bi lahko kot krilni napadalec pri Juventusu igral na obeh straneh.

    Po poročanju časnika La Repubblica je Juventus poslal v Firence ponudbo, po kateri bi za dveletno posojo Chiese plačal Fiorentini 20 milijonov evrov, nato pa bi ga odkupil za 40 milijonov evrov. Skupno bi torej vijolice iz Toskane zanj zaslužile kar 60 milijonov evrov, pri Juventusu pa bi lahko klub zapustila Douglas Costa in Daniele Rugani, oba najbolj povezujejo s selitvijo na Otok k Manchester Cityju.

  • 16:58

    Iz Chelseja k Tottenhamu?

    Po silnih nakupih Chelseaja je v zadnji vrsti londonskega kluba brez mesta v začetni postavi ostal Antonio Rüdiger. Sedemindvajsetletni nemški branilec bi lahko zaradi tega zamenjal okolje in se preselil drugam. Po poročanju Sky Sport se zanj zanimajo pri mestnem tekmecu Tottenhamu. Zanimivo je, da se bosta londonska velikana danes pomerila v angleškem ligaškem pokalu. Bo na igrišču tudi temnopolti Nemec, ki ima afriške korenine, saj prihaja njegova mati iz države Sierra Leone?

    Antonio Rüdiger | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Če bi se preselil k Tottenhamu, bi bilo to veliko presenečenje na Otoku, kjer še pomnijo Nemčeve obtožbe, kako so ga navijači Tottenhama po enem izmed londonskih derbijev napadali z zbadljivkami in ga poniževali. To bi bil tudi prvi primer tovrstnega sodelovanja med kluboma po letu 2009, ko je iz Chelseaja k Tottenhamu prestopil Carlo Cudicini.

    Za Rüdigerja, ki ga pogodba z modrimi veže še dve leti, se zanimajo tudi pri PSG, West Hamu in Barceloni, na seznamu morebitnih snubcev omenjajo celo angleškega prvaka Liverpool. Če bi Rüdiger odšel k Totetnhamu, bi bilo to veliko razočaranje zlasti za francoskega prvaka, ki lovi 32-kratnega nemškega reprezentanta že dalj časa. 

  • 16:42

    Morda Cavani, morda Jović

    Manchester United, eden od najbogatejših nogometnih klubov na svetu, želi pred koncem prestopnega roka okrepiti napad. Rdeči vragi so se po poročanju Sky Sport ogreli za Urugvajca Edinsona Cavanija, ki po tem, ko je končal sodelovanje s PSG (zanj je na 301 tekmi dosegel okroglih 200 zadetkov!), še ni našel novega delodajalca. Angleškemu velikanu za dolgolasega Južnoameričana ne bi bilo treba odšteti odškodnine, saj je Cavani prost igralec.

    Na Old Traffordu pa bi lahko v nadaljevanju sezone zaigral tudi 22-letni Luka Jović. Mladi srbski napadalec, ki pri madridskem Realu za zdaj ni upravičil pričakovanj, bi se lahko preselil na Otok kot posojen ''beli baletnik''. Časa je vedno manj, saj se bodo vrata prestopnega roka v Španiji zaprla v ponedeljek. Za Jovića se sicer zanimajo tudi trije italijanski snubci. To so Roma, Milan in Handanovićev Inter. Po poročanju španskega športnega dnevnika AS ima v tem trenutku največ možnosti za sklenitev posla z Realom rimski klub.

  • 15:01

    Tudi žena ni ostala tiho

    Slaba voljo ob nič kaj prijateljskem razhodu Barcelone in napadalca Luisa Suareza je še vedno prisotna. Svoje si ob vsem skupaj misli tudi Urugvajčeva žena Sofia Balbi. "To si zaslužiš, kako lepo je videti, da se spet smeješ," je ob moževi fotografiji s sanjskega debija v dresu Atletica, ko je Suarez dosegel dva zadetka in dodal še podajo, zapisala Sofia in še sama usmerila puščico proti vodstvu katalonskega velikana.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Esto es lo que vos te mereces!! Que lindo volver a verte reir! #grandepa #teamamos

    A post shared by Sofi (@sofibalbi) on

  • 14:52

    Iz Milana v Lyon

    Očitno je posel sklenjen, vsaj tako odločno poročajo italijanski in francoski mediji. Brazilec Lucas Paqueta se iz AC Milana seli v Lyon. Vrednost prestopa je 20 milijonov evrov, ofenzivni vezist, ki je januarja 2019 iz Flamenga prestopil za več kot 38 milijonov evrov, pa bo s francoskim velikanom podpisal petletno pogodbo. Paqueta je v sezoni in pol za rossonere na 44 tekmah dosegel en samcat zadetek.

  • 13:02

    Brazilec v Lazio

    Vezist Manchester Uniteda Andreas Pereira, ki ga navijači rdečih vragov čakajo že vrsto let, da naredi korak naprej, a se to ne zgodi, se seli v Italijo. Brazilec bo eno leto kot posojen igralec branil barve Lazia, Rimljani pa ga bodo lahko po sezoni kupili za 27 milijonov evrov.

    Tako piše v pogodbi, a že zdaj je jasno, da bo po zadnji Lazievi tekmi te sezone Pereira prišel nazaj na Old Trafford. Dodajmo še, da si bosta United in Lazio delila plačo, nekaj več kot polovico jo bodo 24-letnemu vezistu nakazovali Italijani.

  • 12:33

    Barcelona se ne da ...

    Po poročanju španskih medijev (Mundo Deportivo, katalonski radio) je Barcelona zavrnila 150 milijonov evrov težko ponudbo Manchester Uniteda za nakup 17-letnega bisera Ansuja Fatija.

    Španski napadalec, ki je trenutno najbolj vroč najstnik na svetu, je imel pred podaljšanjem pogodbe odkupno klavzulo 170 milijonov evrov, a po poročanju katalonskega radia naj bi ta zdaj znašala že 400 milijonov evrov. Kaj lahko še dodamo na to, Barcelone in njene nerazumne klavzule, a očitno ne želijo ničesar prepustiti naključju.

    Ansu Fati | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 12:26

    Bjelica se ne ustavlja

    Tako kot kupuje Chelsea na Otoku, se na Balkanu ne ustavlja Osijek, ki ga je prevzel trofejni hrvaški strokovnjak Nenad Bjelica.

    Po poročanju spletne strani germanijak.hr si Bjelica želi nekdanjega ljubljenca Maria Šituma, ki je po odhodu iz turškega Kayserisporja ostal brez kluba. Bjelica in Šitum sta več sezon sodelovala pri zagrebškem Dinamu.

  • 12:17

    Opravičilo lastnika Fulhama

    Po tretjem porazu Fulhama v premier league se je oglasil solastnik londonskega kluba Tony Khan in se opravičil navijačem ter napovedal prihode novih igralcev. "Vse od Wembleyja iščemo okrepitve v osrčju obrambe, a vsega skupaj nam še ni uspelo realizirati. Obljubim, da bomo hitro našli rešitev ter boljše predstave naše ekipe. Pokazali smo veliko premalo, zelo mi je žal," je zapisal.

  • 12:07

    Zidane se je odločil ...

    Španski El Chiringuito trdi, da se je trener Reala Zinedine Zidane odločil, da v ekipi zadrži napadalca Borjo Mayorala, srbskega napadalca, ki ga je beli balet drago plačal (60 milijonov evrov), Luko Jovića pa bo poslal na posojo. Čeprav Zidane že dalj časa obupuje nad Srbom, se je več čas pisalo o obratnem scenariju, a prišlo je do preobrata.

    Hitro se pa se pojavile govorice tudi o tem, da bo Jović kariero nadaljeval v Italiji. Najverjetneje pri Romi, zanj pa naj bi se zanimal tudi AC Milan in tudi Inter, a vprašanje, ali ga to zanima. Tam sta kralja napada veliki Zlatan Ibrahimović (AC Milan) in belgijski orjak Romelu Lukaku (Inter).

  • 11:59

    Uradno: Mevlja v Gorico

    To, kar je Gorica na hudomušen način namignila že včeraj, je danes le potrdila. Do konca sezone ji bo pomagal tudi branilec Nejc Mevlja, dvojček slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje

    Visokorasli branilec je v Sloveniji branil tudi barve Maribora, bogate mednarodne izkušnje (več kot 150 tekem na tujem) pa je nabiral na Škotskem pri Livingstonu, v Romuniji pri Panduriiju in v BiH pri Zrinjskem iz Mostarja, v FC Pegasus v Hongkongu ter ne nazadnje pri švicarskem Schaffhausenu, kjer je preživel zadnje štiri sezone. Več tukaj.

    📝Nejc, dobrodošel nazaj! 🔵⚪ Več na: https://bit.ly/33c84FV #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi

    Objavil/a ND Gorica dne Torek, 29. september 2020
  • 11:52

    Lazio ga je priklenil do 2025

    Eden od nosilcev Lazia Luis Alberto bo še dolgo igral v Rimu. Podpisal je novo petletno pogodbo. Španec, ki je leta 2016 zgolj za štiri milijone prestopil iz Liverpoola, je za Lazio v štirih sezonah zbral 135 nastopov, dosegel je 26 zadetkov.

  • 11:46

    Krovi se vrača v WBA

    Nekdanji mladi hrvaški reprezentant Filip Krovinović se v WBA, kjer je bil v pretekli sezoni eden glavnih krivcev angleške ekipe, da se je ta uvrstila v premier league. Član Benfice je že v pretekli sezoni na Otoku igral kot posojen nogometaš, zdaj pa so se Portugalci in Angleži dogovorili še za enoletno sodelovanje. O tem se je govorilo že dolgo, danes pa je vse skupaj postal tudi uradno. 

    Krovi je svojo člansko kariero začel leta 2012 v ekipi Zagreba, tri leta kasneje pa je za 800 tisočakov odšel na Portugalsko k ekipi Rio Ave, kasneje pa je prestopil k Benfici, kjer pa se ni naigral.

  • 11:34

    Luka Krajnc v Nemčijo!

    Občasni slovenski reprezentant in član ekipe Forsinone Luka Krajnc se iz druge italijanske lige seli v drugo nemško ligo, in sicer k Fortuni iz Düsseldorfa, kjer bo igral kot posojen nogometaš. Krajnc bo v Nemčiji predvidoma do konca sezone, kluba pa sta se dogovorila, da ga Fortuna nato lahko tudi odkupi.

    Krajnc ima za sabo bogato kariero v Italiji. Med drugim je igral za Genoo, Ceseno, Cagliari, Sampdorio in Frosinone. V serie A je zbral 34 nastopov, v serie B pa 104.

  • 11:30

    Pa začnimo!

    Mi smo nazaj, malce kasneje kot po navadi, a zamudili nismo prav nič. Začnimo pa kar z novico iz Nemčije, kjer bo po novem igral še en Slovenec.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Sportal Nevsakdanja naznanitev okrepitve v Sloveniji, nov nor posel v Zagrebu
Luka Elsner
Sportal Luka Elsner je izgubil službo v Franciji

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska, Anglija*
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
19. oktober: Hrvaška

* angleški klubi iz premier league bodo lahko nadaljevali z nakupi ali posojami igralcev do 16. oktobra, a bodo lahko sklepali posle le z angleškimi klubi iz nižjih lig

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Ruben Dias Benfica Manchester City 68.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Ne spreglejte