Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2020,
22.22

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

2

Natisni članek

Alexander Isak nogometna tržnica

Nedelja, 27. 9. 2020, 22.22

3 leta, 7 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA (27. SEPTEMBER)

Norega nakupovanja Romana Abramoviča očitno še ni konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

2

Roman Abramovič | Chelsea Romana Abramoviča utegne letos poleti prebiti mejo 300 milijonov evrov za okrepitve. Londončani so skoraj že pri meji 250 milijonov, v naslednjih dneh pa naj bi spet drago nakupovali. | Foto Reuters

Chelsea Romana Abramoviča utegne letos poleti prebiti mejo 300 milijonov evrov za okrepitve. Londončani so skoraj že pri meji 250 milijonov, v naslednjih dneh pa naj bi spet drago nakupovali.

Foto: Reuters

Kaj se je na poletni nogometni tržnci dogajalo v nedeljo? Kakšnega odmevnega uradno potrjenega prestopa nismo dočakali, a se je pojavilo kar nekaj govoric, ki namigujejo, da se utegne to že v prvih dneh naslednjega tedna spremeniti. Spremljajte nas tudi v naslednjih dneh.

22:20

Lahko noč

21:59

Se bo faraon vrnil v Evropo?

21:01

Arsenal lovi Francoza

19:22

Mladi as na poti v Barcelono

18:13

Chelsea se ne bo ustavil

16:18

Bogat nakup Cityja

16:01

Šved namesto Suareza?

16:01

No, pa začnimo

  • 22:20

    Lahko noč

    Tudi danes nismo dočakali nobenega odmevnega uradno potrjenega prestopa, a glede na vse govorice, ki so se pojavile, bo že v naslednjih dneh drugače, tako da ... Spremljajte nas! Do jutri pa se poslavljamo in vam želimo mirno noč. Se vidimo!

  • 21:59

    Se bo faraon vrnil v Evropo?

    Stephan El Shaarawy, nekoč veliki up italijanskega nogometa, ki je že kot najstnik zablestel v majici Milana, a potem nikoli ni izpolnil visokih pričakovanj, je danes star 27 let in nogomet igra na Kitajskem, za šanghajsko Shenshuo, h kateri je odšel leta 2019. Zdaj pa so se pojavile informacije, da se utegne vrniti v Evropo, in sicer kar na Apeninski polotok. Zanj naj bi se resno zanimali pri rimskem Laziu. Faraon, kot se ga je prijel vzdevek v njegovih najboljših dneh, je v Rimu sicer že igral, a ne za Lazio, ampak Romo. V njenem dresu je odigral 139 tekem, zabil 40 golov in prispeval 25 asistenc.

    Stephan El Shaarawy | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 21:01

    Arsenal lovi Francoza

    Arsenal je letos poleti že kupoval v Franciji in iz Lilla k sebi zvabil 22-letnega branilca Gabriela, za katerega je nekdanjemu klubu Milenka Ačimovića odštel 26 milijonov evrov. Zdaj pa se Londončani potegujejo za njegovega francoskega rojaka, Houssema Aouarja, ki navdušuje pri Lyonu.

    Nad tem vezistom, ki smo ga lahko spoznali tudi v prejšnji sezoni lige prvakov, naj bi bil navdušen predvsem trener Arsenala Mikel Arteta, zato naj bi Arsenal Lyonu že poslal prvo uradno ponudbo. Zanj je ponudil 33 milijonov evrov, a naj bi iz Francije prišel odgovor, da ga za manj kot 50 milijonov evrov ne bodo pustili. Bodo topničarji dvignili ponudbo? Bomo videli …

    Houssem Aouar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 19:22

    Mladi as na poti v Barcelono

    Po porazu z 2:8 proti Bayernu Münchnu v ligi prvakov se je v zadnjih dneh zdelo, da bodo Bavarci Kataloncem zadali še boleč poraz na nogometni tržnici, a potem so se stvari očitno zasukale v drugo smer.

    Mladi, komaj 19-letni desni bočni branilec Ajaxa iz Amsterdama Sergino Dest naj bi bil namreč že na poti v Katalonijo, kjer naj bi ga kaj kmalu, morda že danes, naznanili kot novo okrepitev Barcelone.

    Ta ameriški reprezentant, ki pa je rojen na Nizozemskem, kjer je za Ajax igral od majhnih nog, bo Katalonce stal nekje med 20 do 25 milijonov evrov, z njegovim nakupom pa se bodo pri Barceloni Bayernu vsaj malce oddolžili za boleč poraz v ligi prvakov v prejšnji sezoni. Bavarci so si namreč nadvse želeli, da bi Dest končal pri njih.

    Sergino Dest | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:45

    Barcelona bi Ukrajinca

    Po poročanju Munda Deportiva naj bi si pri Barceloni prizadevali, da bi v svoje vrste zvabili Oleksandra Zinčenka, ukrajinskega branilca Manchester Cityja. 23-letnega levega bočnega branilca si želijo Katalonci k sebi zvabiti s statusom posojenega nogometaša. Ukrajinec je v treh letih za City zbral 68 nastopov.

    Oleksander Zinčenko | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:13

    Chelsea se ne bo ustavil

    Največji zapravljivec letošnjega poletnega prestopnega roka, londonski Chelsea, ki je letos za okrepitve odštel že skoraj 250 milijonov evrov (druga na lestvici, Barcelona, je zapravila le nekaj več kot sto milijonov), se očitno ne namerava ustaviti. Na Otoku so se razširile govorice, da se Londončani potegujejo za vezista mestnega tekmeca West Ham Uniteda, Declana Riceja. Za 21-letnika, ki je že angleški reprezentant, naj bi Chelsea odštel 44 milijonov evrov.

    Če je to res, se bodo Londončani približali 300 milijonom evrov, ki jih bodo zapravili za okrepitve letos poleti. Njihov bogati lastnik, ruski milijarder Roman Abramovič, se očitno ne misli ustaviti ...

    Declan Rice | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 16:18

    Bogat nakup Cityja

    Zdaj ni več dvoma. Manchester City je našel novega branilca, in sicer Portugalca Rubena Diasa, ki na stadion Etihad prihaja iz Benfice. Zanjo je ta 23-letni portugalski reprezentant igral od majhnih nog, v članski ekipi lizbonskega velikana pa odigral 137 tekem in zabil 12 golov.

    Dias, ki je včeraj odigral še zadnjo tekmo za Benfico in se vpisal med strelce pri prvenstveni zmagi Benfice z 2:0 nad Moriensejem, se je na družabnih omrežjih že poslovil od svojih navijačev in se podal na pot na Otok.

    Po informacijah, ki prihajajo z Otoka, naj bi bil njegov nakup vreden 55 milijonov evrov, ob tem pa bo v nasprotni smeri odšel izkušeni argentinski branilec Nicolas Otamendi, ki ni več v načrtih trenerja Cityja Josepa Guardiole. Dias, ki je do zdaj zbral 19 nastopov v portugalski reprezentanci, bo podpisal pogodbo do leta 2025.

    Ruben Dias | Foto: Reuters Foto: Reuters

     

  • 16:01

    Šved namesto Suareza?

    Luis Suarez je v petek tudi uradno postal član Atletico Madrida in tako dokončno zapustil Barcelono. Pri tej medtem že iščejo napadalca, ki bo nadomestil tretjega najboljšega strelca v zgodovini kluba. Ni skrivnost, da se že nekaj časa spogledujejo z argentinskim napadalcem Interja Milana Lautarom Martinezom, a bo njegov morebiten prestop hudo zahtevna naloga, zato Katalonci pogledujejo tudi drugam.

    Če gre verjeti pisanju nekaterih španskih medijev, naj bi eno izmed tarč našli v San Sebastianu, pri Real Sociedadu, in sicer naj bi v svoje vrste skušali zvabiti mladega švedskega napadalca Alexandra Isaka. Ta 21-letni nekdanji napadalec Borussie Dortmund je v prejšnji sezoni za Real Sociedad v 44 nastopih zabil 16 golov.

    Alexander Isak | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 16:01

    No, pa začnimo

    Dober dan. Danes se vklapljamo malce pozneje, a brez skrbi. Ničesar niste zamudili. Vsaj za zdaj danes še ni bilo kakšnega odmevnejšega prestopa.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Luca Pellegrini
Sportal Slovenca z novima soigralcema

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 248.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Ne spreglejte