Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
23.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,56

Natisni članek

Manchester City Jose Mourinho Josep Guardiola Ruben Dias nogometna tržnica poletni prestopni rok

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 23.45

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (28. september)

Nevsakdanja naznanitev okrepitve v Sloveniji, nov nor posel v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,56

Za nami je zanimiv ponedeljek na poletni nogometni tržnici. Kaj se je dogajalo? Preverite spodaj.

23:44

Izklapljamo se

23:43

Lautaro bo očitno ostal

22:18

H Gorici prihaja Mevlja

21:37

Nov nor posel Zagrebčanov

21:16

Man Utd obupal nad Sanchem

19:58

Strm padec ganskega zvezdnika

19:26

Iz Reala k Romi

18:59

Barcelona išče napadalca

18:51

Gabonec je zavrnil Barco

18:25

Iz Porta na Kitajsko

18:01

Elsner izgubil službo

14:13

Slab debi za Higuaina

13:59

Slovenca dobila družbo

13:37

Mainz odpustil trenerja

13:32

To je nogometna tržnica

12:18

Preobrat pri Bayernu

12:12

Nov vezist v Kidričevem

11:19

Iz Francije v PSV

08:57

Spet so ga razjezili sodniki

07:47

Koulibaly ostaja?

07:38

Tuchel vse bolj obupan

07:20

Bayern je počuti izdanega

00:40

City globoko segel v žep!

00:32

Dobro jutro!

  • 23:44

    Izklapljamo se

    To je to za danes. Upamo, da ste bili zadovoljni z dogajanjem, dolgčas prav gotovo ni bilo. Kako bo jutri? Spremljajte nas. Do takrat pa ... Lahko noč!

  • 23:43

    Lautaro bo očitno ostal

    O zanimanju Barcelone za argentinskega zvezdnika Interja Lautara Martineza se je pisalo mesece, naklonjenost je bila obojestranska, a je zdaj vse bolj jasno, da z njegovo selitvijo v Španijo vsaj za zdaj ne bo nič. Toliko bolj zato, ker zdaj iz Milana prihajajo informacije, da so se pri Interju z njim že dogovorili za podaljšanje veljavne pogodbe, ki poteče leta 2023. Ko bo podpisal novo pogodbo, bo ta 23-letni napadalec z Interjem povezan do leta 2025, v novi pogodbi pa bo zapisana tudi odkupna klavzula v višini vratolomnih 170 milijonov evrov.

    Lautaro Martinez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 22:18

    H Gorici prihaja Mevlja

    Po Etienu Velikonji bo novopečeni slovenski prvoligaš Gorica k sebi očitno vrnil še enega nekdanjega svojega nogometaša, in sicer branilca Nejca Mevljo, ki se h Gorici vrača še drugič, potem ko je zanjo igral že v sezoni 2015/16. Vmes je od leta 2012, ko jo je prvič zapustil, igral še za Maribor, škotski Livingston, romunski Pandurii, bosanski Zrinjski in nazadnje v Švici za Schaffhausen.

    Nejc Mevlja | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Pri Gorici podpisa pogodbe s 30-letnim branilcem vsaj uradno še niso potrdili, so pa prihod brata nekoliko bolj uveljavljenega reprezentanta Mihe Mevlje naznanili na prav poseben, nevsakdanji način. Z delitvijo statusa, ki ga je na enem izmed družabnih omrežij delil Fabrizio Romano, italijanski guru dogajanja na nogometni tržnici, ki vseskozi skrbi za sveže in zelo pogosto natančne informacije o dogajanju na njej. Očitno je v polno zadel tudi tokrat.

    "Zadnje malenkosti prestopa bodo urejene še danes. Nogometaš se je že dogovoril in se je tudi pogovarjal s trenerjem. Uradno potrditev pričakujte jutri zjutraj," je zapisal Romano, na uradnem kanalu Gorice pa so mu prikimali in zapisali: "Pred njim pa res ne moreš ničesar skriti …"

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    🙄 🤷‍♂️ Pred njim pa res ne moreš ničesar skriti ... #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi

    A post shared by ND Gorica (@ndgorica) on

  • 21:37

    Nov nor posel Zagrebčanov

    Dinamo iz Zagreba je v zadnjih letih poskrbel že za kopico bombastičnih izhodnih prestopov, zdaj pa je poskrbel za še enega. Danes so pri hrvaškem prvaku potrdili, da so se s polfinalistom prejšnje sezone lige prvakov dogovorili za prodajo komaj 18-letnega Joška Gvardiola, ki je z Nemci že podpisal petletno pogodbo, v Leipzig pa se bo preselil čez eno leto. Do konca sezone bo s statusom posojenega člana RB Leipziga namreč še igral v Zagrebu.

    Ta zelo obetavni branilec je sicer učenec nogometne šole Dinama, za njegovo člansko ekipo pa je odigral vsega 16 tekem, kar pomeni, da bodo Zagrebčani na njegov račun prejeli milijon evrov za vsako tekmo, ki jo je odigral v njihovem dresu, če se malce pošalimo.

    Dinamo tako nadaljuje noro donosne posle v tem tisočletju, odkar na Maksimirju vse niti vleče – prej v ospredju, po novem pa v ozadju – zloglasni Zdravko Mamić. Prodaja Gvardiola se je, čeprav gre za astronomsko vsoto, ki je trikratnik najvišje prodaje kakšnega slovenskega kluba, razvrstila šele na četrto mesto prodaj v zgodovini Dinama. Rekorder je Marko Pjaca, ki je leta 2016 v Juventus odšel za 23 milijonov evrov. Na drugem mestu sta Dani Olmo, ki je lani odšel v RB Leipzig za 21 milijonov evrov, enako vsoto pa je za poznejšega dobitnika zlate žoge Luko Modrića leta 2009 odštel londonski Tottenham.

    Mimogrede, Dinamo je do zdaj za 10 ali več milijonov evrov prodal že 11 nogometašev …

  • 21:16

    Man Utd obupal nad Sanchem

    Manchester United je vse poletje lovil mladega angleškega zvezdnika Borussie Dortmunda Jadona Sancha in menda nove ponudbe, da bi ga zvabil na Old Trafford, dal tudi v teh dneh, a naj bi po pisanju Sky Sportsa pri Unitedu zdaj dokončno obupali nad njim in se predali. Nemci namreč za 20-letnega krilnega napadalca zahtevajo preveč, vsaj 120 milijonov evrov. V Manchestru Unitedu so ponudbo zviševali do 90 milijonov evrov, višje pa ne nameravajo iti, tako da so vsaj za zdaj zamisel o tem, da angleškega reprezentanta zvabijo nazaj na Otok, opustili.

    Jadon Sancho | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 19:58

    Strm padec ganskega zvezdnika

    Kevin-Prince Boateng, v Nemčiji rojeni ganski reprezentant, ki se je najbolj izkazal pri Schalkeju in Milanu, je v nekaj več kot letu dni prepotoval pot od tega, da je igral za Barcelono, do tega, da se pri 33 letih podaja v drugo italijansko ligo. Po ne preveč uspešni epizodi pri Fiorentini, ki ga je vmes posodila v Bešiktaš, je namreč dokončno zapustil Firence in se podal k drugoligašu Monzi, pri katerem so se danes pohvalili z njegovim prihodom.

  • 19:26

    Iz Reala k Romi

    Napadalec madridskega Reala Borja Mayoral, ki je v zadnjih dveh letih s statusom posojenega člana kraljevega kluba v Španiji igral za Levante, v tem času pa zanj v 69 tekmah zabil 14 golov, tudi v tej sezoni ni v resnih načrtih trenerja Zinedina Zidana.

    Zato bo ta 23-letnik tudi to sezono verjetno preživel kje drugje, po zadnjih informacijah pa je to očitno Italija. Mayoral naj bi namreč kmalu postal član tamkajšnjega prvoligaša Rome. Tudi v Rimu bo nekdanji mladi španski reprezentant igral kot posojen član Reala, s katerim ima pogodbo do leta 2021.

    Mayoral, ki je učenec nogometne šole Reala, je za španske prvake do zdaj odigral vsega 32 tekem in zabil sedem golov.

    Borja Mayoral | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:59

    Barcelona išče napadalca

    "S tem se ukvarjamo in iščemo napadalca," je po nedeljskem sijajnem debiju na klopi Barcelone, zmagi nad Villarrealom s 5:0 v prvem krogu španskega prvenstva, povedal njen trener Ronald Koeman in potrdil informacije o tem, da Barcelona išče napadalca, potem ko je njene vrste zapustil tretji najboljši strelec v zgodovini kluba Luis Suarez (in medtem pri Atleticu Madridu takoj navdušil).

    Ob uvodu v novo sezono je sicer z dvema goloma zablestel komaj 17-letni Ansu Fati, prav tako pa je v klub prišel mladi brazilski napadalec Trincao, a Barcelona pogreša predvsem številko devet. Še vedno naj bi se Katalonci spogledovali z nizozemskim zvezdnikom Lyona Memphisom Depayem, v želji, da ga pripeljejo k sebi, pa Francozom ponujajo branilca Samuela Umtitija, na katerega novi trener ne računa.

    Ronald Koeman | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:51

    Gabonec je zavrnil Barco

    Kapetan Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang se je nekaj časa spogledoval z odhodom iz Londona, a je potem z Arsenalom letos poleti podaljšal sodelovanje, zdaj pa je gabonski zvezdnik razkril, kaj se je z njim dogajalo v zadnjih mesecih, in izdal, da je na njegova vrata potrkala tudi Barcelona.

    "Bilo je nekaj klubov, najbolj vztrajna je bila Barcelona, a moja prioriteta je bila, da ostanem v Arsenalu. Predvsem iz dveh razlogov. Prvi je trener Mikel Arteta, drugi pa ljubezen navijačev, ki jo čutim v Londonu," je pojasnil najboljši strelec Arsenala, ki je zanj v 112 nastopih zabil 72 golov, prispeval pa je še 16 asistenc. V London je pred dvema letoma iz Borussie Dortmund prišel za 63,75 milijona evrov.

    Arsenal Aubameyang | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:25

    Iz Porta na Kitajsko

    Navijače Porta je razžalostila novica, da se po treh letih in pol igranja v njihovem klubu od Porta poslavlja brazilski napadalec Tiquinho Soares, ki je za nekdanji klub Zlatka Zahovića v 140 nastopih zabil 65 golov in prispeval še 18 asistenc. Ta 29-letni napadalec se seli na Kitajsko, kjer je tamkajšnji prvoligaš Tianjin Teda zanj odštel 5,5 milijona evrov odškodnine.

    Tiquinho Soares | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:01

    Elsner izgubil službo

    Iz vrst francoskega drugoligaša Amiensa so se po ne najboljšem štartu v novo sezono - Amiens je v prvih petih krogih zbral le pet točk - odločili za trenersko menjavo, kar pomeni, da je Luka Elsner, edini slovenski trener, ki je delal v najboljši ligi v deželi svetovnih prvakov Francozov, ostal brez službe. Več o tem ...

  • 14:13

    Slab debi za Higuaina

    Argentinski nogometni zvezdnik Gonzalo Higuain, ki se je pred desetimi dnevi iz Juventusa preselil v Inter iz Miamija, je ponoči v profesionalni ameriški nogometni ligi MLS dočakal debi. A tega se ne bo rad spominjal.

    Njegov Inter je kar z 0:3 klonil pred Philadelphio, Argentinec pa je pri 2:0 grdo zgrešil tudi enajstmetrovko in se nato ob provokacijah nasprotnikov zapletel še v pretep.

  • 13:59

    Slovenca dobila družbo

    Hrvaški prvoligaš Osijek se še naprej krepi. Po podpisu pogodbe z Mariem Jurčevićem in Damjanom Boharjem se je ekipi pridružil še otrok Hajduka in mladi hrvaški reprezentant Josip Vuković, ki je nazadnje igral za portugalski Maritimo. Na Portugalskem mu je potekla pogodba, zdaj pa bo kariero nadaljeval v domovini.

  • 13:37

    Mainz odpustil trenerja

    Achim Beierlorzer ni več trener nemškega nogometnega prvoligaša Mainza, so sporočili iz nemškega kluba. Začasno bo na trenersko klop sedel njegov dozdajšnji pomočnik Jan-Moritz Licht.

    Mainz je v novi sezoni zmagal s 5:1 nad nižjeligašem v nemškem pokalu, a izgubil obe uvodni tekmi bundeslige; najprej z 1:3 proti RB Leipzigu Slovenca Kevina Kampla, nato pa pretekli konec tedna še proti Stuttgartu (1:4).

  • 13:32

    To je nogometna tržnica

    Direktor Juventusa Fabio Paratici je v pogovoru za Sky Sports priznal, da so bili res blizu podpisa pogodbe z Edinom Džekom. "Vse je bilo zelo blizu, nato pa je v vodo padel prestop Milika v Romo in vse je splavalo po vodi. K sreči se je nato na trgu pojavil Morata. Res ga obožujemo tukaj. To je čar prestopnega roka. Vse se lahko spremeni v 24 urah," je delal.

    Edin Džeko | Foto: Sportida Foto: Sportida

  • 12:18

    Preobrat pri Bayernu

    Medtem ko je bil Javi Martinez že na izhodnih vratih Bayerna, je zgodba dobila preobrat. Po pisanju Bilda ne bi bilo nič nenavadnega, če junak superpokalne tekme v Budimpešti ostane v Münchnu. Bavarci iščejo okrepitev na položaju osrednjega vezista, a za zdaj je še niso našli.

    Javi Martinez | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 12:12

    Nov vezist v Kidričevem

    Slovenski nogometni prvoligaš Aluminij je sporočil, da se je rdeče-belim pridružil 24-letni Hrvat Roko Prša. Vezist v Kidričevo prihaja iz ravenskega drugoligaša Fužinarja. Več tukaj.

    🔴⚪️ se je pridružil Roko Prša. Več o prihodu si lahko preberete v spodnji novici ... 👇 #rdecebeli #klubnasihsrc

    Objavil/a NK Aluminij dne Ponedeljek, 28. september 2020
  • 11:19

    Iz Francije v PSV

    Imamo prvi večmilijonski prestop dneva. V roke sta si segla Toulouse in PSV, ki bo po novem lahko računal na nogometaša iz Slonokoščene obale Ibrahima Sangareja. Nizozemci bodo Francozom nakazali devet milijonov evrov.

    22-letni defenzivni vezist je z nizozemskim velikanom, ki smo ga pred dnevi lahko videli na delu tudi na Fazaneriji, podpisal petletno pogodbo.

  • 10:39

    Lazio se zanima za dva

    Po poročanju italijanskih medijev se rimski Lazio zanima za nogometaša Arsenala in Manchester Uniteda. Govora je o branilcu topničarjev Shkodranu Mustafiju in vezistu rdečih vragov Andreasu Pereiri. Za Nemca ponujajo 2,5 milijona evrov, Brazilca pa si želijo sprva le izposoditi.

  • 10:35

    Senegalec nazaj v Italijo

    Keita Balde, nekdanji nogometaš Lazia, ki se je poleti leta 2017 za kar 30 milijonov evrov preselil v Monaco, se vrača v Italijo. Senegalec, ki je v dveh sezonah pri Monačanih odigral 57 tekem in dosegel 16 zadetkov, eno sezono pa pri Interju igral kot posojen nogometaš, je pred podpisom pogodbe s Sampdorio.

    Sprva bo v Genovi igral kot posojen nogometaš, po koncu sezone pa ga bodo lahko kupili za deset milijonov evrov.

  • 08:57

    Spet so ga razjezili sodniki

    Tottenham je v nedeljo v zadnjih sekundah tekme izgubil dve točki. Sodniki so po ogledu posnetka Newcastle nagradili z enajstmetrovko, česar najbrž ne bi smeli storiti. O tem je trdno prepričan tudi trener Londončanov Jose Mourinho, ki je po tekmi jasno pokazal, kaj si o vsem skupaj misli.

    "Če bi se želel znebiti nekaj denarja, bi ga dal v dobrodelne namene, nikakor pa ne Angleški nogometni zvezi (FA), zato o tem ne bom govoril," je dejal kontroverzni portugalski strokovnjak.

    Mourinho se je jezil tudi na Instagramu. Objavil je fotografijo izpred desetih let, ko je sedel na klopi Interja. "Vklenite sodnike," bi lahko opisali vse skupaj. Tudi v Italiji se je velikokrat pritoževal nad sojenjem in z gesto prekrižanih rok namignil na korupcijo.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A 10 year old picture

    A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho) on

  • 07:47

    Koulibaly ostaja?

    Direktor Napolija Cristiano Giuntoli verjame, da bo steber obrambe Kalidou Koulibaly, ki si ga želijo številni velikani, ostal v klubu. Sinjemodri so že kupili branilca iz Benfice, tako edini preostali resen snubec ostaja le še PSG, ki išče zamenjavo za Thiaga Silvo. Trener Neapeljčanov Gennaro Gattuso, ki je z Napolijem pretekli konec tedna razbil Genoo, odličnega branilca noče izgubiti, zato, kljub besedam direktorja, ne bo miren, dokler ne bo konec prestopnega roka. Zgodi se lahko še marsikaj.

    Kalidou Koulibaly | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 07:38

    Tuchel vse bolj obupan

    Trener PSG Thomas Tuchel je vse bolj obupan. Sezona se je že dobro začela, Parižani pa za zdaj niso pripeljali prav nič. Ekipo je zapustilo veliko igralcev, med drugim tudi Thiago Silva in Edinson Cavani, zamenjav pa za zdaj ni. "Resnično upam, da se bo to zgodilo. Vsi vemo, da kdo vse je odšel," je po nedeljski zmagi v francoskem prvenstvo dejal nemški strokovnjak.

    Thomas Tuchel | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 07:29

    Manchester United je vrgel oko na vezista Chelseaja N'Goloja Kanteja, poroča Dailly Mirror. Čeprav je francoski vezist član prve enajsterice trenerja Franka Lamparda, naj bi ga bili modri pripravljeni prodati. Rdeči vragi naj bi že začeli pogovore z njegovimi svetovalci, a težave nastane pri njegovi veliki plači. United noč plačati toliko. Če se ga Londončani res želijo znebiti, bi Kante lahko prikimal tudi manjši plači.

    A to so za zdaj le govorice, v tistem pravem pomenu besede. Možnosti, da se vse skupaj uresniči je toliko, kot to, da se Celje uvrsti v skupinski del lige prvakov, pa ga dolgo ni več niti v kvalifikacijah.

  • 07:20

    Bayern je počuti izdanega

    Zdaj ni več dvoma. Mladi branilec Ajaxa Sergino Dest bo kmalu podpisal za Barcelono. Nizozemec bo Katalonce stal nekaj več kot 20 milijonov evrov, podpisal pa bo petletno pogodbo. Vse skupaj ne bi tako odmevalo, če se ne bi oglasil tudi Bayern, ki se ob vsem tem počuti izdanega.

    Poročali smo, da sta Dest in evropski prvak že vse dogovorjena, a naveza Ajaxa - Ronald Koeman (nekdanji član ekipe iz Amsterdama in zdajšnji trener Barcelone) je očitno prevagala. Bavarci se počutijo izdane, poroča Sport, a nič ne de, v življenju ne moreš imeti vsega. 

    Ronald Koeman | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 00:40

    City globoko segel v žep!

    Benfica je pozno v nedeljo zvečer, ko vas je večina že spala in čakala na ponedeljkov delovni dan, potrdila prodajo 23-letnega centralnega branilca Ruben Diasa v Manchester City. Govorilo se je o ceni za 55 milijonov evrov, a sinjemodri bodo za portugalskega reprezentanta odšteli kar 68 milijonov evrov, že tako izjemna odškodnina pa bi se lahko v prihodnosti povišala še za 3,6 milijona evrov preko bonusov.

    benfica | Foto:

    V obratno smer se za 15 milijonov evrov seli izkušeni branilec Cityja Nicolas Otamendi. Kot pišejo mediji naj bi šlo za povsem ločena posla, kar pomeni, da je Dias skočil v prvo peterico najdražjih prestopov tega poletja.

    Zanimivo je, da je oznanitev nove okrepitve na Etihadu prišla le nekaj ur po hudem domačem proti Leicester Cityju. Lisjaki so na krilih Jamieja Vardyja sinjemodre ogrizli s kar 5:2. Guardiola je, od kar je pri Man Cityju, za obrambne igralce zapravil pol milijarde evrov, a trenutno nima prav nič za pokazati. Katalonec očitno ne zna drugače reševati zadev kot z denarjem. Pri Cityju tega ne primanjkuje.

  • 00:32

    Dobro jutro!

    Jutranja kavica je skuhana in tukaj so prve novice iz nogometna tržnice. Že prva je prava bomba.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Roman Abramovič
Sportal Norega nakupovanja Romana Abramoviča očitno še ni konec

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Ne spreglejte